Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand januari

De populairste berichten op Zeilen.nl

15:56

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand januari op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. HP33 voor het eerst gratis digitaal verkrijgbaar
25-01-2024

Met een druk op de knop heb je alle stroom- en getijdegegevens langs de Nederlandse kust voor 2024 bij de hand. Sinds dit jaar is de digitale HP33 namelijk voor het eerst gratis te downloaden. Handig om je volgende Wadden- of kustzeiltocht nóg nauwkeuriger te plannen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

droogvallen op de waddenzee

2. Tjalling woont op zijn platbodem: een Noordzeebotter
11-01-2024

Wonen op het water kan een oplossing zijn voor de huidige woningnood in Nederland. Er zijn honderden Nederlanders die wonen op een boot in zowel binnen- als buitenland. Niet iedereen doet dat omdat de nood hoog is. Veel mensen kiezen bewust fulltime voor het bootleven. Zij houden van de natuur, vrijheid en de rust van het water. Komende weken delen wij wat inspirerende verhalen van deze interessante waterbewoners.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Folie: alternatief voor antifouling uit een verfpot
17-01-2024

Elk jaar gebruiken booteigenaren in Europa maar liefst 150.000 ton aangroeiwerende verf (antifouling) die biociden bevat. Elke vierkante meter aangroeiwerende verf bevat ongeveer 15 gram biocide, waarmee 150.000 m3 water kan worden vervuild. Het is dus niet moeilijk om de impact op het zeeleven in te schatten als je bedenkt dat een jacht van 30 voet ongeveer 22 m2 ondergedompelde romp heeft. Maar er is een goed alternatief voor conventionele antifouling en dat is je onderwaterschip met folie te laten bedekken.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Suriname in verandering
17-01-2024

Als we na een lange oversteek in Suriname zijn aangekomen, horen we dat aanstaande woensdag de definitieve uitspraak in het proces over de Decembermoorden zal plaatsvinden. Omdat er nog steeds veel Bouterse aanhangers zijn, die mogelijkerwijze agressief kunnen reageren bij een eventuele veroordeling, hangt er een gespannen sfeer in Suriname. Er worden controles langs de weg uitgevoerd en iedereen is in afwachting wat er gaat gebeuren.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Deze bekende presentator kiest voor Friese jachtbouwer
23-01-2024

De Belgische tv-presentator en acteur Tom Waes heeft zijn handtekening gezet onder het contract dat KM Yachtbuilders uit Makkum opdracht geeft om zijn droomjacht, een Bestevaer 53 SY, te bouwen. Hij zette op maandag 22 januari op Boot Düsseldorf zijn krabbel. Het jacht wordt ontworpen op de tekentafel van Dykstra Naval Architects.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Last modified: 1 februari 2024
Sluiten