Golden Globe Race

Mark Slats finisht de Golden Globe Race (mét video)

08:42

(c) Christophe Favreau/PPL/GGR

Mark Slats is 31 januari, iets voor middernacht, aangekomen is Les Sables-d’Olonne. Na 214 dagen, 12 uur, 18 minuten en 43 seconden zeilen, kwam de solozeiler aan in de Franse haven. Bij zijn finishtijd wordt nog de tijdstraf van 36 uur opgeteld. Net als Jean-Luc van den Heede werd Slats door familie, vrienden en fans onthaald. Logisch, want het is een fantastische prestatie die Slats een welverdiende tweede plaats oplevert.

Gefeliciteerd Mark! (c) Christophe Favreau/PPL/GGR

De aankomst van Mark Slats:

Op het filmpje hieronder is Slats net over de finishlijn gevaren. Niet lang daarna komt zijn walmanager Dick Koopmans aan boord en varen ze richting de haven. Daar wacht een flinke horde familie en vrienden.

Knuffels, champagne en vragen

Eerst even op adem komen? Welnee. Als Slats eenmaal vast ligt, krijgt zijn moeder eerst een stevige omhelzing. Een flinke fles champagne wordt in zijn handen gedrukt. Hoewel de steiger bijna zinkt wil de menigte eerst antwoord op vele vragen voordat ze Mark met rust laten en hun bed opzoeken.

Persconferentie

Lang mag Mark niet uitslapen. Om 11 uur staat hij alweer op het podium en moet hij daarna door voor een persconferentie.

De pers wil van alles weten over zijn bijzondere reis:

Omslagfoto: Christophe Favreau/PPL/GGR

Tags: , , , , Last modified: 10 augustus 2022
Sluiten