Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand juni

12:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand juni op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje.

1. Jachtenroof en mensensmokkel op zee
04-06-2021

Als Esther Soeteman woensdag 26 mei de AIS-locatie van haar boot Morgana II bekijkt, blijkt het zich buitengaats te bevinden. Soeteman heeft de boot, een Dufour 390, pas twee jaar en is zelf nog niet aan een oversteek naar Engeland toegekomen. Dat is precies waar het jacht nu, zonder haar bijzijn, mee bezig is.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Ben Rutte

2. Een sluis nemen
18-06-2021

Zie je op tegen een sluis? Je bent niet de enige. Vooral in sluizen tussen zoet en zout water gaat er weleens wat mis. Het helpt als je begrijpt hoe water in een sluis zich gedraagt en hoe je boot op de schroef reageert tijdens het manoeuvreren.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Erik van Kasteel

3. Ronde om Noord-Holland: “Er stond 40 knopen wind”
21-06-2021

De 25e editie van de YSY Ronde om Noord-Holland is voorbij. Dit jaar was het geen wedstrijd, maar enkel een prestatietocht. Dit had alles te maken met de regels rondom evenementen in deze coronatijd: alleen verenigingen mogen wedstrijden organiseren, en Yachtclub Seaport Ymuiden is een stichting. Niettemin was het een geslaagde tocht. Samen met een YSY-organisatielid en twee deelnemers blikken we terug op een tocht met zwaar weer maar tevreden zeilers.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Sanne Van Giel

4. Vakantie op eigen kiel? Hier kun je heen
24-06-2021

Waar kun je heen met de boot van de zomer? Richting de Oostzee: Duitsland, Denemarken, Noorwegen of Zweden. Richting het zuiden: België, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk. We zetten de mogelijkheden en onmogelijkheden per land voor je op een rij en werken de informatie regelmatig bij.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Alf van Beem/CC BY-SA 1.0

5. 23 vreemdelingen aangetroffen op een zeilboot bij Zeeland
23-06-2021

Kustwachtschip Zeearend heeft zondagochtend 20 juni 23 Albanezen aangetroffen op een zeilboot voor de Zeeuwse kust. Het patrouilleschip begeleidde vervolgens het jacht terug naar de haven van Vlissingen. Ook de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de Politie waren bij de actie betrokken.
Klik hier om het hele artikel te lezen

 

Last modified: 1 juli 2021
Sluiten