Nieuws

Royal Huisman bouwt zeilschip met recordbrekende sloeptuigage

Het schip wordt 81 meter lang

10:45

Het contract voor Project 411 is getekend en met dat superjacht gaat Royal Huisman opnieuw een record breken. Het ontwerp, dat afkomstig is van de tekentafel van Malcolm McKeon Yacht Design, zal namelijk ‘s werelds hoogste sloop-rig bevatten. Het 81 meter lange zeiljacht draagt de toepasselijke codenaam Noir.

Het superjacht zal gebruikt worden om de wereldzeeën te ontdekken. Ze is er specifiek voor ontworpen om een 14 meter lange tender te dragen die het mogelijk maakt om nieuwe kusten te ontdekken. Hierdoor hoeft Noir niet dicht bij een haven te komen om gasten en voorraden aan en van boord te laten.

De werf van Royal Huisman bevindt zich in Vollenhove.

Zwarte dekuitrusting en zwarte ramen

Haar looks zullen worden gekenmerkt door McKeon’s eigentijdse style. Het gebruik van veel glas en inklapbare plateaus zorgen ervoor dat gasten het gevoel hebben dat ze dicht bij het water zijn. Ze zal uit een all-aluminium constructie bestaan en over elektrische aandrijvingen beschikken. Ze doet haar naam eer aan:  de dekuitrusting en de ramen zullen zwart zijn. Rondal zal de mast, giek en het geïntegreerd zeilsysteem leveren. Ze is sloepgetuigd met een record hoogte van maar liefst 93 meter.

Het interieur wordt uitgedacht door GCA Architects uit Barcelona. Ontwerper Josep Juanpere Miret liet weten dat het interieur de hedendaagse exterieurstyling zal aanvullen. Hout en andere natuurlijke materialen en texturen zullen zorgen voor een ontspannen, maar luxueuze sfeer.

Uiteindelijk zal Noir deel uit maken van de top 10 grootste zeiljachten. Project 411 zal het vierde jacht zijnvan Royal Huisman dat thuishoort in deze lijst.

Omslagfoto: © Royal Huisman

Tags: Last modified: 2 mei 2024
Sluiten