Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand augustus

De populairste berichten op Zeilen.nl

10:06

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand augustus op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. 10 duizend zeemijlen, 1 miljoen volgers 
03-08-2023

“Van de een op andere dag heb ik mijn 9 tot 5 kantoorbaan opgezegd om de wereld te bezeilen,” zegt de Amerikaans-Nederlandse Hannah Goldberg door de telefoon. Ze is onderweg naar een bootwerf in Los Angeles, op zoek naar een geschikte boot om zelf te schipperen. Wat voor type het is, wil ze nog niet prijsgeven. Interessanter ook is het verhaal hoe het 2,5 jaar geleden allemaal begon.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Michiel Kunnen

2. Zeilgezin Ruimtevaarder surft Marokko binnen
10-08-2023

“Eén keertje heb ik al een vallende ster gezien, maar toen mocht ik geen wens doen, want dat was in een filmpje van Nijntje, en dan telt het niet.” Net als Joanneke en ik tijdens de wachtwissel om 1:30 uur samen in de kuip zitten, horen we ineens een deur knallen. Snel klim ik naar beneden en daar staat Abel.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Stranding Witte Walvis: een jaar na de zware storm op Corsica
22-08-2023

Zeven doden, tientallen schipbreuken en een black-out over grote delen van het Franse eiland had de plotselinge storm op 18 augustus 2022 ten gevolge. Monique en Jan vallen onder de gedupeerden. Met hun Contest 46 werden ze door wind en golven met grote snelheid op het strand gesmeten. Dit is ook te lezen in ons eerste nieuwsbericht en tweede nieuwsberichtdaarover. Wij vragen hoe het nu met ze gaat precies een jaar na de ramp.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Hiswa te Water

4. Hiswa te Water dit jaar groter dan ooit
05-08-2023

Over een kleine maand kun je weer de grootste drijvende botenbeurs van het jaar bezoeken. Van 30 augustus tot en met 3 september zal de Hiswa te Water 2023 de Batavia Haven te Lelystad omtoveren tot één grote watersportshow. Elke dag kun je tussen 10.00 uur en 18.00 uur (vrijdag zelfs tot 20.00 uur) meer dan 400 boten bekijken en honderden verschillende stands met de nieuwste watersportproducten en -ontwikkelingen bezoeken.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Collectie Maurenbrecher | Het Scheepvaartmuseum

5. Solo op zee
17-08-2023

Het was juli 1964 toen gepensioneerd luitenant-generaal Maurenbrecher door een handjevol vrienden en familie werd uitgezwaaid op zijn boot in IJmuiden voor een solotocht om de wereld. Zou hij de allereerste Nederlander worden die in zijn eentje alleen de wereld rondzeilde? Lang leek het erop dat het hem ging lukken.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Zie ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand juli

Omslagfoto: © HannahGoldberg

Tags: Last modified: 1 september 2023
Sluiten