Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand mei

De populairste berichten op Zeilen.nl

11:11

over de oceaan

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand mei op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Zes BN’ers op een zeilboot de oceaan over
23-05-2024

Voor het nieuwe RTL4-programma Over De Oceaan stappen zes BN’ers uit hun comfortzone om circa 3000 mijl over de Atlantische Oceaan te varen. Onder leiding van ervaren kapitein Gregor Vlasblom en co-kapitein Carolijn Brouwer vaart het zestal van Las Palmas naar het Caribisch gebied. In die tussentijd zijn zij volledig afhankelijk van de zee, de wind en natuurlijk elkaar.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Ben Rutte

2. Noordzee oversteken (met Hemelvaart)? Dit zijn de verkeersregels
08-05-2024

Ga je met Hemelvaart (voor het eerst) de oversteek wagen naar Engeland? Of verder richting het noorden? Dan zul je minstens één verkeersscheidingsstelsel moeten oversteken met je zeilboot. Tussen alle immense vrachtschepen op je kleine jacht kan dit een zenuwslopende operatie lijken. Wat zijn precies de regels?
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Dit kom je tegen tijdens de oversteek naar Engeland
08-05-2024

Maak jij je (eerste) oversteek naar Engeland? Reis virtueel mee van IJmuiden naar Lowestoft en krijg een beeld van alles wat je meemaakt of tegenkomt tijdens de tocht. Of vul je eigen vaarplan in met deze handige kaart als leidraad.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Brend Schuil (van eerder incident)

4. Zeiljacht zinkt door orka-aanval in Straat van Gibraltar
15-05-2024

Op 12 mei zonk een zeiljacht door een orka-aanval in de Straat van Gibraltar. De twee opvarenden zijn gered. Naar aanleiding van het incident raden de Spaanse autoriteitenkleine (zeil)boten aan om deze zomer zo dicht mogelijk bij de kust te varen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Royal Huisman

5. Royal Huisman bouwt zeilschip met recordbrekende sloeptuigage
02-05-2024

Het contract voor Project 411 is getekend en met dat superjacht gaat Royal Huisman opnieuw een record breken. Het ontwerp, dat afkomstig is van de tekentafel van Malcolm McKeon Yacht Design, zal namelijk ‘s werelds hoogste sloop-rig bevatten. Het 81 meter lange zeiljacht draagt de toepasselijke codenaam Noir.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Omslagfoto: © RTL/Over De Oceaan

Tags: Last modified: 3 juni 2024
Sluiten