Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand juli

De populairste berichten op Zeilen.nl

12:55

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand juli op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Westerstorm Poly raast over Nederland
04-07-2023

Begin juli was er code rood en oranje voor de noordwestelijke helft van Nederland. In IJmuiden windkracht 11. Volgens de verwachting op het moment van schrijven hebben de vlagen in het zuidwesten van het land snelheden van maar liefst 59 knopen, 25 knopen meer dan het gemiddelde.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Nederlandse zeiler na twee uur gered uit donkere Noordzee
04-07-2023

Een Nederlandse zeiler sloeg in de nacht van 19 mei overboord in de Noordzee. Na twee uur lang in het koude water gedreven te hebben werd hij gered, bij bewustzijn en wel. De twee andere bemanningsleden probeerden de zeilboot nog te keren toen hij overboord sloeg, maar slaagden daar niet goed in vanwege een vastzittende genua. Een Britse kustwachthelikopter vond de zeiler uiteindelijk in de donkere nacht. De schipper vertelt nu aan Zeilen zijn verhaal.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Zeilgezin Ruimtevaarder: een aanvaring op zee
04-07-2023

De MSC Esthi komt steeds dichter in de buurt. Ik twijfel: via de marifoon oproepen, of niet? Dat heb ik nog nooit in m’n eentje gedaan en ik weet niet precies wat ik moet zeggen. Het is drie uur ’s nachts en ik wil Joanneke graag laten slapen, dus ik laat de marifoon even liggen en let héél goed op. Wij zeilen, dus we hebben voorrang, maar voorrang neem je niet, dat kríjg je.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© KNRM

4. Opgelet: In deze vaargebieden raken watersporters vaak in de problemen
14-07-2023

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft hotspotkaarten gelanceerd met daarop de gebieden waar watersporters vaak in de problemen komen. Waar stranden veel watersporters? Op welke plaatsen worden ze vaak verrast door slecht weer? En waar krijgen ze te maken met ander soort problemen? De KNRM heeft de vaargebieden waar vaak moeilijkheden ontstaan, overzichtelijk op kaarten gezet.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Fonteinkruid in Nederland
13-07-2023

Iedereen heeft er weleens van gehoord: fonteinkruid. Zodra het kwik stijgt, steekt deze waterplant, die voor veel hinder zorgt, de kop op in bepaalde vaargebieden in Nederland. Al meerdere jaren zijn de randmeren, het IJmeer, Markermeer en Gouwzee de wateren waar het fonteinkruid zich bevindt, maar nu laat de waterplant zich ook op andere plaatsen in ons land zien. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het fonteinkruid.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Tags: Last modified: 29 augustus 2023
Sluiten