Nieuws

Iets gemist? Dit waren de vijf meest gelezen artikelen van juni

De populairste berichten op Zeilen.nl

15:57

zeilen over de oceaan

Mocht je ze gemist hebben: hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand juni op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Tv-serie ‘Over De Oceaan’ levert interessante vragen op: “Herken je een zeilboot aan zo’n paal op het dak?”
12-06-2024

“Herken je een zeilboot aan zo’n paal op het dak?” Dat was de origineelste vraag die zeiler Anita ooit van een niet-zeiler kreeg. Lezers beantwoordden massaal onze oproep om de leukste/origineelste/gekste vraag die jij als zeiler ooit van een niet-zeiler kreeg te delen. Een bloemlezing uit de mooiste vragen van landrotten.
Klik hier om het hele artikel te lezen

DelfSail
© Sietske/CC BY-SA 3.0

2. Meer dan 80 majestueuze schepen zetten koers richting Delfzijl
07-06-2024

Van donderdag 13 t/m zondag 16 juni kon je je in Delfzijl vergapen aan indrukwekkende Tall Ships en varend erfgoed. Toen vond namelijk de zevende editie van DelfSail plaats en speciaal hiervoor zetten de mooiste schepen koers naar Groningen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

over de oceaan
© RTL/Over De Oceaan

3. Zes BN’ers op een zeilschip de oceaan over
23-05-2024

Voor het RTL4-programma Over De Oceaan stappen zes BN’ers uit hun comfortzone om circa 3000 mijl over de Atlantische Oceaan te varen. Onder leiding van ervaren kapitein Gregor Vlasblom en co-kapitein Carolijn Brouwer vaart het zestal van Las Palmas naar het Caribisch gebied. In die tussentijd zijn zij volledig afhankelijk van de zee, de wind en natuurlijk elkaar.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Schluchter Norderney vaargeul
© Die Seenotretter – DGzRS

4. Betonning vaargeul Schluchter bij Norderney blijft voor problemen zorgen
12-06-2024

Het Duitse Waddeneiland Norderney is een populaire tussenstop voor Oostzee-gangers, maar de aanloop vanuit het westen is verraderlijk. De Schluchtervaargeul is namelijk met laagwater niet altijd diep genoeg om doorheen te varen en de verkenningston ligt ook niet altijd op de goede plek. De listigheid van de vaargeul bleek ook begin juni, toen een Noor gered moest worden van een zandbank.
Klik hier om het hele artikel te lezen

marifoon blokkanalen kust

5. Contact met de kust: do’s en don’ts met de marifoon
19-06-2024

“Nederland, Nederland, Nederland, hier zeiljacht Zoef, Zoef, Zoef, op de Noordzee. Mag ik thuiskomen?” Na een lange tocht op zee is het tijd om weer een haven op te zoeken. Je hebt een marifoon, maar wat doe je ermee? Moet je je melden, op welk kanaal; wie krijg je aan de lijn? Hierbij een handige kaart met de informatie van alle blokkanalen van de marifoon langs de Nederlandse kust.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Tags: Last modified: 8 juli 2024
Sluiten