Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand maart

De populairste berichten op Zeilen.nl

17:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand maart op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Spookschepen op open zee
22-03-2024

Op het eigenaardige ‘spookschip’ dat eind vorig jaar op Norderney aanspoelde, zat de schipper nog gewoon aan boord. Op de meeste stuurloos drijvende zeilboten, zoals de recent achtergelaten Sec Hayai, is dat echter niet het geval. Er dobberen meer van deze spookschepen op de oceanen rond dan je misschien zou denken. Wat zijn de verhalen achter deze mysterieuze, verlaten schepen?
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. 70 vertrekkers bij elkaar in Enkhuizen
26-03-2024

Jaarlijks organiseert Zeilen de vertrekkersdag voor mensen die Nederland met hun boot gaan verlaten. Zaterdag 23 maart kwamen er 70 wereldreizigers bij elkaar in Enkhuizen om informatie te verzamelen en inspiratie op te doen. Ondanks het soms hagelachtige weer was het een mooie dag vol gedeelde smart, maar vooral ook fijne vooruitzichten.
Klik hier om het hele artikel te lezen

guard vessel platform noordzee Ben Rutte

Guard vessel bewaakt platform (niet het platform uit het verhaal). © Ben Rutte

3. Boete op open zee
07-03-2024

Afgelopen voorjaar voer Ronald Molenaar mee met een georganiseerde toerzeiltocht naar Engeland. Het werd iets meer dan alleen maar een zeilavontuur want hun reis eindigde met een peperdure boete op open zee van maar liefst 1000 euro. Geen kattenpis. Zijn ze nou wel of niet iets te dicht langs het Tennet offshore platform gevaren? We delen in dit artikel zijn avontuur op de Noordzee.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Rawpixel

4. Atlantische oceaancirculatie stevent af op stilvallen
26-02-2024

De Atlantische oceaancirculatie stevent af op compleet stilvallen, blijkt uit nieuw onderzoek van wetenschappers van de Universiteit Utrecht. Dit meldt The Guardian in een artikel. Eerder was het onduidelijk of en hoe het gevreesde stilvallen zou kunnen plaatsvinden. De uitkomst van het onderzoek is echter “slecht nieuws voor het klimaatsysteem en de mensheid,” want het kantelpunt kan wel degelijk bereikt worden – zelfs met een verwoestende snelheid.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Olav Cox

5. Vijf slimme aanpassingen aan boord
28-03-2024

Vrijwel elke boot heeft van die puntjes die voor verbetering vatbaar zijn. Een lijn die elke keer weer achter dezelfde kikker blijft haken, een onbetrouw­bare borging of een onnodig struikel­draadje over dek. Je leert leven met dit soort kleine ongemakken en na verloop van tijd vallen ze je niet eens meer op, totdat je na een kritische blik (opstappers kunnen daarbij erg behulpzaam zijn) die verbeterpuntjes eens aanpakt en dan opnieuw gaat varen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Ben je benieuwd naar de 5 best gelezen artikelen van de maand februari? Klik dan hier.

Omslagfoto: © Mike Celis

Tags: Last modified: 2 april 2024
Sluiten