Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand december

De populairste berichten op Zeilen.nl

12:32

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand december op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Zee van land
18-12-2022

Na een zeilreis van vier jaar stranden Mariska, Tjaart en hun dochters Linde en Berber met hun 42-voeter Zouterik in het Canadese Brits-Columbia. Door allerlei tegenvallers blijkt een terugreis over zee onmogelijk. Wat te doen, als je toch mét boot naar Nederland wilt? “Waar een wil is, is een weg. In ons geval letterlijk.” Mariska vertelt over hun avontuur in Zeilen editie 12/2022.
Klik hier om het artikel te lezen

Invoering van de verzegelingsplicht vuilwatertanks

2. Eerste datum invoering verzegelingsplicht vuilwatertankafvoer bekend
07-12-2022

Na jaren van onduidelijkheid en het vooruitschuiven van data is onlangs de datum voor de invoering van de verzegelingsplicht van vuilwatertank- en toiletafvoeren bekend gemaak. In het ‘Besluit tot wijziging van het Besluit activiteiten leefomgeving (BAL, red.)’ dat het ministerie van I&W 4 november jl. heeft gepubliceerd, wordt duidelijk dat de verzegelingsplicht niet eerder dan 1 januari 2026 in werking zal treden. ‘Niet eerder’ impliceert dat ook deze invoering uitgesteld zou kunnen worden, maar dat is op dit moment slechts speculatie.
Klik hier om het artikel te lezen

zeilboot voor 1 euro

© Anne-margot Lambers

3. Correspondent Overzee: Een zeilboot voor 1 euro
21-12-2022

Na haar scheiding van zowel relatie als boot kocht de Groningse Anne-margot Lambers een stalen zeilboot met achterstallig onderhoud voor slechts 1 euro. Volgens haar kan de Wibo van 8,5 meter dan wel klein en eenvoudig zijn, maar het is groot en sterk genoeg. Na een uitgebreide refit in Griekenland wordt Ataraxia haar eigen thuis en trekken ze komend jaar samen de wijde wereld in.
Klik hier om het artikel te lezen

Blog Anna Noord

4. Blog Anna Noord: Terschelling?
28-12-2022

Al jarenlang groeit de groep zeilers die naar Terschelling zeilt in de kerstvakantie. Wietze en Janneke gaan ook naar het noorden met hun Anna Caroline. Maar toch komen ze nooit aan op Terschelling.
Klik hier om het artikel te lezen

© Eloi Stichelbaut/polaRYSE

5. The Ocean Race: 11 teams, 32.000 mijl en een recordbrekende etappe
10-12-2022

Nog even geduld en dan klinkt het startschot van de 14e editie van The Ocean Race (voormalig Volvo Ocean Race) vanuit Alicante. Op zondag 15 januari beginnen elf teams aan de titanenstrijd. Er wordt geracet met IMOCA’s en VO65-boten. De route voert (een deel van) de vloot langs negen steden, waaronder Den Haag. Wij zullen zes maanden lang de tracker nauwlettend voor jullie in de gaten houden.
Klik hier om het artikel te lezen

Benieuwd naar de vijf best gelezen artikelen van de maand november? Die vind je hier.

Omslagfoto: © Mariska Woertman

Tags: Last modified: 2 januari 2023
Sluiten