Nieuws

Meer dan 80 majestueuze schepen zetten koers richting Delfzijl

Kom van 13 t/m 16 juni naar DelfSail!

10:08

DelfSail

Wil je je vergapen aan indrukwekkende Tall Ships en varend erfgoed? Kom dan van donderdag 13 juni tot en met zondag 16 juni naar Delfzijl. Dan vindt namelijk de zevende editie van DelfSail plaats en speciaal hiervoor zetten de mooiste schepen koers naar Groningen.

Vier dagen lang is de haven van Delfzijl één groot festivalterrein met Tall Ships en varend erfgoed, artiesten, maritieme markten, straattheater, shantykoren en nog veel meer. Alle schepen en optredens zijn gratis te bewonderen.
Net als SAIL Amsterdam wordt dit maritieme spektakel om de vijf jaar gehouden. In 2021 kon het niet doorgaan vanwege de coronapandemie, dus die editie werd verplaatst naar nu.

Maritieme tradities vieren

Er zijn meer dan 45 nationaliteiten aan het evenement verbonden en de verwachting is dat meer dan 450.000 mensen een kijkje gaan nemen op DelfSail. Tijdens de zevende editie worden niet alleen de maritieme tradities gevierd. De schijnwerpers zijn ook gericht op de toekomst met het ‘duurzaamheidsplein’, een initiatief dat laat zien hoe we samen kunnen werken aan een schonere, duurzamere wereld. Klik hier om te kijken welke schepen je kunt verwachten en zie hier het programma.

De hele wereld komt in juni naar Delfzijl waar zowel bezoekers als bemanningen een onvergetelijke ervaring wacht bij DelfSail 2024.” Ga jij een bezoek brengen aan het maritieme evenement?

Aftermovie van de DelfSail in 2016:

Omslagfoto: © Sietske/CC BY-SA 3.0

Tags: Last modified: 12 juni 2024
Sluiten