Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand november

09:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand november op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Vendée Globe: hier vind je de tracker en andere racestatistieken
09-11-2020

Op zondag 8 november rond 14:30 uur zijn de 33 Vendée Globe-schippers vanaf Les Sables-d’Olonne van start gegaan. Eigenlijk zou de wedstrijd om 13:02 uur beginnen, maar vanwege mist werd dat moment wat verlaat. Benieuwd naar het reilen en zeilen van de race? In het artikel lees je hoe je de strijd op de voet kunt volgen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Reid de Jong overleden
13-11-2020

De voormalig architect zette zich vanaf de jaren 60 in voor de zeilerij; onder andere voor het terugbrengen en het behoud van de zeilende beroepsvaart. Hij was grondlegger en organisator van onder meer de Singlehanded en de Driehoek Noordzee, maar ook van de Strontrace en de Visserijdagen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Vendée Globe: bekijk hier de live streams van de start
08-11-2020

Op 8 november was het D-day voor de Vendée Globe-deelnemers. 33 schippers, destijds allemaal negatief op corona getest, wisselden nog wat laatste woorden met journalisten en zeiden hun families gedag. Niet veel later passeerden ze het kanaal van Les Sables-d’Olonne. In het artikel kun je de verschillende live streams terugkijken.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4Worden deze Nederlandse zeilfoto’s de beste van de eeuw?
01-11-2020

Wat wordt de beste zeilfoto van de eeuw? Misschien wel het plaatje dat is geschoten door een Nederlandse fotograaf. 131 professionele fotografen hebben een foto ingezonden voor de Mirabaud Yacht Racing Image of the Century award. Later werd een Top 80 foto’s door de internationale jury geselecteerd en op 29 oktober zijn de twintig beste beelden bekendgemaakt. Daar hoort ook een Nederlandse deelnemer bij. Naar de publieksprijs dingen vier Nederlandse fotografen mee. (Inmiddels zijn de uitslagen bekend. Klik hier om die te bekijken).
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Betere bevaarbaarheid voor jachthavens in het IJsselmeergebied
07-11-2020

Heb jij er weleens last van dat je boot te diep steekt en je een haven niet kunt binnenlopen, terwijl dat eerder wel mogelijk was? Dat kan komen doordat sinds 2018 het (lagere) winterpeil in het IJsselmeergebied al vanaf 15 augustus in kan gaan. Voorheen was dat 1 oktober. Het regioteam IJsselmeer/Markermeer van het Watersportverbond heeft samen met HISWA-Recron gepleit voor een compensatieregeling bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het ministerie komt nu met een bedrag van € 12,1 miljoen voor extra uitdieping van geulen en havenbekkens.
Klik hier om het hele artikel te lezen

 

Wil je op de hoogte blijven van alle zeilontwikkeling en achtergrondverhalen of navigatie of klussen aan je eigen boot? Neem dan hier een abonnement op Zeilen.

Omslagfoto: Screenshot tracker

Tags: , , , Last modified: 9 december 2020
Sluiten