Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand december

12:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand december op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Vendée Globe-update: PRB gezonken, schipper Kévin Escoffier gered
01-12-2020

Kévin Escoffier vaart in de middag van 30 november op 850 mijl van Kaapstad in een groepje van vier boten. Zijn oudere boot uit 2009 heeft meerdere refits achter de rug en met de geïnstalleerde foils is de boot erg snel. Ook al vaart Escoffier (40) zijn eerste Vendée Globe, hij is geen onbekende op dit stuk van de Oceaan.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Nu in Zeilen: Sein op rood
02-12-2020

Doordat steeds meer bruggen en sluizen op afstand worden bediend, duurt het langer voordat het licht op groen springt. Met als gevolg: vertraging voor zeilers en wegverkeer. Mag je al beginnen met varen als het licht nog op rood staat?
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Video-update: Noodlot slaat hard toe in de Vendée Globe
03-12-2020

Het noodlot had hard toegeslagen in de Vendée Globe. Het grootste nieuws was dat boot PRB, van Kévin Escoffier, is afgezonken. Daarnaast werden er nog twee favorieten vleugellam: Samantha Davies (Initiatives – Coeur) en Sébastien Simon (ARKEA PAPREC). De laatste tijd hebben zich meerdere drama’s op hoge zee voltrokken en Klaas Wiersma vertelt daar meer over in de video-update. Ook keek hij naar de voortgang van de rest van de vloot.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Bergingsactie van het scheepswrak in Muiden van start gegaan
08-12-2020

De bergingswerkzaamheden van de voormalig driemaster Elisabeth Smit zijn op maandagochtend 7 december begonnen. Eindelijk werd het wrak, dat zich sinds 2002 in de haveningang van Muiden bevindt, weggehaald. De klus zou enkele dagen duren, omdat ze beetje bij beetje op locatie wordt afgebroken. Het schip is te veel in verval geraakt om in een keer over het water weg te slepen. Rijkswaterstaat coördineerde de actie en een bergingsspecialist uit Rotterdam voerde het werk uit.

Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Nu in Zeilen: Sleepje van 600 mijl
08-12-2020

Op weg naar Nederland, vanuit de Verenigde Staten een tocht van 3600 mijl, worden Carla en Hans onverwacht opgeroepen: een trimaran verloor het roer en heeft een sleep nodig. Hun hulpactie loopt uit op een avontuur dat hun hele leven zal veranderen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Tags: , , Last modified: 24 december 2020
Sluiten