Dossier Engeland

Naar Engeland varen

Zeilen brengt jouw vaargebied in kaart!

Wil je (voor het eerst) zelf naar Engeland varen? We verzamelden alle informatie die je nodig hebt hier. Wat zijn ook alweer de regels sinds de Brexit? Welke route kun je het beste nemen? En kun je zelf naar Londen varen? Je vindt het allemaal in de artikelen hieronder.


Douaneregels

Oversteek naar Engeland: de regels op een rij

Sinds het VK door de Brexit geen onderdeel meer is van de EU, kun je er niet meer zomaar aanmeren en vieren dat je overkant bereikt hebt: je moet eerst inklaren. Hoe doe je dit precies en wat zijn de meest recente regels?

Lees verder…


Virtueel vaarplan

Dit kom je tegen tijdens de oversteek naar Engeland

Maak jij je (eerste) oversteek naar Engeland? Reis virtueel mee van IJmuiden naar Lowestoft en krijg een beeld van alles wat je meemaakt of tegenkomt tijdens de tocht. Of vul je eigen vaarplan in met deze handige kaart als leidraad.

Lees verder…


Verkeersregels

zelf naar Engeland varen

Noordzee oversteken? Dit zijn de verkeersregels

Ga je (voor het eerst) de oversteek wagen naar Engeland? Of verder richting het noorden? Dan zul je minstens één verkeersscheidingsstelsel moeten oversteken met je zeilboot. Tussen alle immense vrachtschepen op je kleine jacht kan dit een zenuwslopende operatie lijken. Wat zijn precies de regels?

Lees verder…


Naar Londen over de Thames

zelf naar Engeland varen

Naar Londen over de Thames – een weekje weg

Wie snel in Londen wil zijn, neemt het vliegtuig of de trein. Maar heb je een week de tijd en ben je wel in voor een nieuwe uitdaging, neem dan vooral eens de zeilboot naar deze altijd bruisende metropool. Met deze vaarwijzer weet je precies wat je te doen en te wachten staat – zo blijft er genoeg tijd over om voluit te genieten van de Thames.

Lees verder…


Slim oversteken

zelf naar Engeland varen

Drie gouden tips om sneller aan de overkant te komen

Plannen om naar Engeland te zeilen? Langere tijd op open zee betekent dat je met getijdenstromingen en veranderende weersomstandigheden te maken zult krijgen. Het mooie is dat je deze factoren met wat achtergrondkennis in je voordeel kunt gebruiken.

Lees verder…


Vaarwijzer De Engelse Oostkust

Vaarwijze Engelse Oostkust

Waar je ook naartoe gaat aan de overkant van de Noordzee, het is beschreven in De vaarwijzer Engelse Oostkust. Van Ramsgate tot de Schotse grens.
In deze herdruk zijn havenaanlopen weer up to date en ook de windparken op zee zijn erin opgenomen, evenals de nieuwe regels met betrekking tot Brexit.


Het weer

Iedere overtocht valt of staat bij (het gebrek aan) goede wind. Op meteo.zeilen.nl vind je alle verschillende weerbronnen in een handig overzicht bij elkaar; van het Weekend Weerbericht van Henk Huizinga tot de actuele weerkaarten van de Britse Met Office.Zeilen bundel – Groot-Brittannië

zelf naar Engeland varen

€22,95

18 Artikelen over zeilen in en naar Groot-Brittannië
– Puur avontuur Naar Whitby en Lowestoft
– Vaarwijzer Naar Londen over de Thames
– Ontgroenen aan de Engelse Oostkust
– Talmine Schotse leegte vult het hart

Deze bundel is gratis digitaal beschikbaar voor abonnees via de Zeilen digitaal lezen App.


Praktijkgids Naar zee

€13,49

In deze compacte gids over voor het eerst oversteken naar Engeland of richting het Kanaal:

  • Zeemanschap
  • Tochtplanning
  • Navigatie
  • Meteorologie
  • Inspiratietochten overzee

Leidraad voor marifonie

zelf naar Engeland varen

Nog even je marifonie-kennis opfrissen voor je aan de oversteek begint? Aan boord van een pleziervaartuig met marifoon moet ten minste één persoon aanwezig zijn met een certificaat voor het bedienen van een marifoon.
Voor de scheepvaart op zee wordt het veiligheidssysteem GMDSS gebruikt, het Global Maritime Distress and Safety System.


Liever naar de Oostzee? Bezoek dan ons Dossier Oostzee

Last modified: 15 juli 2024

Comments are closed.

Sluiten