Nieuws

Eigenaardig ‘spookschip’ strandt op Norderney

Bekijk de video

10:44

Norderney

Norderney, een van de Duitse Waddeneilanden, was vorige week in rep en roer door een ‘spookschip’. Op maandag 10 november spoelde daar een zeilboot aan die regelrecht uit Pirates of the Caribbean lijkt te komen.

Wibo

De zeilboot zou gebaseerd zijn op een Wibo en ziet er op zijn zachtst gezegd bijzonder uit. Het is zwaar aangepast door de 70 jaar oude eigenaar uit Freiburg. De boot heeft geen kiel, een hele lange giek en kan wel een likje verf gebruiken. Voorop is een vreemde soort bult aan de romp bevestigd die doet denken aan de boeg van een Romeins galei.

Toen de boot aanspoelde trok het dus logischerwijs veel bekijks. Bewoners van het eiland en toeristen kwamen massaal naar het strand om het mysterieuze voertuig te zien. De schipper kwam van het eiland Juist. Hij bleef lange tijd binnen zitten en wilde in de eerste instantie niet geholpen worden.

Geborgen

Vrijdagmiddag is het schip op een trailer gehesen en achter een tractor van het strand gereden. De gemeente heeft het nu opgeslagen. Het is nog onbekend wat ermee gaat gebeuren en of de eigenaar moet betalen voor de transportkosten.

Wel is duidelijk dat het schip voorlopig niet het water op gaat. Bij de berging meldde de politie dat de motor en het roer kapot waren. Om de eigenaar te helpen startte inwoners van Nordeney een inzamelingsactie die al 2500 euro heeft opgeleverd. Ook zijn verblijf wordt verzorgd.

Tags: Last modified: 16 november 2023
Sluiten