Nieuws

70 vertrekkers bij elkaar in Enkhuizen

Een kort verslag van een geslaagde dag

10:04

Jaarlijks organiseert Zeilen de vertrekkersdag voor mensen die Nederland met hun boot gaan verlaten. Zaterdag kwamen er 70 wereldreizigers bij elkaar in Enkhuizen om informatie te verzamelen en inspiratie op te doen. Ondanks het soms hagelachtige weer was het een mooie dag vol gedeelde smart, maar vooral ook fijne vooruitzichten.

De ochtend begon met een voorstelronde waarbij iedereen vertelde waar de reis naartoe gaat. Steeds meer mensen nemen ook de noordelijke regio’s mee in hun rondje om de wereld. En het bleek dat er aan sommige boten nog het een en ander moet gebeuren.

Na de kennismaking stonden er drie sprekers op het programma, met aan het einde een panel om vragen aan te stellen. Hoe vertrek je nou met kinderen aan boord? Is alles echt zo mooi als het eruit ziet op Instagram? En wat doe je als je een orka tegenkomt in het water. Geen onderwerp werd uit de weg gegaan.

Als laatste onderdeel waren er twee workshops te volgen over hoe je een zelfgevangen vis fileert en serveert. De nigiri en ceviche vloeide rijkelijk. Wat minder vloeide waren gelukkig de bananen die van een snee werden voorzien om te kunnen oefenen met hechten. De belangrijkste tip aan de vertrekkers was om een goede EHBO-cursus te doen en snel professionele medische hulp te zoeken als er nood aan de man is. Voor een paar bananen was een ducktape pleister misschien een betere oplossing geweest.

Lees ook: Thuiskomen: hoe is dat? Ex-vertrekkers vertellen

Tags: Last modified: 26 maart 2024
Sluiten