The Ocean Race, The Ocean Race liveblog

11th Hour wint Ocean Race. Team Jajo eerste bij in-port race in Genua

Liveblog The Ocean Race

11:40

De 14e editie van The Ocean Race is gefinisht in Genua. 11th Hour Racing Team won de wedstrijd rond de wereld. Ze hadden zaterdag een double win, want ze wonnen ook de laatste in-port race in Genua. WindWhisper Racing Team is eerste geworden in de VO65 klasse en Team JAJO werd tweede.

Vergeet ook niet onze The Ocean Race video-updates te bekijken, waarin Klaas Wiersma je meeneemt in de vorderingen van de verschillende teams, bespreekt wat er in verschillende etappes zoal gebeurd is en een beschouwing van de rest van de race geeft.


3 juli 10:00

Team JAJO is eerste geworden bij de allerlaatste inport race in Genua

Het was een groot feest in Genua afgelopen weekend. De Ocean Race is geëindigd met een prachtige laatste overwinning bij de laatste in-port race voor het Nederlandse team onder leiding van Jelmer van Beek. In het overall klassement werd team JAJO tweede. WindWhisper Racing Team is eerste geworden in de VO65 klasse met slechts twee punten verschil.

The Ocean Race 2022-23 – 1 July 2023. VO65 Team Jajo celebration. © Sailing Energy / The Ocean Race

11th Hour Racing Team-schipper Charlie Enright was verheugd een race te kunnen winnen na alle moeite die het had gekost om zijn IMOCA te laten repareren nadat deze was geraakt door GUYOT kort na de start van Leg 7 in Den Haag. “We kunnen ons geen betere manier wensen om de race te beëindigen. Na alles wat er gebeurd is om nog deel te kunnen deelnemen en de race vandaag in Genua te winnen. Wij hebben onze ronde om de wereld voltooid en willen iedereen die onze campagne de afgelopen jaren heeft gesteund.”

1th Hour Racing Team, winners of The Ocean Race 2022-23. Copyright
Sailing Energy / The Ocean Race

29 juni 11:40

11th Hour Racing krijgt vier punten van jury en wint The Ocean Race

11th Hour kreeg vandaag vier punten toegewezen van de jury en wint daarmee The Ocean Race. Het team, dat de laatste etappe niet kon varen, kreeg de punten op basis van hun sterke resultaten in de race tot nu toe. “Ik ben absoluut extatisch,” aldus schipper, Charlie Enright. “Deze race haalt alles uit je – emotioneel, mentaal en fysiek. Ik ben ongelooflijk trots op ons hele team dat drie jaar onvermoeibaar heeft gewerkt om dit punt te bereiken.”

“Elke zeiler zal je vertellen dat ze de wedstrijden op het water willen winnen en niet in de jurykamer,” vervolgt hij vanaf de boot, nog onderweg naar Genua. “En na drie etappes achter elkaar hebben gewonnen, voelden we ons uitzonderlijk sterk en zelfverzekerd toen we de laatste etappe ingingen. We zijn blij met de beslissing van de jury, hoewel we liever hadden gewild dat we de kans hadden gehad om de laatste etappe uit te vechten op het water, aangezien Holcim-PRB uitzonderlijke concurrenten zijn geweest en ons de hele weg hebben gepusht.” Het is voor het eerst dat een Amerikaans team de Ocean Race wint.


27 juni 17:00

Team Malizia veroverde op het allerlaatste moment de koppositie en won daarmee de laatste etappe naar Genua. Door vlak voor de finish een risico te nemen en dicht onder de kust te gaan varen, pikten ze een beetje extra wind op. Hierdoor konden ze Team Holcim-PRB, die het grootste deel van de etappe van Den Haag naar Genua aan kop lag, en Biotherm, passeren en hun tweede etappe van The Ocean Race winnen.

Malizia pakt winst laatste etappe

“Ik ben erg blij en erg trots op dit team. Het was een voorrecht om met ze allemaal te werken”, zei schipper Boris Herrmann, terugkijkend op het einde van zijn race rond de wereld. “We hebben als team de meeste zeilers die de volledige race hebben voltooid en Rosie is de enige vrouw die de hele tocht rond de wereld heeft gevaren.”

“Het is ongelooflijk om bij de etappe naar Genova als eerste te finishen”, zei Rosalin. “Ik kan het nog steeds niet geloven. We hebben een rondje om de wereld gezeild, waarbij we onszelf dag in dag uit hebben gepusht en om op deze manier te eindigen, is zo bijzonder… Het was een te gek avontuur en we hebben zo’n leuke tijd gehad. We zullen elkaar en het samen op zee zijn missen.”

Winnaar onbekend

Na Team Malizia fininshte Biotherm als tweede, Holcim-PRB eindigde als derde. In de voorlopige eindstand eindigt Holcim op de eerste plaats, met slechts één punt verschil gevolgd door 11th Hour. Die laatsten kunnen echter donderdag nog punten toegewezen krijgen bij de hoorzitting en zo toch nog hele wedstrijd winnen. Hoewel de race gevaren is, is de winnaar van The Ocean Race dus nog niet bekend.

Bij de VO65’s zijn de winnaars welk al bekend; WindWhisper won alle drie de etappes. Team JAJO behaalde vandaag een mooie tweede plaats en stelde daarmee ook de tweede plaats overall veilig: “We hebben altijd gezegd dat het bij deze etappe op het einde zou aankomen, de laatste nacht, en ik ben zo trots op het team dat het voor elkaar heeft gekregen, want elke dag was een strijd,” zei Jelmer van Beek. “Uiteindelijk zaten we aan de goede kant. We zijn heel erg blij!”


27 juni 13:30

Team JAJO tweede overall, Team Malizia wint laatste etappe

Team JAJO finisht als tweede in Genua en eindigt daarmee ook als tweede overall in de Ocean Race VO65 Sprint! Ook de eerste IMOCA is binnen: Team Malizia pakt de winst van de laatste etappe.


27 juni 9:00

Met twee knopen naar de finish

WindWhisper is al bijna een etmaal gefinisht, maar de rest van de vloot heeft nog minstens een paar uur te gaan. De wind is zo goed als helemaal weggevallen en de IMOCA’s zeilen nu met minder dan twee knopen bootsnelheid richting Genua. Team Malizia leidt momenteel de vloot, maar de voorsprong is minimaal. Eindigt de race rond de wereld met een fotofinish?

Bij de VO65’s ligt Team JAJO momenteel tweede, met een voorsprong van wel vier mijl op Viva México. Ze gaan ook drie knopen harder dan de nummer drie, dus de kans op een tweede plaats in deze etappe én overall, zit er in…

Annemieke Bes over de laatste mijlen aan boord van Holcim-PRB:


26 juni 13:00

WindWhisper wint Sprint Cup Ocean Race

WindWhisper Racing Team wint de Sprint Cup van de Ocean Race. De VO65 zeilde als eerste boot over de finishlijn voor de kust van Genua, met een enorme voorsprong van meer dan 120 mijl op de nummer twee. Op dit moment ligt Viva México tweede, met Team JAJO drie mijl verderop op de hielen. Daarachter zit Mirpuri/Trifork hen weer op de hielen. De strijd om de tweede en derde plaats is dus nog niet gestreden.

IMOCA’s ook nog volop in de race

De eerste IMOCA, op dit moment Holcim-PRB, ligt nog meer dan 100 mijl verwijderd van de finish. De voorsprong op de anderen is in de IMOCA-klasse een stuk kleiner; op Biotherm maar zo’n zeven mijl, op Team Malizia veertien.

De laatste leg was een lange, met zenuwslopend weinig wind, nek-aan-nekraces door de Golf van Biskaje en de Middellandse Zee en twee orka-incidenten. 11th Hour Racing vaart inmiddels ook op de Middellandse Zee en de ETA staat nu op 30 juni. Als het team dat redt, zijn ze net op tijd om de dag erna deel te nemen aan de laatste in-port race.


25 juni 18:00

Gelopen koers bij de VO65’s?

Beide vloten zijn op weg naar Genua. Na een weekend zeilen is het Holcim-PRB die nog steeds vooraan vaart binnen de IMOCA-vloot. Binnen twintig mijl van hen vandaan bevinden Biotherm en Malizia zich. Met nog ruim 300 mijl tot de finish is de strijd nog niet gestreden. De laatste twee genoemde varen een andere koers dan de leider. Zij wachten op een weersverandering zodat ze mogelijk nog een inhaalslag kunnen maken.

Bij de VO65’s is WindWhisper Racing Team de nummer één. Team JAJO vaart als vierde en Ambersail 2 ligt achteraan. De koploper heeft minder dan 200 mijl te gaan tot de eindstreep. Het verschil met de nummer twee is meer dan 140 mijl, dus er moet iets geks gebeuren willen zij niet als eerste (van de hele vloot) finishen. Maar zoals we allemaal weten heeft het verleden uitgewezen dat niks onmogelijk is in The Ocean Race…

Klik hier voor de tracker.


23 juni 12:00

Nek-aan-nek-race in de Middellandse Zee

De vloot manoeuvreerde zich vannacht door de Straat van Gibraltar. De IMOCA’s zijn op de tracker van de Ocean Race inmiddels nauwelijks meer van elkaar te onderscheiden, zo dicht varen ze op elkaar. Met een onderlinge afstand van minder dan twee mijl is de eindsprint naar Genua dan ook enorm spannend.

Bij de VO65’s lijkt de strijd om de koppositie al zo’n beetje gestreden, aangezien WindWhisper Racing Team de vloot leidt met meer dan 120 mijl. Bij de teams daarachter doen de zeilers er echter alles aan om elkaar voor te blijven. Mirpuri/Trifork Racing Team, Team JAJO en Viva México varen hun eigen nek-aan-nek race om de tweede positie, die ze afwisselend weten te bemachtigen en weer kwijtraken. Austrian Ocean Racing vaart daar weer zo’n tien mijl achter.


23 juni 9:00

VO65’s treffen orka’s

Team JAJO kreeg gistermiddag bezoek van drie orka’s vlak voor de Straat van Gibraltar. De imposante beesten richtten zich specifiek op de roeren, waar ze herhaaldelijk tegenaan stootten. Zowel de bemanningsleden als de orka’s en de boot zijn gelukkig ongedeerd. Na een intens en spannend kwartier lieten de orka’s de Ocean Race-boot weer met rust en kon het team de race hervatten. On-board reporter Brend Schuil legde de hele interactie vast.

(c) Brend Schuil / Team JAJO

Prachtige beesten, angstig moment

“Het was heel imposant om de orka’s te zien. Echt prachtige beesten maar we realiseerden ons ook goed dat het gevaarlijk was. Zeilen naar beneden en snelheid uit de boot. Gelukkig gingen ze toen weg en konden wij onze weg naar Genua vervolgen. We lagen tweede en nu liggen we vierde. Hopelijk kunnen we de opgelopen achterstand weer goed maken,” aldus schipper Jelmer van Beek.

Dat lukte het team al snel: even later lag Team JAJO weer tweede. Rond dezelfde tijd kreeg ook Mirpuri Trifork Racing, die dichtbij het Nederlandse team zeilde, te maken met een groep orka’s. Ook dat incident liep goed af, zonder gewonden of schade aan de boot. Meer informatie over het incident vind je hier.


22 juni 13:00

Request for Redress gepland in Genua voor hele IMOCA-vloot

Phil Lawrence, Regatta Director voor The Ocean Race, kondigde aan dat de World Sailing International Jury de hoorzitting voor de Request for Redress van het 11th Hour Racing Team op 29 juni om 10.00 uur heeft gepland. Het zal plaatsvinden in Genua.

Aangezien de uitkomst van invloed kan zijn op de hele vloot, is de internationale jury verplicht om een zo eerlijk mogelijke regeling te treffen voor alle betrokken boten. Het geeft daarom de volledige IMOCA-vloot het recht om aanwezig te zijn bij de hoorzitting om hun mening geven en vragen stellen.


22 juni 13.00

Spinnaker actie aan boord van WindWhisper racing team

Volop spinnaker actie bij Team WhindWhisper. Bekijk de video en kruip letterlijk even aan boord bij ze om de actie te volgen. Als koploper bij de VO65 lopen ze goed uit op de rest van het wedstrijdveld.


21 juni 13:00

Video-analyse start laatste etappe

Het einde van de waanzinnige race rond de wereld nadert. De laatste etappe van The Ocean Race begon met een aanvaring voor de kust van Den Haag. Inmiddels is 11th Hour weer opgelapt en alweer onderweg, om op tijd in Genua te zijn om de Ocean Race misschien tóch nog te kunnen winnen.

De rest van de vloot vaart inmiddels dicht langs de Portugese kust. Klaas Wiersma praat je in deze video-update bij over deze spannende laatste etappe.


20 juni 17:00

Langzaamste etappe ooit

11th Hour Racing Team is begonnen aan de inhaalrace richting Genua. Het team is nu al voorbij Guernsey en vaart inmiddels bijna Het Kanaal uit. Via de tracker van de Ocean Race kun je precies hun positie volgen, hoewel ze officieel niet meer aan de etappe meedoen. Helaas hebben ze momenteel nog steeds geen wind. De andere drie IMOCA’s hebben inmiddels tot hun grote vreugde wel weer een beetje wind. Hieronder kun je de beelden van de slowest leg ever van Team Malizia zien. Zonder wind racen is nog een hele uitdaging voor de snelheidsduivels. 


19 juni 15:20

Weer wind!

De andere drie IMOCA’s zeilen intussen in de Golf van Biskaje. Na een zenuwslopende paar dagen met vrijwel geen wind, staat er nu weer zo’n tien knopen. De VO65’s hebben nog steeds een kleine voorsprong op de foilende klasse en varen ongeveer vijftig mijl zuidelijker. Team JAJO ligt derde, met zo’n zeventig mijl tot koploper WindWhisper Racing Team.


19 juni 15:00

Gapende gat 11th Hour gedicht

Na 72 uur non-stop doorwerken is het gapende gat in de romp van 11th Hour vakkundig gedicht. Het shoreteam en de zeilers van 11th Hour werkten dag en nacht in shifts van zes uur aan de reparatie. Hun harde werken werd beloond en ze zijn inmiddels alweer op zee. Een keuring door een onafhankelijke expert verklaarde de boot weer zeewaardig en zelfs goed genoeg opgelapt om deel te nemen aan de laatste in-port race in Genua op 1 juli.

Strijd nog niet gestreden

Hoewel het team zich namelijk terug moesten trekken uit de etappe, hebben ze een nieuwe doel: de laatste in-port race varen. Als ze op tijd in Genua zijn, kan het team deelnemen aan de allerlaatste in-port race om hun koppositie in dat klassement te verdedigen. 11th Hour Racing Team heeft daarnaast ook een Request for Redress ingediend, een proces waarmee de World Sailing International Jury voor de Ocean Race scorepunten kan toekennen aan een team, als het vaststelt dat een team buiten de eigen schuld om verhinderd is om te zeilen.

GUYOT naar Frankrijk

Eerder op zondag vertrok ook GUYOT environnement-Team Europe uit Den Haag, maar hun bestemming is de teambasis in Frankrijk. Omdat de boegspriet en de structurele schade in de boeg niet snel konden worden gerepareerd, besloot het team dat het niet meer op tijd in Genua aan kan sluiten. In plaats daarvan zegt schipper Benjamin Dutreux dat hij en de rest van het team van plan zijn om zonder zeilboot naar Genua te komen, om daar de IMOCA-vloot weer te ontmoeten en de zeilers te ontvangen.

Weer wind

De andere drie IMOCA’s zeilen intussen in de Golf van Biskaje. Na een zenuwslopende paar dagen met vrijwel geen wind, staat er nu weer zo’n tien knopen. De VO65’s hebben nog steeds een kleine voorsprong op de foilende klasse en varen ongeveer vijftig mijl zuidelijker.


16 juni 09:00 uur

Aanvaring tussen koploper en GUYOT environnement

De leider in The Ocean Race, 11th Hour Racing Team, heeft ongeveer 15 minuten na de start van de laatste etappe op donderdag 15 juni de race moeten staken nadat ze grote schade hadden opgelopen toen ze werden aangevaren door GUYOT environnement – Team Europe.

De botsing beschadigde beide boten, die zijn teruggekeerd naar de haven in Den Haag. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

De schippers aan het woord

“Dit is duidelijk een zeer ongelukkige situatie”, zei Charlie Enright, 11th Hour-schipper nadat hij was teruggekeerd naar de haven. “Ik wil niet speculeren, maar het lijkt erop dat de andere boot ons niet heeft gezien. Wij hadden voorrang. De impact was krachtig – we hebben geluk dat iedereen in orde is…”

“Hun boot verscheen voor me en het was te laat”, gaf GUYOT-schipper Benjamin Dutreux toe aan wal. “Het was toen onmogelijk om contact te vermijden (nadat ik ze had gezien). Ik neem alle verantwoordelijkheid. Het is zeker onze fout. Ik vind dit heel erg en ik hoop echt dat ze terugkeren om deze race te kunnen winnen… We zullen proberen ze te helpen zoveel we kunnen.”


15 juni 12:00

Start laatste etappe

Vandaag vertrekken de boten weer uit Den Haag om te starten aan de laatste etappe van The Ocean Race. Net als de afgelopen etappe wordt dit een complexe. De zeilers moeten niet alleen allerlei windmolenparken en verkeersscheidingstelsels omzeilen, ook de wind is in de Middellandse Zee erg onvoorspelbaar. Daarbij is de komende etappe een stuk langer dan de vorige; de boten zullen over de laatste 2,200 zeemijl van de wereldomzeiling nog zo’n tien dagen doen.

Ocean Race 2023 Den Haag
(c) Sailing Energy / The Ocean Race

Bij de IMOCA’s strijden 11th Hour en Holcim-PRB nog om de winst van de race rond de wereld. Team Malizia maakt geen kans meer om de nummer één te worden, maar gaat er ook deze laatste etappe weer het uiterste uit de boot halen. Team JAJO kan de winst van de Sprint Cup van de VO65’s nog wel binnen slepen. Om te winnen, zullen ze echter wel WindWhisper Racing Team ver achter zich moeten laten.  

Om 13:10 uur klinkt vanmiddag het startschot voor de VO65’s, om 18:15 uur voor de IMOCA’s. De start is live te volgen via Eurosport, vanaf groot scherm in de haven of natuurlijk vanaf het water!


14 juni 17:00

Team JAJO wint in-port race voor thuispubliek in Scheveningen

Team JAJO heeft vanmiddag op indrukwekkende wijze de in-port race in Scheveningen gewonnen. Na een gewaagde start nam het team van schipper Jelmer van Beek de leiding en die gaven ze niet meer uit handen. Het tot voor nu ongeslagen team Windwhisper racing van schipper Pablo Arrarte werd tweede. 

Bekijk hier de beelden van de wedstrijd, met de gewaagde en fenomenale start van Team JAJO:


14 juni 17:00

Welke boot is het stoerst?


11 juni 13:55

JAJO derde bij de VO65’s

Team JAJO kwam als derde van de VO65’s over de finish. WindWhisper won de etappe en Mirpure eindigde als tweede. Team JAJO behoudt met 9 punten hun tweede plaats in het algemeen klassement. WindWhisper heeft de eerste plaats goed verdedigd en breidt de voorsprong uit naar 12 punten. Austrian Ocean Racing behoudt met 7 punten de derde plek.


11th Hour Racing eerste

11 juni 12.45

11th Hour finisht als eerste voor de kust van Scheveningen en wint daarmee de zesde etappe van The Ocean Race. Met 33 punten leiden ze nu met twee punten voorsprong op Holcim-PRB en met zes punten op Malizia het klassement.

Holcim-PRB en Team Malizia zaten het team op de hielen en zijn inmiddels ook al gefinisht.


11 juni 10:00

ETA Den Haag: 11:30 uur

De eerste IMOCA wordt al over anderhalf uur verwacht in Den Haag. Of 11th Hour, Team Malizia of Holcim-PRB als eerste over de finish voor de kust van Scheveningen zal zeilen, is nog erg spannend. De teams hebben namelijk allemaal nog 25,4 mijl te gaan naar de finishlijn.

De VO65’s liggen vlak achter de IMOCA’s, ook op een kluitje. Met nog 33-46 mijl te gaanis de verwachting dat het eerste team tussen twaalf en twee vanmiddag zal finishen. Team JAJO maakt nog kans om als eerste hun thuishaven binnen te zeilen: de achterstand op WindWhisper is momenteel minder dan drie mijl.


10 juni 12:15

Video-analyse moeilijkste etappe

De Ocean Race nadert Den Haag in een spannende sprint vanuit Aarhus. Er zijn verassende bemanningswisselingen geweest en er varen veel Nederlanders mee, en niet alleen op de VO65 van Team JAJO. Wie maakt er kans om als eerste in Scheveningen te arriveren? Klaas Wiersma praat je bij.


9 juni 11:45

Update Team JAJO


9 juni 9:00

Onderweg naar Den Haag

Tijdens de start in Aarhus kampten de boten met een zeer lichte wind. Team JAJO was bij de VO65’s als eerste weg. Inmiddels is de vloot al bijna bij de Noorse kust en ligt het team op de derde plek, maar wel slechts één mijl achter de koploper.

De IMOCA’s zijn nog onderweg naar Kiel voor de fly-by. De laatste uren zijn ze druk bezig met afkruisen in het nauwe vaarwater. Ondanks de lichte wind, schieten de teams met zo’n tien knopen vooruit.

Een samenvatting van de start zie je in deze video:

 


8 juni 09:50

Ocean Race vertrekt uit Aarhus

De voorlaatste etappe van The Ocean Race voert van Aarhus via een omweg voor een fly by in Kiel naar Den Haag. De start is vandaag om 12.05 voor de VO65’s en om 14.10 voor de IMOCA’s. Met behulp van een VPN is het mogelijk de start live te volgen via het officiële Ocean Race YouTube-kanaal.


5 juni 14:00

Team JAJO tweede bij in-port race

Biotherm won gisteren hun eerste in-port race in Aarhus, nadat ze de avond ervoor pas om negen uur in Denemarken aankwamen. Ze waren door de gebroken zijstag bijna twee keer zo lang onderweg als de andere IMOCA’s. Holcim – PRB werd tweede en 11th Hour derde. Team Malizia behaalde geen podiumplaats en eindigde als vierde. Team GUYOT is inmiddels in Kiel aangekomen en doet er alles aan om in Aarhus weer aan de start te verschijnen voor de volgende etappe.

Schipper Jelmer van Beek over de in-port race in Aarhus. (c) The Ocean Race

Team JAJO tweede

De VO65’s kwamen voor het eerst in lange tijd ook weer in actie. De huidige nummer één, WindWhisper Racing Team, won de in-port race. Team JAJO behaalde een mooie tweede plaats, gevolgd door Viva México op drie. Schipper Jelmer van Beek over de wedstrijd: “Met de race van vandaag maak je weinig kansen. Aan boord waren we allemaal scherp en gefocust. Met Jorden (van Rooijen red.) op de boeg, Max (Deckers red.) als navigator en Nicholas (Heiner red.) als tacticus hebben we de juiste keuzes gemaakt en startten we goed.

Dit was belangrijk, want de start is hier cruciaal. Het was een korte baan met twee lange ruime rakken en nauwelijks aan de wind. Er waren geen echte strategische keuzes mogelijk. Daarom hebben we de afgelopen dagen een paar starts geoefend, wat vandaag zijn vruchten afwerpt. Na de start hebben we een ijzersterke race gevaren en onze tweede plek niet meer weggegeven. Voorafgaand aan de in-port race heb ik al aangegeven dat wij als Team JAJO, een team vol jonge zeilers, er vol voor gaan en heel graag willen presteren.”

The Ocean Race 2022-23 – 4 June 2023. IMOCA In-Port Race in Aarhus.

Dat GUYOT weer aan kan sluiten in de wedstrijd, is niet alleen aan hun eigen inspanningen te danken, maar ook aan de hulp van de andere teams, meldt teammanager Jens Kuphal: “We kregen van alle kanten steun. We willen Biotherm extra bedanken, die een ongeëvenaarde solidariteit en sportiviteit toonde. En 11th Hour Racing Team heeft alles uit de kast gehaald om ons tegen zeer gunstige voorwaarden aan hun reservemast te lenen. Ook team Holcim-PRB heeft bijgedragen om ons hier te krijgen. Al onze vrienden van teams waar we normaal gesproken tegen strijden, kwamen samen om ervoor te zorgen dat we deze kans krijgen om weer aan de start te staan in Aarhus. En dit alles zou niet mogelijk zijn geweest zonder de organisatie The Ocean Race, die hier het voortouw in nam.”


1 juni 9:00

Biotherm finisht midden op zee

De finish van Biotherm is, in overeenstemming met de regels, verplaatst naar de 0-meridiaan. Hiermee is de etappe voor het team flink ingekort. Het team finishte etappe 5 om 10:37 UTC op woensdag 31 mei op de vierde plaats en scoorde nog vier punten voor de etappe. In totaal deden ze 9 dagen, 16 uur, 22 minuten en 50 seconden over de verkorte etappe.

Hoewel de etappe voor Biotherm erop zit, verandert dit niets aan de afstand tot Aarhus, dat nog steeds 480 mijl verderop ligt. Het team vaart langzaam en beschermt de mast. Naar verwachting zullen ze niet voor het weekend aankomen in Denemarken.


29 mei 16:00

11th Hour wint vijfde etappe

11th Hour Racing Team wint de vijfde etappe van de Ocean Race. Na een ongelooflijk snelle oversteek van minder dan acht dagen kwam het team als eerste aan in Europa. Vier uur later kwam Holcim-PRB vandaag over de finish in Aarhus, met slechts vijf minuten voorsprong op Team Malizia. Met de winst van de trans-Atlantische etappe leidt 11th Hour nu voor het eerst ook het totale klassement.

The Ocean Race 2022-23 – 29 May 2023. Arrivals in Aarhus, Denmark. 11th Hour Racing Team arriving to Aarhus. 11th Hour Racing Team celebrating the first place in Leg 5.

“Ik denk dat we snel hebben gevaren en net zo goed als de anderen,” vertelt Escoffier, schipper van Holcim-PRB, die aan de start van deze etappe het klassement nog leidden en nu op de tweede plaats staan. “We hadden een paar problemen – in het begin moesten we leren vertrouwen op onze nieuwe mast en daarna verbraken we het 24-uursrecord, maar het was niet genoeg. De nieuwe IMOCA’s zijn behoorlijk extreem – snel maar niet erg comfortabel. Ik kan je vertellen dat 640 mijl afleggen in 24 uur zéker niet comfortabel is!”

Voor Team Malizia zorgt de derde plaats ervoor dat ze nu ook derde staan in het klassement, met drie punten verschil met 11th Hour. Maar co-schipper Will Harris was vol vertrouwen toen hem werd gevraagd of ze de race nog konden winnen: “Natuurlijk kunnen we dat. Zeker weten. Er kan van alles gebeuren in deze race. Je moet blijven geloven tot aan de finish… er is nog genoeg om voor te vechten.”

Biotherm vertraagd

Biotherm is nog op zee en heeft nog meer dan 750 zeemijl te gaan tot aan de finish. Het team vaart langzaam en met minder zeil om de mast te beschermen, nadat gisteren een belangrijk deel van de verstaging brak.


28 mei 12:00

Zijstag Biotherm breekt

De belangrijkste bakboordzijstag die de mast ondersteunt is bij Biotherm gebroken. De mast bleef gelukkig overeind en niemand raakte gewond. Het lukte de bemanning om de mast met vallen te verstevigen, maar ze kunnen de mast niet meer maximaal belasten en voeren een stuk minder zeil. Hierdoor zijn ze flink vertraagd en komen ze waarschijnlijk pas aan het einde van deze week aan in Aarhus.


27 mei 10:00

Snelheidsrecord twee keer verbroken

Holcim-PRB verbrak eergisteren als eerste het 24-uursafstandsrecords in de monohull-klasse. De IMOCA zeilde in een etmaal 640,9 nautische mijlen, meer dan 20 mijl verder dan het record dat sinds 2015 op naam van de 100-voeter Comanche staat. De omstandigheden waren nagenoeg perfect voor het verbreken van het afstandsrecord; een ruime wind van 25-27 knopen, en een relatief vlakke zee.

Nog geen dag later werd dit ongelooflijke record echter alweer verbroken door Team Malizia, dat 641,3 mijlen zeilde. Dat betekent een gemiddelde snelheid van bijna 27 knopen, 24 uur achter elkaar.


25 mei 18:00

11th Hour vaart zeedier aan

11th Hour had vandaag een aanvaring met vermoedelijk een zeezoogdier. Het team bevond zich in het midden van de Noord-Atlantische Oceaan op 52°N, 35°W en schoot met 29 knopen door het water. De impact kwam volkomen onverwachts en de bemanning werd naar voren geslingerd, waardoor twee zeilers gewond raakten. Trimmer Charlie Dalin liep een lichte hersenschudding op en on-board reporter Amory Ross heeft zijn schouder geblesseerd. De twee maakten het verder goed en het team kan gewoon doorzeilen.


25 mei 10:30

In rustiger vaarwater

Na dagen van meer dan 500 mijl in 24 uur zeilen, beweegt de vloot zich nu naar het midden van het lagedruksysteem dat deze etappe tot nu toe tekende. De wind krimpt vanuit het noordwesten naar het zuidwesten. Om dit goed bezeild te kunnen houden, moesten de teams gijpen en minstens een paar uur een oost-zuidoostelijke koers aanhouden, die niet erg gunstig is om naar Aarhus te komen.

11th Hour Racing Team, dat de vloot aanvoerde, was de eerste die deze verandering zag en de eerste die gijpte. Het is vanaf het begin een zware week geweest en schipper Charlie Enright is uitgeput: “We konden helemaal niet veel slapen vanwege het weer. Ik ben behoorlijk moe,” zei hij. “We proberen de situatie zo goed mogelijk te managen, door mensen af te wisselen. Maar er zijn veel manoeuvres geweest – sommige verwacht, de meeste onverwacht – dus het was moeilijk om rond te plannen.”

Rosalin kan weer lachen

Aan boord van Team Malizia spreekt ook Rosalin over de eerste dagen die “horrendous” waren. De bemanning sprak niet met elkaar en was alleen maar bezig met de boot varen en overleven. Inmiddels kan ze gelukkig weer genieten van wat Nederlandse kaas en is de goede sfeer aan boord terug:

De ETA in Aarhus staat nu op 30 mei, maar is vooralsnog redelijk onzeker. De organisatie verwacht dat de datum ergens in de komende dagen met meer zekerheid vastgesteld kan worden.


24 mei 10:00

In volle vaart naar Europa

De IMOCA’s scheuren in volle vaart over de oceaan richting Europa. Met een noorderwind van meer dan 25 knopen die dwars in komt, zeilde 11th Hour het afgelopen etmaal wel 520 mijl – dat is een gemiddelde snelheid van meer dan 21 knopen(!). De vraag is hoe comfortabel dat is aan boord…

The Ocean Race 2022-23 – 23 May 2023, Leg 5 onboard Team Holcim – PRB. Drone view under 25-35 knots of boat speed in 30 knots of wind.

23 mei 12:30

Inslingeren

Rustig inslingeren zit er voor de zeilers niet in deze oversteek. Hetzelfde weersysteem dat ervoor zorgde dat de in-port race afgelopen zaterdag werd uitgesteld, veroorzaakt op zee nog een nare golfslag. Aan boord van 11th Hour Racing Team zijn de golven flink te voelen, zoals je kunt zien in onderstaand filmpje van het team.

 

Aan boord van Team Malizia probeert Will tevergeefs een enigszins stabiele positie te vinden om zijn vriesdroogmaaltijd te eten. Rosalin heeft geen oog dicht gedaan vanwege de het gestuiter op de golven.

De condities kunnen deze week nog flink verslechteren als de boten in een gunstige Golfstroom terechtkomen, die tegen de voorspelde noordelijke wind in zal staan. Dat type wind tegen een flinke stroom stuwt de zeegang meestal dramatisch op.


22 mei 12:00

Finishlijn in-port race wordt startlijn etappe

Vanwege slecht weer werd de in-port race in Newport van afgelopen zaterdag uitgesteld. Een weersvoorspelling met toenemende wind, afnemend zicht en regenbuien met zeer sterke windvlagen, deed de organisatie besluiten de in-port race vanwege de veiligheid uit te stellen tot de dag erna. De race werd zo gisteren opgenomen in de start van de vijfde etappe; de finishlijn van de In Port Race vormde tegelijkertijd de startlijn van de Atlantische oversteek.

The Ocean Race Liveblog

Gisteren was het weer in Newport een stuk beter. Team Malizia won de race en begon zo met een kleine voorsprong aan de spannende trans-Atlantische etappe naar Aarhus, Denemarken. 11th Hour Racing Team volgde als tweede, vervolgens zeilde Team Holcim-PRB met de gloednieuwe mast over de start en Biotherm sloot tenslotte de stoet richting Europa.


19 mei 13:40 uur

Met de uitgeschakelde Holcim–PRB weer aan de start, minimale puntenverschillen tussen de koplopers en een oversteek van de Verenigde Staten naar Denemarken die dubbele punten oplevert, staat er een enorm spannende etappe van de Ocean Race voor de deur.

Koploper Holcim–PRB weer in de race

Holcim-PRB zal, zoals het er nu uitziet, zondag aan de start van de vijfde etappe van de Ocean Race verschijnen. Gisterochtend is een nieuwe mast op de IMOCA geplaatst en het team heeft de komende dagen nog de tijd om alle verstaging en zeilen weer tiptop in orde te krijgen. Het was een race tegen de klok sinds het team drie weken verleden in rustig weer plotseling de mast verloor.

Hoewel ze alles op alles zetten om een nieuwe mast en de IMOCA op tijd in Newport te krijgen om de komende, zeer belangrijke etappe te zeilen, hield het team er ook al rekening mee dat ze pas in Aarhus weer bij de race zouden kunnen aansluiten. Het lijkt ze echter gelukt te zijn om slechts één etappe te moeten missen.

start trans-Atlantische etappe

Racemodus aan

Nu het er op lijkt dat koploper Holcim-PRB weer in de race is, wordt komende etappe extra spannend. Holcim staat nu namelijk met 19 punten nog op de eerste plaats in het klassement, maar de nummers twee en drie, 11th Hour en Malizia, hebben beiden 18 punten. Om de dubbele punten die in de komende etappe te verdienen zijn, zal dus fel gestreden worden.


15 mei 13:00

GUYOT environnement – Team Europe kwam zaterdag onder noodtuig aan in Halifax, Canada. Vier en een halve dag na hun ontmasting bereikte het team veilig en wel de kust. Halifax was onder de heersende wind en stroom de dichtstbijzijnde plek aan land. Het was nog een spannende rit, want de brandstof raakte op. Gelukkig beantwoordde een vachtschip in de buurt hun oproep om diesel. Via een jerrycan kregen de zeilers 150 liter diesel om de motor en daarmee de navigatie-instrumenten draaiende te houden en hun kruissnelheid op peil te houden.

The Ocean Race 2022-23 – 11 May 2023, Leg 4, Day 18 onboard. GUYOT environnement – Team Europe heading towards Halifax (Canada). They managed to use a third of their mainsail to complete their jury-rig.

In Halifax werden de verslagen zeilers getroost met pizza’s, koekjes en knuffels van het walteam. Nadat de inklaringsformaliteiten waren afgehandeld, werd het jacht gestript. Op zee was de bemanning al begonnen met het schoonmaken en opruimen van de boot. Nadat de IMOCA vervolgens uit het water getild was, volgde een onderzoek aan de romp. Nu is het team bezig met het maken van een vervolgplan om de wedstrijd hopelijk te kunnen hervatten. In ieder geval moet de IMOCA eerst per vrachtschip naar Europa gevaren worden.


11 mei 15:30

Ook Biotherm gefinisht

Ook Biotherm is gefinisht in Newport, als derde om 12:04:38 UTC. De laatste paar mijl naar de finish kropen met een snelheid van slechts zo’n vier knopen traag voorbij, maar ze hebben het gehaald. Met het uitvallen van Holcim – PRB en Guyot Environnement – Team Europe door hun gebroken masten, zijn nu dus alle teams die in deze etappe nog in de race zaten binnen.

(c) Sailing Energy / The Ocean Race

De complete uitslag van deze vierde etappe is als volgt:

Etappe 4 punten
1. 11th Hour Racing Team – 5 punten
2. Team Malizia – 4 punten
3. Biotherm – 3 punten
4. GUYOT environnement – Team Europe – race geschorst
5. Team Holcim-PRB – teruggetrokken – 0 punten

En het totale klassement over de gehele wedstrijd:

The Ocean Race klassement
1. Team Holcim-PRB — 19 punten
2. 11th Hour Racing Team — 18 punten
3. Team Malizia — 18 punten (staan net lager door minder behaalde punten tijdens In Port-races)
4. Biotherm — 13 punten
5. GUYOT envrionnement – Team Europe — 2 punten


11 mei 07:00 uur

11th Hour Racing Team wint vierde etappe, Malizia tweede

11th Hour Racing Team kwam als eerste boot aan in Newport. Het Amerikaanse team, dat vaart onder leiding van Charlie Enright, kwam om 18:41:41s UTC over de streep. Zij hebben 17 dagen, 2 uur, 26 minuten en 41 seconden over de vierde etappe gedaan.

Malizia twee boot in Newport

Team Malizia kwam een goed half uur later aan in Newport. Het Duitse team, dat tijdens deze etappe werd geschipperd door Will Harris, kwam om 19:13:22 UTC over de eindstreep in een verstreken tijd van 17 dagen, 2 uur, 58 minuten en 22 seconden.


9 mei 12:55

Nog een boot ontmast

GUYOT environnement – Team Europe is ontmast, meldt het team vanochtend. Ze zeilden met windstoten tot boven de dertig knopen 600 mijl ten oosten van Newport toen de mast brak. Hoe dit precies kon gebeuren, is nog niet bekend. Alle bemanningsleden zijn veilig en werken momenteel aan het veiligstellen van de boot.

Bekijk hieronder de eerste beelden:

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GUYOT environnement – Team Europe (@guyot.teameurope)


8 mei 12:30

Nog maar twee dagen naar Newport

In deze update vertelt Rosalin Kuiper over een veelbewogen vierde etappe van The Ocean Race. De kers op de taart: een voorspelde wind van 50 knopen op het laatste stuk naar Newport. Al een week varen Team Malizia, de boot waarop Kuiper zit, en 11th Hour Racing samen op. Het belooft een spannende finish te worden.


4 mei 11:30

Passaatwinden zeer welkom

De vloot heeft intense dagen achter de rug. Het veranderlijke weer in de doldrums bracht zoals altijd enkele windstiltes met zich mee, maar ging ook gepaard met veel buien. De windtoename en draaiing in zo’n bui zorgt voor kansen en uitdagingen. Bekijk in onderstaande video hoe de bemanning van 11th Hour zich klaarmaakt voor zo’n dreigende grijze massa.

De stabiele passaatwinden die daarna kwamen betekenden wederom hoge daggemiddelden van rond de 500 mijl. In tegenstelling tot de dragrace op de Zuidelijke Oceaan kent deze etappe op de Atlantische Oceaan vele gezichten. Morgen al krijgen de teams te maken met het Azorenhoog en zijn kenmerkende rustige weer. Het is de uitdaging om op zoek te gaan naar kleine depressies en daar kort op mee te liften. Het is de vraag of de kopgroep in zulke onvoorspelbare omstandigheden dicht bij elkaar zal blijven.


3 mei 9:45

Samen midden op zee

11th Hour Racing Team heeft Team Malizia, in ieder geval tijdelijk, ingehaald. Malizia ligt nu 18 mijl achter de nieuwe koploper. Gisteren lagen de IMOCA’s nog erg dicht bij elkaar, wat weer prachtige, surrealistische beelden van twee Imoca’s midden op de oceaan naast elkaar opleverde. Biotherm lag gisteren ook even op slechts acht mijl afstand van de twee, maar raakte weer wat achterop en vaart inmiddels bijna vijftig mijl zuidelijker dan 11th Hour.

In de boatfeed van 11th Hour kun je Malizia aan de horizon zien:

De achterstand van Guyot Environnement – Team Europe is toegenomen tot bijna 300 mijl, doordat ze meer last hadden van weinig wind in de doldrums. Wel zijn ze inmiddels ook de evenaar gepasseerd en varen ze een gebied binnen met meer wind. De teams knallen met een gemiddelde snelheid tussen de 20 en 23 knopen richting het noordwesten. De wind uit het noordoosten van momenteel zo’n veertien knopen leent zich perfect voor een mooie halve windse koers richting Noord-Amerika. Met nog 2500 mijl voor de boeg naar Newport, is de ETA voor de finish nog steeds 10 mei.


2 mei 14:00

Vlak achter elkaar over de evenaar

Gisteravond zeilden Team Malizia en 11th Hour Racing Team vlak na elkaar de evenaar over; Malizia was slechts twee minuten eerder. Ook nu liggen de twee IMOCA’s nog heel dicht bij elkaar: 11th Hour Racing Team vaart minder dan een mijl achter de koploper. Biotherm blijft ook dichtbij en ligt slechts vijftien mijl achter Malizia en 11th Hour. Guyot Environnement – Team Europe daarentegen, vaart nog op de Zuidelijke Atlantische Oceaan, zo’n 170 mijl zuidelijker dan Malizia.

In de video hieronder zie je hoe dicht de koplopers vannacht naast elkaar zeilden:

Zeker nu Holcim-PRB deze etappe opgegeven heeft, kan er dus nog van alles gebeuren in de race. Holcim-PRB leidt namelijk nog het klassement, maar Malizia staat met maar vijf punten minder op een tweede plaats, op de voet gevolgd door 11th Hour Racing team met slechts één punt verschil.


1 mei 18:30

De hoek om en het noordelijk halfrond op

Vanavond steken koplopers Malizia en 11th Hour Racing de evenaar over. Voor het eerst in 4 maanden bevinden de boten zich dan weer op het noordelijk halfrond. Gisteren rondde de vloot het hoekje van Brazilië, en even konden ze van stabiele passaatwinden profiteren: alle boten voeren zo’n 500 mijl van zondag op maandag. De koplopers varen nek-aan-nek, dat is ook te zien in een filmpje van Rosalin Kuiper op Instagram.

Het was een welkome afwisseling na een week lang opkruisen in lichte wind onder de Braziliaanse kust. Helaas duurt de pret niet lang: met het oversteken van de evenaar komen ook de doldrums dichterbij. Naar verwachting zal de hele vloot de komende drie dagen te maken krijgen met onzekere weersomstandigheden. Eenmaal uit het hogedrukgebied bij de evenaar, komen de teams weer in stabiele passaatwinden terecht. De verwachte aankomst in Newport is nog steeds 10 mei.

In de tussentijd is Holcim PRB onder noodtuig aangekomen in Rio de Janeiro. Schipper Escoffier liet kort na de aankomst op zaterdagavond weten dat het plan is om etappe vier te laten voor wat het is en te focussen op het op tijd klaar krijgen voor de etappe van Newport naar Aarhus. “Voor deze etappe zijn dubbele punten te verkrijgen, zo maken we nog een kans om de race te winnen,” aldus Escoffier.

De mast van Holcim PRB brak vlak boven dek

Morgen wordt de IMOCA op een vrachtschip geladen richting Newport, en zal daar op zijn vroegst op 18 mei aankomen. Het team heeft dan twee dagen de tijd om de boot van een nieuwe mast te voorzien, die in de tussentijd op een vrachtschip vanuit Frankrijk naar de Amerikaanse havenstad wordt verscheept. Geen race onder zeil, wel een race tegen de klok.


28 april 9:20 uur

Hoe de mast zomaar brak

Volgens schipper Kevin Escoffier brak de mast in het lichte weer zomaar af door een mechanische fout. Volgens de eerste analyses kwam dit door het breken van een wartel van de J2 (voorzeil van ongeveer 100m2 op een voorstag). Door het breken van dit bevestigingssysteem viel de giek achterover op de cockpit. De mast brak in verschillende stukken, maar de bemanning ziet geen grote schade aan de cockpit of de rest van de boot.

Camera’s aan boord hebben het hele ongeluk gefilmd. Hieronder kun je zien hoe de mast plotseling midden in de nacht naar beneden komt, de bemanning een noodbericht verzendt en de tuigage losknipt.

Holcim-PRB / The Ocean Race

Het team vaart nu onder noodtuig naar Rio de Janeiro om de IMOCA te repareren en zo snel mogelijk weer mee te kunnen doen aan de race. Als het niet mogelijk is om de reservemast op tijd van Lorient naar Brazilië te krijgen, kunnen ze misschien de boot naar Newport of Aarhus transporteren om de volgende etappes wel te kunnen starten. Uitwijken naar een haven voor reparaties is toegestaan volgens de regels van The Ocean Race.

Het noodtuig. (c) Annemieke Bes

“In één seconde ga je van ‘alles is in orde’ naar een nachtmerrie. Ik heb vanaf het begin van The Ocean Race gezegd dat we op een gegeven moment zeker een probleem zullen tegenkomen. Het gaat niet om het soort probleem, het gaat erom hoe we het oplossen. We gaan hard werken om terug in de race te komen.” aldus Kevin Escoffier.

De rest van de teams varen inmiddels weer heel dicht op elkaar: de afstand tussen 11th Hour Racing Team, dat aan kop ligt, en Biotherm op de vierde plaats is slechts 10 mijl.


27 april 10:00 uur

Team Holcim-PRB verliest mast

Team Holcim-PRB is net na 05.00 UTC op 27 april, de vierde dag van etappe 4, de mast verloren. Zij voeren ongeveer 20 mijl voor de kust van Brazilië met matige wind en zeegang. Holcim-PRB, leider in het algemeen klassement, lag op dat moment voorop in de vloot. Het verschil met de nummer twee, 11th Hour Racing Team, was 9 mijl.

Schipper Kevin Escoffier heeft laten weten dat zijn team (Annemieke Bes, Benjamin Schwartz, Fabien Delahaye en Georgia Schofield (OBR)) veilig zijn na deze ramp.

Meer informatie volgt zodra deze beschikbaar is.

© The Ocean Race

26 april 13:15 uur

30 mijl verschil tussen het eerste en laatste team

De tracker laat een zigzaggend spoor achter de boten zien. De teams doen hun stinkende best om de meest gunstige wind op te pikken. De moeilijke weersomstandigheden zorgen voor veel positiewisselingen binnen de vloot op dag 3 van etappe 4.

Op het moment van schrijven vaart Team Holcim-PRB vooraan. Met de nummer twee is het verschil slecht 0,5 mijl. Tussen de nummer één en vier zit minder dan dertig mijl. Voor de deelnemers in Newport aankomen, hebben zij nog ruim 4600 mijl te gaan.

Pittige racedagen

De zeilers zullen waarschijnlijk reikhalzend uitkijken naar stabieler weer. Voor nu proberen zij de boot continu in de best mogelijk omstandigheden te laten varen en dat is best een opgave. In de onderstaande video zie je hoe de eerste dagen aan boord van de verschillende IMOCA’s eruitziet.


25 april 16:15

Vrij van de kust

Na drie dagen racen vanaf Itajaí ligt 11th Hour Racing Team aan kop, op de voet gevolgd Holcim – PRB. Gisteren zeilden de teams op een kluitje zo snel mogelijk richting het zuidoosten, om vrij te komen van de invloeden van de kust op de wind. Team GUYOT, dat deze leg weer aansloot in de race, en Team Malizia kozen vanochtend (UTC) als eerste voor een meer oostelijke koers en varen nu respectievelijk 31 en 24 mijl ten zuidoosten van de rest. De wind is nog steeds erg licht en veranderlijk en de IMOCA’s zeilen nu gemiddeld slechts zo’n tien knopen.

Annemieke Bes in actie op het voordek bij Holcim – PRB. (c) Georgia Schofield / Polaryse / TOR

De eerste nacht op zee kreeg de navigator van Team Malizia, Nico Luven, de schoot van een voorzeil in zijn gezicht. Hij kwam gelukkig met de schrik en wat lichte schaafwonden vrij en kan doorzeilen: “Ik voel me als een bokser die een wedstrijd heeft verloren, maar het is oké.” Bekijk hier Team Malizia in actie:


24 april 09:55

Rustige start van superspannende etappe

Gisteren, op zondag 23 april, is de vierde etappe van start gegaan. Vijf IMOCA’s begonnen aan de route van meer dan 5000 mijl naar Newport in de Verenigde Staten. Hoewel de race er qua mijlen voor een groot deel op zit, moeten de helft van de punten nog worden vergeven. Alles kan nog gebeuren. Historisch gezien is deze etappe op de Atantische Oceaan bepalend voor de eindstand van de race.

Vlak voor vertrek

Er zijn nogal wat bemanningswisselen, wat de wedstrijd onvoorspelbaarder en spannender maakt. Op Holcim PRB is de geweldige Nederlandse zeilster Annemieke Bes opgestapt. Onze correspondenten ter plaatse voeren vorige week een stuk mee aan boord van de boot, en maakte daar deze gave video over. Malizia-schipper Boris Herrmann slaat een etappe over – Will Harris neemt zijn rol over en Fransman Christopher Pratt vervolledigt de bemanning. Bij 11th Hour monstert de Ierse zeiler Damian Foxall aan. Biotherm is behalve schipper Paul Meilhat volledig vernieuwd. Wellicht is het een succesvolle formule, want Biotherm ging als eerste over de start en heeft de afgelopen 15 uur een voorsprong weten te behouden.

De komende dagen is relatief licht weer voorspeld uit het oosten, een ongunstige richting om het puntje van Brazilië te ronden. De stroming aldaar biedt kansen voor slim navigeren. Dan komen de doldrums, voorspelbaar in hun onvoorspelbaarheid en windloze gebieden, dan weer door naar de passaatwinden en de noordelijke tegenhanger van de eerste horde: het Azoren-hoog, met eveneens lagedrukgebiedjes langs de rand. Een onstabiele lagedrukgebiedentrein van het Noord-Amerikaanse vasteland en de sterke golfstroom langs de kust vormen de laatste horde.


5 april 20:01

11th Hour Racing Team en Biotherm zijn ook gefinisht

In de ochtend van 5 april zijn ook de laatste twee teams in Brazilië aangekomen. 11th Hour Racing Team (37 dagen, 20 uur, 10 minuten, 23 seconden) kwam net wat eerder over de eindstreep dan Biotherm (37 dagen, 22 uur, 41 minuten, 19 seconden) en maakte daardoor het podium van de derde etappe compleet.

Het was een slopende etappe, waarbij alle zeilers flink op de proef zijn gesteld. Nu kunnen alle crewleden genieten van hun welverdiende rust. Op 23 april gaat de vierde etappe van start: 5550 mijl richting Newport.


4 april 09:26

Biotherm loopt in op 11th Hour Racing, felle strijd om derde plek

Beide bemanningen hebben de afgelopen weken met schade te kampen gehad, en de voortgang in lichte wind van voren zorgt voor weinig snelheid richting Itajaí. De strijd is desondanks fel. Afgelopen weekend raakte Biotherm achterop door schade, maar maakt nu mijlen goed op 11th Hour. Met nog 250 mijl te voor de boeg gaat de strijd niet alleen om de derde plek, maar ook al om de volgende etappe. De start daarvan staat gepland voor 23 april, en de kluslijsten zijn lang. De boten van Malizia en 11th Hour staan al op de kant voor het nodige onderhoud.


3 april 14:00

Schade bij Biotherm

Terwijl Team Malizia geniet van haar winst van de derde etappe, en Team Holcim-PRB met een twee plek nog altijd eerste in het klassement staat, gaat het 11th Hour Racing en Biotherm minder voor de wind. Letterlijk, want het laag waarop de koplopers dit weekend in Itajaí arriveerden is volledig opgelost. De boten krijgen er een hogedrukgebied met weinig wind en hoge temperaturen voor in de plaats. De wind is niet alleen licht, hij komt ook uit de verkeerde richting. Daarom zou het nog wel twee dagen kunnen duren voordat deze teams in Itajaí arriveren. En dan terwijl de vier teams twee weken geleden nog binnen gezichtsafstand van elkaar voeren.

Biotherm (links) en 11th Hour Racing gevangen in een hogedrukgebied met nog 400 mijl voor de boeg

Biotherm heeft bovendien schade opgelopen na een aanvaring met een UFO (unidentified floating object). De foil aan bakboord lijkt beschadigd, en de behuizing van de foil binnen de boot lekte water door een scheur. De bemanning heeft dit weten te stoppen. In onderstaande video is de schade te zien. Pijnlijk!


2 april 13:15

Team Holcim – PRB als tweede boot op Itajaí

Het Zwitserse team onder leiding van Kevin Escoffier kwam om 10:56 uur UTC over de eindstreep in een tijd van 34 dagen, 22 uur, 46 minuten en 28 seconden.


2 april 09:30

Team Malizia finish als eerste in Brazilië

De afgelopen tijd was het loeispannend: Team Malizia en Holcim-PRB wisselden continu van koppositie. Uiteindelijk is het Team Malizia, met aan boord onder andere schipper Boris Herrmann en Rosalin Kuiper, die als eerste in Itajaí aankomt. Na 34 dagen, 17 uur, 10 minuten en 28 seconden kwamen zij midden in de nacht (lokale tijd) over de eindstreep. Wat een prestatie, als eerste de langste etappe in de geschiedenis van de race finishen! Dit wordt ook beloond met een dubbel aantal punten. De afgelopen maand heeft het team 14,714 mijl gevaren.

Vroeg in de etappe leek het niet waarschijnlijk dat we Team Malizia vooraan in de vloot zouden zien voor de finish. Binnen enkele dagen na de start in Kaapstad ontdekte het team ernstige schade aan de top van hun mast en moest het bijna twee volle dagen besteden aan moeilijke reparaties op zee, met een onzeker resultaat. “Als ik terugdenk aan die dag, we waren net gestart, we hadden een zeil verloren en de mast beschadigd, dachten we er echt over om terug te gaan naar Kaapstad,” zei crewlid Will Harris, nadenkend over de moeilijke situatie aan het begin van de etappe. Gelukkig besloot het team toch anders en pakken zij nu maar liefst 5 punten voor in het klassement met deze overwinning.

Volledige teamoverwinning

“Ik ben superblij dat ik nu in Itajaí ben, maar als ik kon kiezen, zouden we opnieuw gaan beginnen,” zegt Kuiper. “We hebben zoveel plezier gehad en het was verreweg het meest epische zeilen dat ik ooit heb gedaan.” Over het hoofdletsel dat zij aan boord opliep, vertelde ze het volgende: “Het gaat goed met me. Ik herstel. Ik ben er nog niet helemaal, maar het gaat goed en ik ben blij om hier met iedereen te zijn.”

“We hebben nog steeds energie,” zei schipper Boris Herrmann bij aankomst op het ponton met zijn team. “Het racen was close en dat houdt je gemotiveerd. Dit was een volledige teamoverwinning en ik ben erg trots op wat we hebben bereikt.”

 


1 april 10:00

Laatste etmaal van leg 3?

Voor Team Malizia en Team Holcim-PRB kunnen de laatste 24 uur van leg 3 aangebroken zijn. Met minder dan 400 mijl tot Itajaí en een snelheid van zo’n 17 knopen komt het einde na 33 dagen op zee nu echt in zicht. Tenminste, als ze niet net als Biotherm gisteravond een UFO raken en schade varen…

Om 22.57 UTC kreeg Race Control in Alicante namelijk een bericht van het team, dat ze onverwachts een Unidentified Floating Object hadden geraakt. De botsing beschadigde de bakboord foil en zorgde voor een kleine scheur in de romp. Verder was iedereen gelukkig ongedeerd en het team werkte zelf aan het dichten van de scheur. Ze varen voorzichtig en een stuk langzamer door over stuurboord. Biotherm moet nog iets meer dan 850 mijl tot Itajaí.

Foto: Ronan Gladu.

31 maart 13:15

Nek-aan-nek na een maand varen

Terwijl Rosalin vanwege haar hersenschudding meer dan 20 uur per dag in haar kooi ligt, strijden haar teamgenoten om de eerste plek. Vanochtend is MaliziaSeaexplorer ingehaald door Holcim PRB, dat nu een kleine voorsprong van 3 mijl heeft. Gaat dit team onder leiding van Kevin Escoffier dan toch ook deze leg winnen?


30 maart 12:35

Finish om de hoek, windstilte in de weg

Voor koplopers Malizia en Holcim PRB is Itajaí nog maar 1000 mijl te gaan. Het probleem is dat er tussen hen en de finish een flinke windstilte ligt. Daarom is het onduidelijk wanneer ze aan zullen komen. Een groot verschil met gisteren, toen de teams nog met stormachtige winden en verwarde zeeën te maken kregen. Team Malizia bevindt zich in een moeilijke positie; hun voorsprong is slechts 6 mijl, en hun relatief zware boot is minder snel in licht weer.

De hekkensluiter Biotherm rondde gisteren als laatste Kaap Hoorn en kreeg daar te maken met zware sneeuwbuien. Tegelijkertijd kregen ze problemen met de boordcomputer en de windinstrumenten. Met ouderwetse wollen telltales moesten ze de windhoek inschatten. Het is nog onbekend of ze alle apparatuur inmiddels weer werkend hebben gekregen.


29 maart 13:30

Terug op de Atlantische Oceaan

Alle teams hebben Kaap Hoorn gerond, en daarmee een iconische mijlpaal bereikt, en zijn weer terug op de Atlantische Oceaan. De vloot vaart langs de Argentijnse kust op weg naar Itajaí.

Team Malizia leidt de vloot, gevolgd door Holcim-PRB, 11th Hour Racing en Biotherm. Team Malizia heeft nog 1368,8 mijl voor de boeg voor zij aankomen in Brazilië. Het verschil met Holcim-PRB, de winnaar van alle afgelopen etappes, zeilt op 17,5 mijl afstand van de koploper. De strijd is nog niet gestreden!

 


28 maart 11:20

Malizia en Holcim PRB ronden Kaap Hoorn, 11th Hour en Biotherm volgen later vandaag

Ondanks het ongeluk van Rosalin Kuiper aan boord van Malizia Seaexplorer, weet het team haar voorsprong op Holcim PRB vooralsnog te behouden. Knap, want met het uitvallen van een teamlid moet de overige crew langere wachten draaien. Met Rosalin gaat het naar omstandigheden goed, maar vanwege haar hersenschudding moet ze rust houden. Gistermiddag rondde de eerste twee teams Kaap Hoorn. Ze deden slechts 29 dagen over de barre tocht van Kaap de Goede Hoop naar Kaap Hoorn.

11th Hour Racing en Biotherm ronden vandaag de kaap

De twee koplopers hebben de voorsprong flink uitgebouwd doordat ze een depressie tussen de Falklands en Vuurland hebben opgepikt. Met nog dik 1500 mijl te gaan en slechts 20 mijl tussen de twee koplopers, worden het een razend spannende paar laatste dagen. Team Guyot, dat aan het begin van deze etappe uitviel vanwege structurele schade aan de romp, wist de boot snel te repareren en komt naar verwachting morgen al aan in Itajaí.


27 maart 13:50

Hersenschudding en hoofdwond: Rosalin Kuiper valt uit bed bij Kaap Hoorn

Gisterochtend kreeg Team Malizia een flinke klap te verduren: Rosalin Kuiper liep een hersenschudding en een hoofdwond op toen ze door een zware golf uit haar bed stuiterde. Ze was van wacht af en lag te slapen toen de boot door een extra hoge golf onverwachts een wilde beweging maakte. De broach, waarbij de boot uit haar roer liep en platsloeg, lanceerde Rosalin uit haar bed en ze stootte haar hoofd net boven haar wenkbrauw. Ze bloedde hevig, maar de rest van de crew kon gelukkig meteen te hulp schieten. Ze stopten het bloeden, maakten de wond schoon en verbonden haar hoofd. Ook zocht schipper Boris Herrmann direct contact met het walteam en de medische staf, om de juiste behandeling te bespreken.

Rosalin na het ongeluk. Foto: Team Malizia.

Rosalin was gelukkig de hele tijd bij bewustzijn, maar heeft wel een hersenschudding opgelopen door de klap. “Ik kom er wel overheen, ik lijk nu op piraat Rosie. Het slaan van de boot op de golven is alleen best wel erg en gaat door mijn hoofd, maar ik denk dat het wel goed komt. Ik slaap veel en de jongens zorgen heel goed voor me,” zo meldde Rosalin een paar uur na het ongeluk aan de teamdirecteur.

Will Harris meldde gistermiddag dat het lastig is om te voorkomen dat de boot hard tekeer gaat: “we doen wat we kunnen om haar stabiel te houden, maar dat is op dit moment ongelooflijk moeilijk. We houden Rosie goed in de gaten en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ze oké is.” Vanwege de afgelegen locatie en omdat de staat van Rosalin stabiel is, is doorvaren voor het team op dit moment de beste optie. Haar teamgenoten en de medische staf aan de wal houden de toestand van Rosalin nauwlettend in de gaten.

Foto: Julien Champolion, Team Holcim – PRB.

Volgens de voorspellingen is het heftigste weer gelukkig voorlopig achter de rug. De golven en de wind zullen in de loop van de dag verder afnemen. Voor alle boten was het afgelopen weekend zeilen op het randje van wat ze aankunnen: “Het was op en top Zuidelijke Oceaan- 40 knopen wind, 8 meter brekende golven. Dat is zo ongeveer de grens van wat acceptabel is met een IMOCA en veel verder dan wat comfortabel is. Maar de boten zijn hiervoor ontworpen en gelukkig was het van korte duur… “ aldus Sam Davies van Biotherm.

Vandaag zullen de teams Kaap Hoorn ronden. Team Malizia heeft ondanks het ongeluk haar flinke voorsprong behouden. Inmiddels is die 34 mijl op Holcim-PRB en wel bijna 230 mijl op 11th Hour Racing team, die vierde liggen. Houd de livetracker in de gaten om de boten in de komende uren om de befaamde Kaap te ‘zien’ zeilen.


25 maart 16:50

Racen in de ‘furious fifties’

De vloot racet richting Kaap Hoorn in zwaar weer: op de boten worden tot 45 knopen windsnelheid geregistreerd en de achteropkomende golven zijn gigantisch. Laat de beelden voor zichzelf spreken. Hieronder zie je PRB surfen richting kaap Hoorn

Naar verwachting blijft het weer tot zondag zwaar, waarna de wind geleidelijk afneemt. Een rustige passage rond de Kaap behoort zeker tot de mogelijkheden. Team Malizia floreert in deze omstandigheden en heeft haar voorsprong met nog 10 mijl uitgebreid.


24 maart 13:50

Team Malizia op kop

De kaarten zijn opnieuw geschud. Team Malizia loopt nu op kop, met een bescheiden voorsprong van 15 mijl op Holcim PRB, de nummer twee. De boot van Duitser Boris Hermann heeft echter de voorsprong op Biotherm en 11th Hour Racing tot 60 mijl weten uit te breiden, terwijl de teams dagenlang binnen zichtsafstand van elkaar voeren. MaliziaSeaexplorer is de zwaarste en stevigste boot van de vloot, waardoor het team haar harder kan pushen. Ook heeft de boot een vollere boeg, waardoor het zich minder in de golven boort. Dat zal de komende dagen nodig zijn, want de golfhoogtes nemen vandaag toe tot maar liefst acht meter.

Nog zo’n 1000 mijl te gaan tot Kaap Hoorn, naar verwachting zullen de boten de beruchte kaap zondagavond ronden.

Credit: Biotherm

 


23 maart 10:10

Rosalin Kuiper over 25 dagen in de Zuidelijke Oceaan

In dit bericht, speciaal voor de lezers van Zeilen opgenomen, vertelt Rosalin over de afgelopen weken op zee. Hoor meer over de schade die de teams hebben opgelopen en hoe ze zich daar doorheen hebben weten te slaan. Verder heeft Rosalin het over de problemen met de energievoorziening aan boord, het ontwerp van deze (nieuwe) boot, en natuurlijk het zware weer dat er aan zit te komen. Op de achtergrond hoor je de wind en het beuken van MaliziaSeaexplorer op de golven. Zeer het luisteren waard, want dit bericht geeft je een uitzonderlijke ‘blik’ achter de schermen.


23 maart 9:30

Storm op komst

De sfeer aan boord is opgewonden en ietwat gespannen, schrijft Team Malizia in een update. Er is storm op komst. Zo’n duizend nautische mijlen ten zuiden van de vloot vormt zich een diepe depressie. Nu die zich net als de Imoca’s naar het oosten begeeft, beginnen de zeilers te merken dat er zwaarder weer aankomt. Vanmiddag (UTC-tijd) zal de wind aantrekken richting de twintig knopen, morgenavond verwacht team Malizia tot veertig knopen wind. Met vlagen die daar ver boven pieken. Ook de golven nemen toe en zijn morgennacht naar verwachting tussen de vijf en zes meter hoog.

Aan boord van 11th Hour Racing Team. Foto: Amory Ross / The Ocean Race.

Daar komt bij dat de boten op Kaap Hoorn afstevenen, een van de meest beruchte stukken zee voor elke zeiler. De kaap staat bekend om zijn enorme golven en zware stormen en in eerdere edities van de Ocean Race zijn er dan ook al meerdere boten in de problemen gekomen. De teams zullen daarom extra focussen op veiligheid en het heel houden van de boten. “Ik wil dat de storm nu komt, we zien het aankomen in de voorspellingen en soms is het afwachten erger dan de storm zelf.” zei Rosalin Kuiper zelfs in een bericht. Schipper Boris Herrmann voegde daaraan toe: “We weten dat de storm er aan komt, maar ik vertrouw de boot en ik weet hoe sterk ze is.” Het wordt dus een spannend weekend op de Stille Oceaan…

De onderlinge afstand tussen de boten is intussen nog steeds erg klein; minder dan 27 mijl tussen huidige koploper Biotherm en 11th Hour Racing Team. Wie er aan kop ligt, verandert dan ook continu. Team Malizia hoopt met de aantrekkende wind echter een voorsprong te behalen, omdat de boot bij hardere wind beter presteert.


22 maart 12:15

Zeilen op het meest afgelegen plekje ter wereld

De vloot heeft op 21 maart Point Nemo (the oceanic pole of inaccessibility) gepasseerd. Dit punt is het meest afgelegen deel op aarde. De plek ligt midden in de oceaan op 2.685 kilometer van het dichtstbijzijde stuk land. Toch zullen de teams zich niet alleen hebben gevoeld, want de vloot vaart zo dicht op elkaar dat de zeilers bijna naar elkaar konden (en kunnen) zwaaien.

Op naar Kaap Hoorn

Nu de vloot Point Nemo heeft gepasseerd, komt Kaap Hoorn in het vizier. Er zit maar tien mijl verschil tussen de verschillende teams. Holcim-PRB wordt gevolgd door Malizia, Biotherm en 11th Hour Racing Team. De wind trekt aan en de teams hebben nog meer dan 3800 mijl voor de boeg. Het blijft spannend!


20 maart 12:20

Met z’n allen op een kluitje

De vloot lag zondagochtend na drie weken op zee dichter bij elkaar dan ooit. Door een uitgestrekt hogedrukgebied met weinig wind was de onderlinge afstand steeds kleiner geworden. Rosalin Kuiper van Team Malizia kon vanuit de mast op een bepaald moment zelfs alle vier de boten tegelijk zien. Zo ver van de bewoonde wereld, zo lang op zee en toch allemaal in zicht van elkaar varen; ongelooflijk!

Antoine Auriol / Team Malizia / The Ocean Race

Het veld lag dit weekend dus even helemaal open en elke voorsprong was verdampt. De teams maakten gebruik van het lichte weer en de lage snelheid door wat reparaties uit te voeren en zelf een beetje bij te komen. Inmiddels is er weer wat meer wind en tikken de boten af en toe weer de twintig knopen aan. Nu, maandagochtend, ligt Team Malizia op de vierde plek 5,4 mijl achter Holcim-PRB, die weer aan kop liggen.

Ronan Gladu – Biotherm – The Ocean Race

18 maart 14:15

Welk team gaat het beste om met het lichte weer?

Op het moment van schrijven is het verschil tussen de koploper en het team dat als laatste vaart nog maar 10,8 mijl. In de afgelopen 24 uur hebben Team Malizia en Biotherm even de leiding gehad, maar nu vaart Holcim-PRB wederom vooraan.
Er staat de teams een lichte wind te wachten, dus het zal spannend worden voor de zeilers. Wie zal de aankomende tijd de meest tactische beslissingen en daarmee het verschil kunnen gaan maken?


17 maart 12:30

Voorsprong Holcim-PRB zo goed als weg

Van de enorme voorsprong van Holcim-PRB is nagenoeg niets meer over. Na 7000 mijl zeilen is het verschil tussen de nummer één en vier nog minder dertig mijl. Team Malizia ligt 7,2 mijl achter op de koploper, Biotherm 19,2 mijl en 11th Hour Racing Team 28,4 mijl. Voor de aankomende tijd wordt voorspeld dat de vloot op een kluitje zal blijven varen. Van welk team denk jij dat dit komend weekend aan de leiding zal gaan?


16 maart 12:00

Koploper kiest voor route dichtst langs het ijs

Holcim-PRB en Team Malizia vervolgen hun nek-aan-nekrace rond Antarctica. Team Holcim-PRB ligt nu weer aan kop en probeert met een aantal gijpen zo dicht mogelijk langs de ingestelde exclusion zone te varen. Zuidelijker dan die lijn varen mag niet, omdat daar het risico op ijsbergen te groot wordt. Met de snelheden tot 30 knopen die de Imoca’s behalen zou een aanvaring daarmee rampzalig zijn. Holcim-PRB kiest voor de meest zuidelijke en kortste route naar Kaap Hoorn; hoe zuidelijker je namelijk zeilt, hoe sneller de lengtegraden onder je doorschieten.

Team Malizia vaart een stuk noordelijker en lag voor het eerst sinds de start vanaf Kaap de Goede Hoop een tijdje oostelijker dan de nummer één. Biotherm en 11th Hour Racing Team liggen ook erg dicht bij elkaar, op iets meer dan honderd mijl achter Holcim-PRB. Doordat zij nog in een gebied met meer wind varen, lopen ze zelfs langzaam wat in op de koplopers. Bekijk hieronder beelden van de dagelijkse zeilhandelingen aan boord van Biotherm, die vanochtend vroeg online kwamen:

Meer gave beelden van de boten zien? Bekijk ook onze video-analyse van de monsteretappe door Klaas Wiersma.


15 maart 11:52

De vloot vaart weer op een kluitje

Halverwege etappe drie is de voorsprong van favoriet Holcim-PRB volledig verdampt. Team Malizia hoeft nog slechts 12 mijl goed te maken. De strijd tussen de vier overgebleven boten kan in de Zuidelijk Stille Oceaan nu werkelijk alle kanten op gaan. Op de tracker is te zien dat Holcim-PRB een zuidelijkere route heeft gekozen. Het team gokt daar meer wind te ontvangen, maar moest dat wel bekopen met het laatste restje voorsprong op de rest van de vloot.


14 maart 18:33

Halverwege de wereld

Dag 16. De vloot heeft er nu zo’n 7000 mijl opzitten van deze monsteretappe, en is daarmee over de helft! Zoals je hieronder leest werden de dagrecords voor full-crewed Imoca’s het afgelopen wekkend verpulverd. Dat leverde 11th Hour Racing, dat eerder al met beschadigde roeren kampte, nog meer kleerscheuren op. Afgelopen nacht liet het team weten een zwaar beschadigd grootzeil te hebben. Het gaat onder andere om een scheur bij het eerste rif, waardoor het zeil niet volledig benut kan worden.

Schipper Charlie Enright: “We hebben het erover gehad; stoppen in Nieuw-Zeeland of Tasmanië, maar uiteindelijk besloten we dat we ons veilig genoeg voelen om door te varen. Gezien het weer zijn er genoeg kansen om onze achterstand in te halen, maar eigenlijk zijn we vooral tegen onszelf aan het racen momenteel.”

Ook Biotherm en Malizia liepen schade op. Aan boord van de boot van Paul Meilhat ontdekte de bemanning een scheur in een van de longitudinale stringers in de romp. De schade is gelukkig niet zo ernstig dat het team moet stoppen. Rosalin Kuiper en Boris Herrmann van Team Malizia ontdekten dat de pneumatische ram van de foils aan een kant was losgebroken en aan de andere kant bijna. Het team had gisteren uren nodig om het schroefdraad te herstellen.

Het hard pushen van de boot de afgelopen dagen heeft dan wel schade veroorzaakt, voor Malizia Seaexplorer heeft het ook punten opgeleverd. Door als tweede over de tussentijdse “finish” te komen, zijn ze opgeklommen naar de derde plek op het scoreboard. Van de oorspronkelijke 600-mijls voorsprong van Holcim-PRB resteert slechts 60 mijl.

Morgenvroeg passeert de vloot de subantarctische Aucklandeilanden – de oversteek van de Zuidelijke Stille Oceaan kan dan écht beginnen.


13 maart 13:30

Alwéér een nieuw snelheidsrecord

Afgelopen weekend voeren de teams het dagrecord achter elkaar aan flarden. Team Holcim-PRB vestigde uiteindelijk het staande record: 594.82 nautische mijlen in 24 uur. Dat is een etmaal lang een gemiddelde snelheid varen van bijna 25 knopen; ongelooflijk hard dus! De condities in de Roaring Fourties zijn nu voor de vloot dan ook nagenoeg perfect: lange dagen licht, een zo goed als perfecte windrichting en relatief kalm water voor de breedtegraad.

Naast het dagrecord behaalde Team Holcim-PRB in de afgelopen ook de maximale punten en zeilden ze als eerste door de scoring gate van leg 3. Zes uur daarna kwam Team Malizia gisteravond laat als tweede over de virtuele ‘finish’ van de scoring gate en nog een uur later volgde 11th Hour Racing Team als derde. Inmiddels vaart de vloot ten zuiden van Tasmanië, nog nét noordelijk buiten de verboden zone. Op dit filmpje van Team Malizia zie je hoe dicht de boten bij elkaar lagen:


11 maart 11:00

Nieuw snelheidsrecord gevestigd

11th Hour Racing Team heeft voor de tweede keer in The Ocean Race een nieuw snelheidsrecord gevestigd (binnen 24 uur de langste afstand op een IMOCA met volledige bemanning gezeild).
Volgens Race Control heeft het team 586,36 nautische mijlen gevaren, onder voorbehoud van ratificatie. Het vorige record was 539,71, dus dit is een grote sprong vooruit.

© Amory Ross / 11th Hour Racing / The Ocean Race

9 maart 10:02

De voorsprong verdampt

Een nieuwe dag, en weer is de voorsprong van Holcim-PRB kleiner geworden. Van de oorspronkelijke 600 mijl is nu nog maar zo’n 230 mijl over. De achtervolgers krijgen hulp van een front met perfecte condities: precies genoeg wind en niet teveel golven. De Britse zeiler Sam Davies aan boord van Biotherm meldt een voortreffelijke sfeer aan boord: “Ik draag mijn noise-cancelling koptelefoon tijdens het slapen – niet tegen de herrie van het schip, maar tegen het constante gelach in de cockpit.” Aan boord van Holcim-PRB daarentegen, leidt het gebrek aan wind en de verdampende voorsprong tot stevige discussies over de beste strategie.

Ook bij Team Malizia, dat 11th Hour Racing Team heeft ingehaald, is de sfeer goed. Kijk en luister mee met het gesprek tussen schipper Boris Herrmann en OBR Antoine Auriol terwijl ze MaliziaSeaexplorer met de drone bekijken. Het zijn heerlijke beelden.


8 maart 12:45

Roerproblemen bij 11th Hour Racing Team

Beetje bij beetje, uur bij uur, haalt Biotherm hun achterstand op koploper Team Holcim – PRB in. Het verschil is nu nog 363 mijl. Team Malizia ligt nog 448 mijl achter de nummer één en 11th Hour Racing Team 467 mijl. De voorsprong is na tien racedagen nog groot, maar bij elke update van de posities wordt het verschil kleiner.

11th Hour Racing Team ontdekte scheuren in zowel het stuurboord- als bakboordroer. Na nauw overleg met het walteam is besloten om het stuurboordroer te wisselen voor de reserve variant. Bij de volgende lichte wind zal het roer worden gerepareerd. Het exemplaar aan bakboord wordt in de tussentijd goed in de gaten gehouden. Alle roeren zijn uitwisselbaar, dus mocht de bakboord kant verder aftakelen, dan kan later het gerepareerde roer daarvoor in de plaats komen.


7 maart 13:50

De achtervolgers hijgen Holcim-PRB in de nek

Vannacht is de vloot de Kerguelen gepasseerd, de archipel midden in de zuidelijke Indische Oceaan. Het is ze gelukt het front op te pikken waar ook koploper Holcim PRB al bijna een week op meelift, en daarmee is de voorsprong nog verder geslonken. Holcim-PRB loopt nu nog 430 mijl voor op Biotherm. Helaas lijkt het erop dat 11th Hour Racing Team, en misschien ook Team Malizia, vandaag van het front ‘afvallen’. 11th Hour kampt met twee gescheurde voorzeilen, waardoor ze de boot niet optimaal kunnen varen en daardoor hun tweede plek hebben moeten inleveren.

11th Hour Racing Team lijkt al van het front ‘gevallen’.

 


6 maart 17:15

Niets is zeker

De schijnbaar royale voorsprong van Holcim-PRB is vanmorgen nog verder teruggelopen. Van de 600 mijl van zaterdag is inmiddels nog een ‘schamele’ 470 mijl over en daar is schipper Kevin Escoffier allesbehalve gerust op. Gefrustreerd is wellicht een betere omschrijving. Of zijn team de voorsprong op het achtervolgende drietal (Biotherm, 11th Hour Racing en Team Malizia) vast kan blijven houden of zelfs uit kan bouwen hangt helemaal af van hoe het volgende front zich gaat ontwikkelen.

Als Holcim-PRB daar namelijk op mee kan liften, dan blijven zij in een ander weersysteem dan de concurrentie en is de kans groot dat ze hun voorsprong uitbouwen. Missen ze dat front echter, dan moeten ze ‘wachten’ op de volgende en dat is dan hetzelfde systeem als waarvan de achtervolgers nu profiteren om hun achterstand kleiner te maken. De vier Imoca’s zouden dan in hetzelfde weersysteem terecht komen, waardoor het er eigenlijk op neer komt dat de kaarten opnieuw geschud worden.

Er is echter nog een andere mogelijkheid en dat is dat de achtervolgers als het ware ‘van hun front af vallen’. In dat geval beweegt het weersysteem sneller naar het oosten dan Biotherm, 11th Hour Racing en Team Malizia, waardoor de Imoca’s in de rustigere omstandigheden daarachter terecht komen. Dit scenario is positiever voor Holcim-PRB, dat in dit scenario eigenlijk twee kansen heeft om een front op te pikken. Hoe dit zich verder zal ontwikkelen is nog niet zeker en wordt in de komende dagen duidelijk. Spannend wordt het zeker!

Het wordt spannend de komende dagen. Aan boord van Biotherm bekijkt Paul Meilhat hoe het ervoor staat. Foto: Ronan Gladu / Biotherm

5 maart 21:30

Welkom in de Roaring Forties

Met alle teams in de Roaring Forties is de strijd in de derde etappe van The Ocean Race allesbehalve gestreden. Nu de drie achtervolgende teams – Biotherm, 11th Hour Racing en Team Malizia – eindelijk weer wind hebben, wordt de voorsprong van Holcim-PRB snel minder. Inmiddels is er nog een grove 500 mijl over van de voorsprong die PRB had opgebouwd. Onderling liggen de achtervolgende teams op binnen 100 mijl van elkaar, dus de strijd om de plekken 2 tot en met 4 is ontzettend spannend.

Voor Holcim-PRB zal het daarnaast niet meehelpen dat ze aanzienlijke schade aan hun J2 en achterlijklijn van het grootzeil hebben opgelopen. Gelukkig zeilen ze in een relatief kalme zee, maar de komende 24 uur lijkt de wind weer behoorlijk te gaan aantrekken. “Het is niet makkelijk om het zeil te repareren, maar hopelijk lukt het om in elk geval te voorkomen dat de scheur verder loopt”, aldus Abby Ehler van PRB.

Inmiddels zijn de grootste pechvogels van de vloot, GUYOT Environnement, aangekomen in Kaapstad. De boot gaat daar uit het water voor inspectie en er zo snel mogelijk een plan voor de reparatie gemaakt kan worden. “We weten nog niet hoe lang de reparatie gaat duren, maar we willen er in elk geval in Itajaí weer bij zijn. Hopelijk lukt dat”, vertelt schipper Benjamin Dutreux, die blij is met alle hulp en ondersteuning die ze van het team aan de wal hebben gekregen.

The Ocean Race liveblog
De Imoca van GUYOT environnement – Team Europe wordt in Kaapstad op de wal gehesen. Foto: Felix Diemer / GUYOT environnement – Team Europe

4 maart 9:45

600 mijl voorsprong

Terwijl Holcim-PRB nog steeds op de sneltrein zit naar het oosten – het team heeft inmiddels zo’n 600 mijl voorsprong – worstelen de overige teams met een hardnekkig hogedrukgebied. Dagenlang voeren ze met klapperende zeilen in warme, zachte condities, maar met hoge golven. Daarnaast was er materiaalpech: bij Malizia werd serieuze schade aan de mast gerepareerd, 11th Hour Racing Team liep tegen problemen aan met de bediening van de foils.

Gelukkig vonden de drie achtervolgers van PRB vannacht de wind, vlakbij de exclusion zone in het zuiden. Ze maken weer snelheid, maar hebben daarvoor flink moeten omvaren en kostbare tijd verloren. Toch is de strijd allesbehalve gestreden, want de weersvoorspelling voor de komende dagen is onzeker voor Holcim-PRB: de depressie waarop het meelift zou op kunnen lossen.

PRB-schipper Kevin Escoffier (c) Julien Champolion

3 maart 11:30

Team Holcim-PRB loopt steeds meer uit

Inmiddels i s het verschil tussen koploper Team Holcim-PRB en de andere drie teams, die gevangen zitten in een licht gebied, meer dan 500 mijl.

Gisteren ontdekte Team Malizia een flinke schade aan de mast. Meteen werd er op zee had gewerkt om dit defect zo goed mogelijk op te lossen. Hieronder zie je beelden van de klus.


2 maart 13:35

Composietwerk op 27 meter hoogte

Rosalin heeft vanochtend fikse schade ontdekt in de mast van Malizia Seaexplorer. Toen de Code 0 gisteren naar beneden kwam, maakte het val van het zeil een scheur van 26 centimeter in de masttop. Het team maakt plannen de schade op zee te herstellen en is in contact met de ontwerpers van de mast om te beoordelen of de boot straks weer gepusht kan worden of dat er voorzichtiger moet worden omgesprongen met de tuigage.

In de tussentijd vergroot Team Holcim-PRB haar voorsprong aanzienlijk; dit team, onder leiding van Kevin Escoffier, wist het lagedruksysteem waar we dinsdag over schreven bij te houden. De rest van de vloot bevindt zich nu in een gebied met veel minder wind, waardoor de achterstand met de minuut groeit. Nu bedraagt de voorsprong als zo’n 300 mijl op de nummer 2, het Amerikaanse 11th Hour Racing Team onder leiding van Charlie Enright. Team Biotherm, dat op de vierde plek ligt, probeert de windstilte zuidwaarts te ontsnappen.

Holcim-PRB pakt een fikse voorsprong, ook is te zien dat Biotherm het zuidwaarts probeert

1 maart 14:00

Eerste uitgeschakelde Imoca

GUYOT environnement – Team Europe keert terug naar Kaapstad. Vanochtend hoorde de bemanning een vreemd geluid en na overleg met het ontwerp- en technisch team kwamen zij samen tot de conclusie dat het om een defect aan de romp gaat.
“Gezien de huidige positie van de boot en de afstand tot de aankomst in Itajai is het helaas beter voor de bemanning en de integriteit van de boot om terug te keren naar Kaapstad”, aldus Thomas Cardrin, de technisch directeur van GUYOT environnement – Team Europe. Het technische team wacht op de boot voor een meer gedetailleerde inspectie, en kiest een actieplan voor de reparaties.

Team Malizia verliest een zeil

Afgelopen nacht is Team Malizia een zeil (C0) verloren. Het zeil viel naar beneden en het team was gedwongen om hem weg te snijden om schade aan de foils en de kiel te voorkomen. Schipper Boris Herrmann liet weten dat dit voorval ze een uur tijd heeft gekost waardoor ze minimaal 20 mijl zijn verloren. Hij vertelde ook dat er niemand gewond is geraakt, het team goed werk had geleverd en het erop lijkt dat er verder geen schade is ontstaan. De teams mogen gedurende The Ocean Race maar een bepaald aantal zeilen verspelen, dus dit is geen fijne gebeurtenis.

Ondertussen bewegen de teams zich meer richting het oosten en bekijken wat de beste optie is om te profiteren van de sterke wind die in het verschiet ligt.


28 februari 18:30

Het grote afkruisen is begonnen

Op de tracker is te zien dat de vloot wind heeft gevonden. Gisteren moesten de teams nog een hogedrukgebied met rustig weer oversteken en maakten daarom relatief weinig mijlen. Vanochtend bereikten ze echter de rand van een groot lagedrukgebied met pittige wind en flinke golven tot wel zes meter. Het grote afkruisen kan beginnen: ook IMOCA’s zeilen met een bakstagwind het snelst.

De uitdaging is daarbij om niet te ver zuidelijk te varen; de windsnelheden midden in het weerssysteem lopen op tot meer dan 40 knopen en de bijbehorende golven remmen de boten. Aan de andere kant is het ook zaak dicht genoeg bij de depressie te blijven om de wind niet te verliezen. Tot nu toe lijkt deze sweet spot rond de 39ste breedtegraad te liggen. Het lagedrukgebied beweegt langzaam mee naar het oosten – een soort lopende band voor de Imoca’s naar Australië.

In deze weersomstandigheden zal het vooral zaak zijn om de boten heel te houden. Hoewel een gedurfde tactische beslissing voorsprong op zou kunnen leveren is het risico op onoverkomelijke schade te groot. Dat betekent niet dat er niet hardt wordt gevaren: de teams varen momenteel allemaal rond de 20 knopen. Alles kan nog gebeuren, maar het is wel opvallend dat Team Holcim-PRB, dat de eerste twee etappes won, weer op kop ligt.


27 februari 12:00 uur

Woelige start langste etappe ooit

Gistermiddag vertrokken de IMOCA’s uit Kaapstad voor de derde, meest monsterlijke leg van de de race ooit. Het zal met 12.750 nautische mijlen de langste leg uit de geschiedenis van The Ocean Race worden. In één ruk zullen de teams langs Antarctica, onder Australië en Nieuw-Zeeland door en rond Kaap Hoorn naar Itajaí, Brazilië zeilen. De leg bevat een ice exclusion zone waar de boten niet mogen varen, om te voorkomen dat een boot ernstig beschadigd raakt door een ijsberg of -schots. De zone wordt continu gemonitord en zo nodig bijgesteld door de organisatie.

Het was een woelige start vanuit Kaapstad. Door drie walvissen in het oorspronkelijke startgebied werd de startlijn last-minute verlegd. In dit nieuwe gebied zorgde de windschaduw van de Tafelberg voor een gebrek aan wind, terwijl daarbuiten een vlagerige 25 knopen stond. Deze plotselinge overgang van geen wind naar veel wind zorgde zelfs voor schade aan boord van Biotherm. De schade aan de grootschoot is aan de wal gerepareerd en inmiddels is het team weer onderweg. Ook 11th Hour Racing Team liep een kleine beschadiging aan het grootzeil op. Om de reparatie uit te kunnen voeren werd het team voor twee uur geschorst, waarna ze met het gerepareerde grootzeil weer weg konden zeilen.

Malizia stiller dan ooit

Verder goed nieuws van Rosalin Kuiper van Team Malizia: het gekmakende geluid aan boord is weg. Vorige week nog overwoog Kuiper te stoppen als de geluidsoverlast, die tinnitus bij haar had veroorzaakt, niet verholpen zou worden. Door een aanpassing van het shore team aan de boot is de herrie nu verdwenen en begint Kuiper vol goede moed aan de volgende leg.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rosalin Kuiper (@rosalinkuiper)


24 februari 14:15 uur

Team Holcim-PRB wint In-Port Race

Vrijdagmiddag 24 februari werd in Kaapstad de In-Port Race gehouden. Deze is gewonnen door de winnaar van etappe 1 en 2, Team Holcim-PRB. 11th Hour Racing Team is als tweede geëindigd en Team Malizia kwam op de derde plaats. GUYOT environnement – Team Europe werd vierde en Biotherm heeft vanwege problemen tijdens de start niet mee gedaan aan de race.

Het was nog even spannend of Team Malizia het podium compleet kon maken, want het wedstrijdcomité moest beslissen zij en GUYOT environnement de juiste koers hadden gevaren. Er werd besloten van wel. Tijdens de vorige In-Port Race, in Alicante, wist Team Malizia er met de winst vandoor te gaan.


13 februari 14:15 uur

Spannende laatste dag etappe 2

Zondag 12 februari was het een spannende laatste racedag. Tussen het finishen van de nummer één tot en met drie zitten maar enkele luttele minuten. Het is de tweede opeenvolgende overwinning voor Team Holcim-PRB-schipper Kevin Escoffier en zijn crew. Hieronder vind je een overzicht van de score van etappe 2.

Schipper Charlie Enright, van 11th Hour Racing, zei: “We zijn een beetje teleurgesteld met een derde plaats na 17 dagen varen, maar het grotere plaatje is dat we de boot snel en goed hebben gezeild en ik denk dat dat een mooi voorteken is voor de toekomst. Deze race is een marathon en geen sprint, en we hebben een grote verdubbelaar voor de boeg met etappe 3 over de Zuidelijke Oceaan.”

“Iedereen heeft vanaf het begin met zijn hart geracet, maar het resultaat was te danken aan een beetje geluk,” zei Team Malizia-schipper Will Harris. “Op het einde kozen we voor een andere optie, met als doel voor glorie te gaan in plaats van helemaal niets. Uiteindelijk leverde dat helaas niets op…”

De teams blijven tot 26 februari in Kaapstad. Daarna gaat de langste etappe in de geschiedenis van de race, 12.700 zeemijl naar het Braziliaanse Itajai, van start.

The Ocean Race overall klassement
(Positie, Etappe punten — Totaal aantal punten)

  1. Team Holcim-PRB — 5, 5 — 10 points
  2. 11th Hour Racing Team — 4, 3 — 7 points
  3. Biotherm — 2, 4 — 6 points
  4. Team Malizia — 3, 2 — 5 points
  5. GUYOT environnement – Team Europe — 1, 1 — 2 points

Nek-aan-nekrace naar Kaapstad

12 februari – 18:15 uur

Zenuwslopend waren ze, de laatste mijlen naar Kaapstad. De wind liet het afweten, waardoor de kopgroep steeds moest inspelen op zwakke windsnelheden uit wisselende richtingen. Team Malizia, die gisteren nog op koers lag voor de etappewinst, was met hun zwaardere boot in het nadeel. Ook hun strategie om met een boog om de drie andere Imoca’s voorin de vloot heen te zeilen, pakte niet helemaal uit zoals de bedoeling was. Waardoor het team met Rosalin Kuiper zondagmorgen tegen een achterstand van zo’n 10 mijl aan keek.

Tot een paar uur voor de finish was alles echter nog mogelijk, maar het werd eigenlijk al snel duidelijk dat de strijd om het podium tussen Holcim-PRB, 11th Hour Racing Team en Biotherm zou gaan. Helemaal toen de snelheid bij Team Malizia nog verder terug liep. Uiteindelijk bleek Holcim-PRB een iets scherpere koers te kunnen pakken dan de twee achtervolgers, waardoor zij met een verschil van slechts 16 minuten en 45 seconden op de nummer twee, Biotherm, finishten. Iets minder dan negen minuten na Biotherm pakte 11th Hour Racing de derde plek. Ongeveer een uur en 40 minuten later finishte Team Malizia. Met de finish van GUYOT environnement rond 18:00 uur Nederlandse tijd is de gehele vloot aangekomen in Kaapstad.

Team Holcim - PRB wint de tweede etappe
Team Holcim – PRB wint de tweede etappe naar Kaapstad. Foto: Sailing Energy / The Ocean Race

Nog minder dan 250 mijl te gaan…

11 februari – 17:20 uur

…en die worden super spannend! Op dit moment gaat Team Malizia aan de leiding, maar ze worden op de hielen gezeten door Holcim PRB en 11th Hour Racing Team. De top drie zeilt binnen 9 mijl van elkaar, maar daarachter is ook Biotherm nog lang niet uitgeschakeld. De nummer 4 in de vloot op dit moment ligt zo’n 12 mijl achter de koploper. Daarachter is duidelijk dat de meer oostelijke koers eerder in de etappe niet goed heeft uitgepakt voor GUYOT environnement. Het team heeft met een huidige achterstand van ongeveer 65 mijl – een stuk minder dan eerder deze week – nog een flinke inhaalslag te slaan, willen ze nog een gooi doen naar de etappe winst.

Op dit moment lijkt echter alles nog mogelijk. Team Malizia heeft namelijk de laagste snelheid. En de hoogste snelheid is voor, jawel, hekkensluiters GUYOT environnement. De komende uren lijkt Team Malizia een iets gunstigere en sterkere wind te krijgen, maar met de zwaarste Imoca uit het wedstrijdveld wordt het hard werken voor de crew.

Will Harris aan boord van Team Malizia
Will Harris bestudeert de laatste mijlen richting Kaapstad aan boord van Team Malizia. Foto: Antoine Auriol / Team Malizia

Spraakbericht van Rosalin Kuiper

10 februari – 10:00

In deze voicememo vertelt Rosalin Kuiper over het leven aan boord. Over de mooie kanten; de zonsopkomst en de zeevogels die met de boot meevliegen. Maar het leven aan boord van een racende Imoca kan ook ontzettend zwaar zijn. Slaapgebrek, de onverwachte bewegingen en het gegil van de kiel en foils door het water speelt de bemanning parten. Rosalin heeft zelfs een piep in een oor opgelopen, die merkbaar is nu Malizia in rustigere weersomstandigheden is gekomen.


Dragrace in de ‘roaring forties’

9 februari – 10:40

De teams doken de afgelopen dagen diep het zuiden in, tot in het gebied tussen de 40ste en 50ste breedtegraad, ook bekend als de roaring forties. Dit gebied staat bekend staat om zijn lagedrukgebieden, die vrijwel ongehinderd door grote landmassa’s rond de aarde razen.

Tracker TOR
Op de tracker is te zien hoe zuidelijk de teams zijn

De Imoca’s zijn, zoekende naar wind, bijna tot aan de exclusiezone gezeild, een verboden gebied vanwege een te grote kans op aanvaringen met ijsschotsen. Dat is gelukt: de drie boten vooraan voeren allemaal meer dan 500 mijl de afgelopen twee etmalen. De komende dagen worden echter heel spannend; tussen de huidige positie van de vloot en Kaapstad ligt een gebied waar het vrijwel windstil is. De teams zullen op zoek moeten gaan naar de beste route.

Met nog maar enkele dagen te gaan tot aan Kaapstad is het een kat-en-muis-spel om de eerste positie: 11th hour racing team lag gisteren even aan kop, maar inmiddels ligt Team Malizia weer een stukje voor.

Antoine Auriol / Team Malizia
Gelukkig zit je in de cockpit van een Imoca droog. (c) Antoine Auriol / Team Malizia

De voorsprong wordt groter

8 februari – 9:00

11th Hour Racing Team ligt nog steeds aan kop, met Team Malizia er vlak achter. Hoclim – PRB is het afgelopen etmaal wat achterop geraakt en vaart nu 50 mijl achter de eerste twee teams. Biotherm verloor ook mijlen en de afstand met de nummer één is nu ruim 185 mijl, maar ze maakten wel meer zuid richting een gebied met momenteel meer wind. GUYOT environnement – Team Europe vaart nog verder achteraan dan gisteren, de voorsprong van 11th Hour Racing Team is inmiddels 478 mijl. Maar ze maken kans om de achterstand weer een beetje in te halen, want volgens de verwachtingen zal de wind vanuit het westen aantrekken na het lichtweergebied voor Kaapstad. De strijd om de tweede leg is dus nog niet gestreden.

Team Malizia. Foto: Antoine Auriol.

7 februari – 14:00

Wie wint etappe 2?

Het is loeispannend. De eerste drie schepen van de vloot varen binnen vijf mijl van elkaar! 11th Hour Racing Team ligt vooraan met in het kielzog Team Malizia en Holcim – PRB. 50 mijl daarachter zeilt Biotherm. Ze varen de lichte wind tegemoet…
GUYOT environnement – Team Europe ligt ca. 300 mijl achter, maar zij zijn nog niet verloren. Het weer zou hun zomaar in staat kunnen stellen om weer een flinke slag vooruit te maken.

© Antoine Auriol/Team Malizia

2000NM voor de finish verandert het veld volledig

6 februari – 12:00

In een spannend weekend veranderde de ranglijst plotseling volledig. Holcim – PRB staat sinds een paar uur aan kop, terwijl ze vrijdag nog vierde stonden. Met nog 2000 mijl voor de boeg wordt de koploper op de voet gevolgd door 11th Hour Racing Team en Team Malizia. De drie boten bevinden zich momenteel niet meer dan een luttele negen mijl van elkaar, hoewel ze zich zo goed als midden op de Zuid-Atlantisch Oceaan bevinden. Het wordt dus nog een hele spannende week tot de finish.

GUYOT environment, die lange tijd ver vooraan zeilde, ligt inmiddels meer dan 260 mijl achter op de rest. Met een mooie wind uit het noordwesten schieten de teams met gemiddeld 18 knopen op Kaapstad af. Bekijk de snelheid aan boord van Hour Racing Team in dit filmpje van elf uur vanochtend (10:00 UTC).


De groeten van Rosalin Kuiper

6 februari – 09:20

Rosalin Kuiper laat vanaf Malizia Seaexplorer enthousiast weten dat ze aan een inhaalrace begonnen zijn: “We zijn Biotherm voorlangs gekruist een half uur leden! Tien dagen geleden lagen we nog 200 mijl achter op de rest van de vloot.” Het leven aan boord is zwaar, zegt Rosalin. “Je wordt door de boot geslingerd en uit je kooi getrild. De afgelopen 30 uur heb ik 3 uur geslapen.”

Team Malizia is volop bezig met de strategie in deze laatste fase van de etappe. “Het tactische spel wat we nu spelen vraagt het uiterste van de boot en van onszelf, en dat geeft me kippenvel. De komende uren besluiten we of we een zuidelijke route varen (meer mijlen, met meer wind) daarnaast ook meer risico doordat de boot en de bemanning worden blootgesteld aan extreme omstandigheden in de zuidelijke oceaan of we varen meer oostelijk, kortere afstand en minder wind. De komende dagen worden spannend!”

Rosalin Kuiper
Rosalin Kuiper (c) Antoine Auriol

Oostelijke gok Guyot pakt niet goed uit

5 februari – 11:10

Bij het oversteken van de doldrums voeren de 5 Imoca’s op gelijke breedtegraden, maar met was de vloot flink verspreid van oost naar west. Guyot environnement koos voor een oostelijke koers – die betekende minder mijlen naar Kaapstad maar onzekere weersomstandigheden. Deze strategie heeft niet goed uitgepakt, want het team verloor zijn fikse voorsprong op de rest van de boten en ligt nu zelfs laatste. Tot overmaat van ramp verloor het team gisteren zijn grootste voorzeil, de A2.

De westelijke route pakte beter uit, waardoor de hele vloot weer dichter bij elkaar gekomen is. De wind draait voortdurend, waardoor de teams constant zeilen moeten wisselen. Het komt nu extra aan op de ervaring en strategisch inzicht van de bemanningen in deze derde en laatste fase van de etappe; het stuk na de doldrums. Het hogedruksysteem van Sint Helena ligt opvallend zuidelijk voor de tijd van het jaar, dus de boten zullen in een wijde boog richting Kaapstad varen, waar ze naar verwachting rond 12 februari zullen arriveren.


Doldrums voorbij

1 februari – 15:30 uur

Het wachten is voorbij. Alle Imoca’s zijn de doldrums door en maken ‘gewoon’ weer snelheid richting Kaapstad. Guyot environnement heeft de leiding, met hun ongebruikelijk oostelijke positie, nog stevig in handen. Daarachter ligt de vloot dichterbij elkaar, met de nummers 2 tot en met 4 minder dan 40 mijl van elkaar verwijderd.

Team Malizia bevindt zich nog op de vijfde positie, maar – zo laat Rosalin Kuiper weten – kan profiteren van de aantrekkende wind. De achtervolging is ingezet, al is het een beetje behouden om te voorkomen dat de foils van Malizia-Seaexplorer beschadigen.

The Ocean Race liveblog
© Antoine Auriol / Team Malizia

De evenaar over

31 januari – 12:45

Alle vijf de teams zijn de evenaar overgestoken en varen op de Zuid-Atlantische Oceaan. Na ruim vijf dagen racen, gleed GUYOT environnement – Team Europe als eerste binnen op het zuidelijk halfrond. Zij hadden de meest oostelijke positie en dat schijnt niet onverdienstelijk te zijn geweest. Zij hebben 230 mijl minder gevaren dan Team Malizia, dat achteraan en het meest westelijk vaart.

Guyot Environnement heeft nog ca. 3700 mijl te gaan voor ze in Kaapstad aankomen. Zullen zij aan de leiding blijven in het klassement?

© Charles Drapeau / GUYOT environnement – Team Europe

30 januari – 19:00

Veel spanning, weinig wind

Inmiddels is de gehele vloot gevangen in de doldrums, ook wel de intertropische convergentiezone genoemd. Deze zone staat bekend om zeer wisselende weersomstandigheden en juist ook lange periodes van heel weinig wind. Op de officiële tracker is dat goed te zien (tip: klik op het windicoontje om de actuele windvoorspelling aan het kaartje toe te voegen).

Livetracker The Ocean Race

“De doldrums zijn deze keer erg breed,” zei Sebastien Simon van Guyot Environnement. “Het duurt minstens tot aan de evenaar.” Het is tot de evenaar nog zo’n 100 mijl, en met dit tempo kan dat tot wel 24 uur duren.

Opvallend is dat de boten op gelijke breedte varen, maar dat ze in de lengterichting over een gebied van maar liefst 200 mijl verspreid zijn. Dat heeft te maken met de beste strategie om de doldrums over te steken: normaal gesproken is het gebied smaller hoe westelijker je hem oversteekt. Maar hoe westelijker je vaart, hoe meer mijlen je moet afleggen richting Kaapstad in het zuidoosten. Guyot environnement vaart het meest oostelijk en probeert daarmee mijlen te besparen.

Team Malizia ligt 200 mijl naar het westelijker, en hoopt dus op een snellere oversteek van de doldrums. Will Harris van Malizia: “We varen twee keer zo snel als de andere boten, met een beetje geluk kunnen we veel mijlen goedmaken. Maar we gaan het zien, alles kan gebeuren in de doldrums.”

Team Malizia sporten aan boord
Geen wind? Rosalin Kuiper gaat dan maar sporten. (c) Antoine Auriol / Team Malizia
11th hour racing team
Veel donderwolken in de doldrums

27 januari – 10:30 uur

Op een kluitje

Na ruim een dag racen varen de deelnemers nog steeds op een kluitje. Er zit minder dan zeventig mijl tussen de vijf deelnemers. Biotherm leidt de vloot en wordt met 16 mijl verschil gevolgd door 11th Hour Racing Team. Daarachter varen Holcim-PRB (winnaar van de vorige etappe), GUYOT Environment en Team Malizia.
De zeilers hebben nog ruim 4500 mijl voor de boeg, dus er kan natuurlijk nog van alles gebeuren.


26 januari – 09:50

Tweede etappe van start – zwakke wind zorgt voor tactische strijd

Waar The Ocean Race vloot het in de eerste etappe nog flink te verduren kreeg, was de wind aan de start van de tweede etappe de rust zelve. Na een kort rondje voor de kust van Kaapverdië was het GUYOT Environment die de leiding pakte en het eerst de open zee op koerste. Die koppositie moesten ze echter al snel weer uit handen geven aan een tactisch goed zeilende Team Holcim-PRB, op hun beurt weer op de hielen gezeten door 11th Hour Racing en Biotherm. In een aantal uur zeilen kan er veel veranderen, want ook Holcim-PRB is de koppositie alweer kwijt.

The Ocean Race liveblog
De start van etappe twee. Foto: Sailing Energy / The Ocean Race

Met een verder afzwakkende wind is het inmiddels Biotherm die de leiding over heeft genomen, gevolgd door 11th Hour Racing en Holcim PRB. Team Malizia bezet op dit moment de vierde plek en hoewel de etappe zo goed begon, sluit GUYOT Environment de rij op de vijfde positie. Naar verwachting zal etappe twee een hele tactische race worden, waarin het op de juiste plek doorkruisen van de doldrums nog wel eens de sleutel tot de winst kan vormen.

Omdat de vloot zo snel mogelijk uit de windluwte van de Kaapverdische eilanden wil komen, bevinden de boten zich verder naar het oosten dan normaal. Maar is dat ook de meest ideale uitgangspositie om de doldrums zo snel mogelijk te passeren? De komende dagen gaan het uitwijzen, dus houd ook vooral de tracker in de gaten!


25 januari – 10:15

Bemanningswissels

Etappe 2 van The Ocean Race begint woensdagmiddag 25 januari om 1810 UTC (1710 lokale tijd in Kaapverdië). Op Eurosport kun je de start live volgen vanaf 1730 UTC, en live of on demand op de Eurosport Player of Discovery+. (In andere gebieden is de live start beschikbaar op het YouTube-kanaal van The Ocean Race, maar vanwege dekking van Eurosport-platforms zal deze YouTube-stream bij ons geoblocked zijn.)

Een lichte noordoostenwind van 5 tot 8 knopen ligt voor de deelnemers in het verschiet. Met die zwakke passaatwinden zullen de teams moeten dealen tot ze aan komen bij de evenaar, waar ze te maken krijgen met doldrums.

Vier van de vijf teams hebben bemanningswissels doorgevoerd. Bij team Malizia – Seaexplorer was deze keuze noodgedwongen. Boris Herrmann liep kort voor aankomst in Mindelo een ernstige brandwond op aan zijn voet. De Franse zeiler Yann Eliès stapt aan boord en de Britse Will Harris neemt de rol van schipper op zich.

Voor de winnaar van de eerste etappe, Kevin Escoffier op Holcim-PRB, is het een kwestie van de dingen blijven doen die zijn team ertoe aanzetten om het maximale uit de boot te halen op weg naar een overwinning.

Welk team zal als eerste de 4600 mijl wegvaren en als de nummer 1 in Kaapstad aankomen? Houd zelf ook de tracker, die elke uur wordt geupdate, in de gaten om niks te hoeven missen.

Let op dat de VO65’s niet meevaren, maar uitsluitend de IMOCA’s.

© Sailing Energy/The Ocean Race

23 januari – 12:30

Dit zijn de resultaten van etappe 1

In het weekend van 21 en 22 januari zijn alle deelnemers binnen de IMOCA-klasse gefinisht. Bij de VO65-deelnemers zijn ook alle teams, die nog in de race waren, in Mindelo aangekomen. Op maandag 16 januari heeft Mirpuri Foundation Racing Team zich teruggetrokken uit de eerste etappe, nadat zij in de problemen raakten in de Straat van Gibraltar.

Bekijk hieronder de uitslagen van de eerste etappe.

Boris Herrmann trekt zich de aankomende etappe terug
Op zondag 22 januari maakte Malizia – Seaexplorer bekend, met aan boord Rosalin Kuiper, dat Boris Herrmann niet zal schipperen tijdens de tweede etappe van The Ocean Race. Kort voor aankomst in Mindelo liep de Duitse zeiler door kokend water een ernstige brandwond op aan zijn voet. Na medische behandeling in het ziekenhuis kreeg Boris Herrmann het advies van om niet deel te nemen aan de tweede etappe vanwege een aanzienlijk infectierisico op zee.
De Franse zeiler Yann Eliès stapt nu alvast aan boord, in plaats van het idee van de vierde etappe, en de Britse Will Harris neemt de rol van schipper op zich.

Voor nu kunnen de teams nog twee dagen ‘bijkomen’ voor ze weer op volle toeren doorgaan naar Kaapstad. De IMOCA’s hebben 4600 mijl te gaan. Welk van de vijf teams zal het beste presteren aan de andere kant van de evenaar?


21 januarai – 12:20

Het podium is compleet bij de Imoca’s

De eerste Imoca’s zijn in Mindelo aangekomen. Vannacht om 02:01:59 finishte Team Holcim-PRB van schipper Kevin Escoffier. In de Straat van Gibraltar pakte het Zwitsers/Franse team de leiding, en liet die niet meer gaan ondanks felle competitie van de oplopers 11th Hour Racing Team en Team Malizia. Deze twee teams arriveerden binnen vijfenhalf uur na de koploper.

Een gelukkige crew in Kaapverdië / (c) Sailing Energy

Boris Herrmann, schipper van Malizia, is tevreden met een derde plek na deze eerste etappe. “Ik ben superblij met de prestaties van de boot en het team. De start was heftig; het duurde bijna drie dagen voordat we met elkaar konden praten – zoveel herrie maakte de boot tijdens de moeilijke omstandigheden na de start. Daarna werden de omstandigheden ideaal; je zou het champagnezeilen kunnen noemen.”

Het duurde drie dagen voordat we met elkaar konden praten – zoveel herrie maakte de boot

Boris Herrmann

De overige twee Imoca’s, Biotherm en Guyot Environnement, finishen later vandaag. De eerste VO65’s zullen hen naar verwachting voor zijn: op het moment van schrijven moet het Poolse Team WindWhisper nog zo’n 50 mijl, met nog 50 mijl achter hen het Nederlandse Team Jajo.


20 januari – 12:45

Nog 250 mijl

Kaapverdië is bijna in het zicht van de Imoca’s. Holcim – PRB heeft nog ca. 250 mijl te gaan tot de finish. Met ruim 30 en 50 mijl verschil worden zij gevolgd door 11th Hour Racing en Team Malizia (met aan boord Rosalin Kuiper).
De VO65-zeilers hebben nog ruim 400 mijl voor de boeg voor zij weer voet aan wal kunnen zetten. Op het moment van schrijven ligt Team JAJO derde in de VO65-vloot.
Wie gaan die eerste etappe winnen? Klik hier om naar de tracker te gaan. Of bekijk hier het dagverslag van The Ocean Race.


19 januari – 09:50

Flessenpost van Team Jajo

Een update van schipper Jelmer van Beek van Teamjajo over de eerste dagen van The Ocean Race, speciaal voor de lezers van Zeilen. Het team heeft een aantal zware dagen achter de rug, maar passeert nu de Canarische eilanden met een mooie bakstagwind.


18 januari – 22:01

Slijtageslag

Klaas Wiersma neemt ons mee aan boord van de verschillende teams. De eerste etappe is nu al een ware slijtageslag gebleken: door de uitdagende omstandigheden, met veel aandewindse koersen, zijn veel zeilers uitgeput. In deze video krijg je een indruk hoe zulke omstandigheden eruit zien en klinken aan boord. Daarnaast heeft Klaas goed nieuws over Viva Mexico en het Nederlandse Team Jajo.


18 januari – 16:10

De rust lijkt weer wat terug te zijn gekeerd na de heftige eerste dagen. Onder bijna perfecte omstandigheden koerst de vloot naar het zuiden. In de Imoca klasse lijken Holcim-PRB en 11th Hour Racing Team een gat te hebben geslagen op de concurrentie. Daarachter heeft Team Malizia de achtervolging ingezet. Aan boord van Malizia-Seaexplorer werd vandaag een snelheid van 33,7 knopen gemeten. Met deze snelheden worden de Imoca’s vrijdagnacht bij Kaapverdië verwacht.

De VO65’s varen nog steeds dicht bij elkaar, waarbij de top drie – WindWhisper Racing Team, Mirpuri Foundation Racing Team en Team JAJO – gelijk optrekken met de staart van de IMOCA-vloot. Ondertussen heeft Viva Mexico hun race hervat met een nieuw grootzeil. Met een achterstand van 574,4 mijl op WindWhisper Racing wordt verwacht dat zij maandag in de loop van de dag finishen.

Bekijk hier de beelden van de afgelopen 24 uur en een impressie van de strijd in de Straat van Gibraltar.


17 januari – 15:55

Windstoten tot 55 knopen in de Straat van Gibraltar

Zoals te zien op de tracker blijft de vloot van de VO65’s erg compact. De teams knokken zich nu een weg door door de straat en zullen zich vanavond allemaal op de Atlantische Oceaan bevinden. De poging van Ambersail 2 om de vloot achter zich te laten door naar de zuidkant van de Middellandse Zee over te steken is niet gelukt. Ze staan nu laatste (met uitzondering van Viva Mexico, die vanwege een gescheurd grootzeil gestopt zijn met racen). Alle teams hebben twee zware eerste dagen achter de rug vanwege wind die afgelopen nacht op liep tot soms wel 55 knopen. Dat is goed terug te zien in deze beelden.

Bij de Imoca’s is de vloot iets meer verspreid, 11th Hour Racing Team met schipper Charlie Enright en Team Holcim – PRB van Kevin Escoffier lopen zo’n 20 mijl voor op de rest. Team Malizia met aan boord Rosalin Kuiper staat op de derde plek. De tussenstand:

VO65

Windwhisper Racing Team

Mirpuri Foundation Racing Team + 4,8NM

Austrian Ocean Racing + 13,2NM

Team JAJO + 13,7NM

Ambersail 2 + 20NM

Viva Mexico – retired

Imoca

Holcim PRB

11th Hour Racing Team + 11,3NM

Team Malizia +12,6NM

Biotherm +16,3NM

Guyot environnement + 18,1NM

 


16 januari – 15:50

VO65 Viva Mexico ligt uit de race vanwege beschadigd grootzeil

Team Viva Mexico liet de wedstrijdleiding vanmorgen weten dat het stopt met racen vanwege een beschadigd grootzeil. Het team voer een aandewindse koers met windstoten tot 30 knopen toen het misging.

Schipper Erik Brockman: “We stoppen met racen door een gescheurd grootzeil dat we nu niet kunnen repareren. We zoeken beschutting op in Almeria en beslissen daar wat we gaan doen. De bemanning is veilig.”

Volg de vloot terwijl ze haar weg vervolgt door een stormachtige Straat van Gibraltar via de live tracker. De meeste boten blijven vlak onder de Spaanse kust, behalve VO65 Ambersail 2. Dit team heeft een interessante strategie door helemaal over te steken naar de Marokkaanse kust. We zijn benieuwd hoe dit uitpakt.

Team Viva Mexico tijdens de start / Foto (c) The Ocean Race

16 januari – 09:45

Team Malizia-Seaexplorer aan de leiding na start in perfecte omstandigheden

TEAM MALIZIA-SEAEXPLORER, met aan boord Rosalin Kuiper, leidt op het moment van schrijven de vloot. Het Nederlandse Team JAJO is keurig gestart en vaart momenteel als derde binnen hun klasse. Bij de start waren de weersomstandigheden in Alicante perfect, maar daar komt (snel) verandering in. De verwachting is dat van het een op het andere moment stormachtige westenwinden de kop op zullen steken. De wind die op de Atlantische Oceaan waait, is verraderlijk…

De verdere route

Na deze etappe racet de IMOCA-vloot verder. De VO65’s zullen pas weer in het voorjaar, in Europa, in actie komen. Zij varen maar drie etappes in plaats van alle zeven. Hun wedstrijd wordt de The Ocean Race VO65 Sprint genoemd.

De route die de IMOCA’s varen. © The Ocean Race
De route die de VO65’s varen. © The Ocean Race

Terugblik naar de start


Om de race optimaal te kunnen volgen op je telefoon of tablet heeft The Ocean Race een app ontwikkeld. Download hem hier voor iOS (iPhone of iPad) en hier voor Android. Klik hier om de tracker in je browser te bekijken en lees in dit artikel hoe je de race verder kunt volgen.

Omslagfoto: © Tomasz Piotrowski/WindWhisper Racing Team

Tags: Last modified: 3 juli 2023
Sluiten