Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand januari

08:45

(c) Boris Herrmann

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand januari op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. “Ga uit de weg, ik ben een zeilboot!”
27-01-2021

Tijdens de laatste mijlen in de Vendée Globe zeilen de koplopers in drukker vaarwater en dat leidt soms tot zenuwslopende situaties, zoals blijkt uit een video van Boris Herrmann van zondag 24 januari. Zeilend voor de kust van de Azoren vertelt de schipper aan boord van Seaexplorer-Yacht Club De Monaco dat de kapitein van het vrachtschip Hannah Oldendorf wat overtuiging nodig had om van koers te veranderen om een ​​mogelijke aanvaring op volle zee te voorkomen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Verkeerscentrale Den Helder deelt praktijkvoorbeeld ‘gebrekkig zeemanschap’
19-01-2021

In een bericht op Facebook schrijft Verkeerscentrale Den Helder over een ‘onverantwoorde zeilreis’ die dateert van zaterdag 16 januari. Ondanks de wind- en sneeuwvoorspellingen is er  ’s ochtends in het donker een zeilboot vertrokken om koers te zetten van Den Helder naar Vlieland via het Molengat en de Noordzee. Bij vertrek heeft de verkeerscentrale doorgegeven dat de navigatieverlichting niet in orde was. Daarop werd geantwoord dat hiernaar gekeken zou worden. In de buurt van de Eierlandse Gronden liep de boot aan lagerwal aan de grond. Gelukkig was precies de bemanning van KNRM-reddingboot Beursplein 5 van station Texel De Cocksdorp aan het oefenen en merkte het jacht op.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Dit zijn de winnende jachten: European Yacht of the Year 2021
22-01-2021

Twee Nederlandse jachten, een Deens, een Duits en een Frans jacht zijn uitgeroepen tot European Yacht of the Year 2021. De boten waren genomineerd in vijf verschillende categorieën en werden door een jury van twaalf internationale zeiltijdschriften genomineerd en getest. Marinus van Sijdenborgh de Jong nam de honneurs waar voor Zeilen. Je bekijkt hier de beelden van de online bekendmaking.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Patriot bijna gezonken – hoe nu verder met de Prada Cup?
19-01-2021

De toch al spectaculair verlopen eerste paar dagen van de Prada Cup kregen zondag 17 januari een dramatische wending. De Amerikaanse boot Patriot sloeg om en werd op het nippertje van een zeemansgraf gered.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Alternatief voor antifouling een seizoen lang gevolgd
06-01-2021

Door strengere regels doen vertrouwde antifoulings steeds minder goed hun aangroeiwerende werk. In samenwerking met Hempel volgen we een vaarseizoen lang een zeiler die een alternatief voor antifouling uitprobeert, Silic One, een onderwatersysteem op siliconenbasis: van het veilig aanbrengen van de verf tot de ervaringen met aangroei en een inspectie aan het eind van het seizoen. Hoe werkt dat, en vooral: hoe bevalt het?
Klik hier om het hele artikel te lezen

Zie ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand december
En: Top 5: De meest gelezen artikelen van 2020

Omslagfoto: (c) borisherrmannracing

Tags: , , Last modified: 1 februari 2021
Sluiten