Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand juli

09:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand juli op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje.

1. Lek onvindbaar, zinkend jacht achtergelaten op oceaan
27-07-2021

Wat doe je als je zeilboot plots honderden liters water maakt, 430 mijl van land? Het overkwam de Belgische schipper Mike Celis op 17 juni 2021. Vier dagen nadat hij de trossen van zijn zeiljacht Arruno (een Dufour 500) losgooide in Canada en koers zette naar de Azoren, sloeg de boot lek. Mike zond een noodsignaal uit en werd samen met drie Canadese bemanningsleden gered door een vrachtschip. Eenmaal bekomen van dit hachelijke avontuur, blikt de schipper terug. Welke lessen trekt Mike uit de gebeurtenissen? “Het is pas wanneer er zich een incident voordoet dat je de dingen anders gaat bekijken.”
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Verzegeling vuilwatertank – laat je stem horen!
21-07-2021

Door de afsluiters van vuilwatertanks van pleziervaart te verzegelen wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) de waterkwaliteit van onze binnenwateren verhogen. Het toepassen van zegels moet het handhaven van het lozingsverbod -dat al sinds 2009 van kracht is- vergemakkelijken.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Erik van den Bandt

3. Zeilende bijboot trekt bekijks
14-07-2021

In juni voeren we met een catamaran door Nederland om een editie van Zeilen vanaf het water te maken. Natuurlijk hadden we een bijboot mee. Niet zomaar een, met buitenboordmotor of roeispanen, maar een zeilende bijboot; een bouwpakketje waarmee je binnen een korte tijd geruisloos door de haven zeilt.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4.  Word een pro in aanleggen en afvaren van hogerwal
01-07-2021

Zeilen 7 ligt nu in de winkel. Omdat je nooit bent uitgeleerd lees je in dit nummer alles over nóg beter leren zeilen. In het kader van dit themanummer plaatsen we de komende tijd een serie instructievideo’s. Te beginnen met deze; aanleggen en afvaren van hogerwal. Hoewel Zoef voorzien is van een buitenboordmotor, is deze manoeuvre ook uiterst geschikt voor boten met binnenboordmotor.
Klik hier om de video te bekijken

© Victor Vandersmissen

5. Havenontlopers: autonomie, je kunt overal terecht
23-07-2021

Niet iedereen wordt blij van een haven. Een plek aan de steiger biedt weliswaar comfort, maar in de zomer kan het er behoorlijk druk of zelfs vol zijn. Buiten de haven – op een zandbank, ankerplek of aangemeerd bij een eilandje – is er de rust, ruimte en vrijheid om te doen en laten wat je wilt. Droogvallen en ankeren hebben een licht verslavende werking. Enkele havenontlopers vertellen: waarom zijn zij fan en hoe werkt het precies? Dit is deel II.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Lees hier de 5 best gelezen artikelen van de maand juni

 

Omslagfoto: © Mike Celis/Arruno Exploration

Last modified: 31 juli 2021
Sluiten