Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand februari

De populairste berichten op Zeilen.nl

11:11

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand februari op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Nederlands aangevaren miljoenenjacht ligt op de sloop
22-02-2023

Het wrak van de schoener Eleonora E ligt klaar om gesloopt te worden. Het superjacht lag in juni 2022 afgemeerd aan de kade in de haven van het Spaanse Tarragona toen zij werd geramd door een bevoorradingschip. Het miljoenenjacht van 49,5 meter lang lag drie maanden lang op de bodem voordat zij werd geborgen. Het schip is in een dusdanige staat dat slopen de enige optie blijkt te zijn.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Koos Blonk

2. Het probleem met osmose zit meestal tussen de oren
07-02-2023

Hoe ernstig zijn ze nu echt, de ‘bobbeltjes’ op het onderwaterschip? Meestal blijkt na onderzoek dat de fysische en/of chemische processen in zo’n scheepshuid met beperkt of groter onderhoud goed zijn aan te pakken; vergelijkbaar met een kleine of grote beurt voor een schip van hout of staal. Het echte probleem is vooral dat bijna niemand dit van polyester verwacht en accepteert.
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Hard en hoog, alstublieft!
09-02-2023

Wedstrijdzeilers smullen van het tactisch spel tijdens een mooi kruisrak. Toerzeilers daarentegen gruwen van een lang stuk tegen weer en wind; een boot onder helling in flinke zeegang is niet altijd comfortabel. Hoe houd je zeilen aan de wind voor langere tijd toch vol?
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Martijn de Jonge

4. Golven: vriend en vijand
11-02-2023

Zeilers leven met wind. Zeilvoering, navigatie-instrumenten, routekeuze en -planning, wedstrijdstrategieën en tactische manoeuvres… alles draait om de wind. En de golven? Die ondergaan we, blijmoedig of met de pest in ons lijf, maar vaak onbewust van hun rol in ons spel met de elementen. Zo doen we onszelf tekort. Waarom dat zo is?
Klik hier om het hele artikel te lezen

naar de carieb

5. Vader en dochter naar de Carieb: de aankoop van Garfield
19-02-2023

Annabelle en haar vader Herman zijn van plan komende zomer een rondje Carieb te zeilen met Garfield, een Compromis 36. Tijdens de Toerzeilers Vertrekkersdag hebben ze zich al kort voorgesteld. De komende maanden doet Herman voor Zeilen verslag van de voorbereidingen op de reis, en daarna natuurlijk ook van de reis zelf.
Klik hier om het hele artikel te lezen

 

Klik hier om de 5 best gelezen artikelen van januari te lezen

Tags: Last modified: 27 maart 2023
Sluiten