Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand november

De populairste berichten op Zeilen.nl

09:09

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand november op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Grootste ‘zeilende’ vrachtschip ooit maakt eerste tocht
31-10-2023

De 300 meter lange bulkcarrier Berge Olympus is sinds kort uitgerust met vier WindWingsen is nu voor het eerst als ‘zeilend’ vrachtschip onderweg. Op de route tussen China en Brazilië maakt het gebruik van de heersende winden om het brandstofgebruik te verminderen. Volgens rederij Berge Bulk is het schip op dit moment het grootste en krachtigste vrachtschip ter wereld dat deels door de wind voortgestuwd wordt.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Woonplaats of thuishaven vermelden op je boot: zo zit het
09-11-2023

Wat moet zichtbaar zijn op pleziervaartuigen: de thuishaven of de woonplaats van de eigenaar (als deze niet overeenstemmen)? We schreven daar eerder een artikel over, maar één ding werd ons niet duidelijk. Om antwoord te krijgen op die onduidelijkheid, namen we contact op met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Na bijna twee maanden hebben we eindelijk een reactie op onze vraag ontvangen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Aires Almeida / CC BY 2.0

3. Jacht kapseist in branding bij Portugal en kost leven aan vier opvarenden
06-11-2023

Voor de kust van Portugal is afgelopen vrijdag een boot omgeslagen met vier dodelijke slachtoffers tot gevolg. Op videobeelden op social media is te zien dat de Bavaria 38, die onder Deense vlag voer, vertrok uit de haven van Peniche, ten noorden van Lissabon. De boot was onderweg in zuidelijke richting. Waarom de opvarenden besloten uit te varen in het extreme weer is niet bekend.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Norderney

4. Eigenaardig ‘spookschip’ strandt op Norderney
16-11-2023

Norderney, een van de Duitse Waddeneilanden, was vorige week in rep en roer door een ‘spookschip’. Op maandag 10 november spoelde daar een zeilboot aan die regelrecht uit Pirates of the Caribbean lijkt te komen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Screenshot galerij Mirabaud Yacht Racing Image

5. Dit is de mooiste zeilfoto van 2023
17-11-2023

De Mirabaud Yacht Racing Image is weer achter de rug. Benieuwd welke foto is uitgeroepen tot de mooiste zeilfoto van het afgelopen jaar? Je bekijkt hem verderop in dit artikel. De foto waarop online het meeste is gestemd door het publiek kon ook rekenen op een prijs. En de plaat die het meeste werd gewaardeerd door de METSTRADE-bezoekers, werd ook beloond.
Klik hier om de zeilfoto’s te bekijken

Klik hier om de 5 best gelezen artikelen van de maand oktober te lezen

Omslagfoto: © Berge Bulk

Tags: Last modified: 4 december 2023
Sluiten