Boten, Video

Populaire zeilboot: gloednieuwe Jeanneau Sun Odyssey 350

Dit model onderscheidt zich van haar voorganger door de walkaround gangboorden en grotere binnenruimte

15:32

Jeanneau Sun Odyssey 350

De Jeanneau Sun Odyssey 350 is de opvolger van de buitengewoon populaire 349, waarvan er maar liefst 1200 zijn verkocht. Dit nieuwe model heeft een geheel nieuwe romp en een opvallend silhouet. Haar boeg staat vrij van het wateroppervlak, wat de wendbaarheid bij bijvoorbeeld aanmeermanoeuvres en handling bij weinig wind makkelijker maakt. Anders dan de naam doet vermoeden is de boot op romplengte net geen 33 voet.

Dit model onderscheidt zich van haar voorganger door de traploze walkaround gangboorden en grotere binnenruimte. De boot is ook 15 cm breder geworden waardoor het binnen een stuk ruimer aanvoelt. Net als zijn voorganger kun je bij de Sun Odyssey 350 kiezen voor een klapkiel – om droog te kunnen vallen – met variabele diepgang van 1,28 tot maar liefst 2,54 meter.

In plaats van een regulier lijoog, wat je naar voren en naar achteren kunt schuiven, is op deze boot een driedimensionaal oog geplaatst. Dat is even wennen, maar biedt daarna ontzettend veel trimmogelijkheden. Onder zeil kun je ze nu dus makkelijker verplaatsen.

Tijdens Boot Düsseldorf stapten wij even aan boord om deze gloednieuwe boot van binnen en van buiten te bewonderen. Hieronder kun je onze video bekijken. Het prijskaartje van deze Jeanneau Sun Odyssey 350? De boot is verkrijgbaar vanaf 160.000 euro inclusief de btw.

Tags: Last modified: 8 februari 2024
Sluiten