Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand februari

De populairste berichten op Zeilen.nl

11:11

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand februari op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Atlantische oceaancirculatie stevent af op stilvallen
26-02-2024

De Atlantische oceaancirculatie stevent af op compleet stilvallen, blijkt uit nieuw onderzoek van wetenschappers van de Universiteit Utrecht. Dit meldt The Guardian in een artikel. Eerder was het onduidelijk of en hoe het gevreesde stilvallen zou kunnen plaatsvinden. De uitkomst van het onderzoek is echter “slecht nieuws voor het klimaatsysteem en de mensheid,” want het kantelpunt kan wel degelijk bereikt worden – zelfs met een verwoestende snelheid.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Paniek op de ankerplaats
19-02-2024

Het is bijna 1 uur in de nacht als ik gewekt word door luid geroep. Plotseling gaat ook het licht op ons achterdek aan door de bewegingsmelder op de radarbeugel en zie ik een mast door het luik van de achterkajuit. Omdat ik in diepe slaap ben, duurt het even voordat ik me realiseer waar ik ben en wat er aan de hand is.
Klik hier om het hele verhaal te lezen

© Global Solo Challenge

3. ‘Winnaarsboot’ Sec Hayai achtergelaten op Stille Oceaan na aanvaring
20-02-2024

De boot waarmee Ysbrand Endt en Frans Budel vorig jaar maart de Globe40 wonnen, is na een aanvaring achtergelaten op de Stille Oceaan. De Canadese schipper William MacBrien voer mee met de Global Solo Challenge, toen op 14 februari het noodlot toesloeg en hij in aanvaring kwam met een drijvend object.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Jeanneau Sun Odyssey 350

4. Populaire zeilboot: gloednieuwe Jeanneau Sun Odyssey 350
07-02-2024

De Jeanneau Sun Odyssey 350 is de opvolger van de buitengewoon populaire 349, waarvan er maar liefst 1200 zijn verkocht. Dit nieuwe model heeft een geheel nieuwe romp en een opvallend silhouet. Haar boeg staat vrij van het wateroppervlak, wat de wendbaarheid bij bijvoorbeeld aanmeermanoeuvres en handling bij weinig wind makkelijker maakt. Anders dan de naam doet vermoeden is de boot op romplengte net geen 33 voet.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. In première: Mark Slats – documentaire
13-02-2024

Mark Slats – de documentaire is vanaf vandaag bij Zeilen te bekijken. Het is de eerste film ooit die over deze intrigerende roeier, zeiler en atleet gemaakt is. In 2017 roeide Mark als snelste solo de Atlantische Oceaan over, en in 2018 deed hij als eerste Nederlander ooit mee aan de Golden Globe Race – en hij finishte zelfs als tweede. Wat drijft hem om telkens tot het uiterste van zijn kunnen te gaan? We interviewden Mark en filmmaker Lian Jonkman over de persoonlijke en inspirerende film.
Klik hier om de docu te kijken

Zie ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand januari

Omslagfoto: © Rawpixel

Last modified: 29 februari 2024
Sluiten