Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand januari

De populairste berichten op Zeilen.nl

11:11

oceaan

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand januari op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Nederlandse zeezeiler overlijdt door ‘nieuwjaars-flare’
09-01-2023

Een bemanningslid van het Nederlandse zeilschip Bontekoning is op 1 januari 2023 op de Grote Oceaan tragisch om het leven gekomen. Het schip voer op volle zee toen de 23-jarige Willem Kerstjens uit Delft net na middernacht als alternatief voor vuurwerk een zogenaamde flare afvuurde.
Klik hier om het artikel te lezen

overboord geslagen zeiler noordzee

© Thomas Steenvoorden / KNRM

2. Hoe vind je een drenkeling in een donkere Noordzee?
17-01-2023

Dat de reddingsdiensten de overboord geslagen zeiler zondag in een donkere Noordzee vonden is geen wonder, maar te danken aan het daadkrachtige handelen van de andere opvarende. Die slaagde er namelijk in met het zeiljachtje bij de drenkeling in de buurt te blijven, ondanks het stormachtige weer. Zeilen sprak met Michel de Jong, schipper van reddingsboot Joke Dijkstra en met een woordvoerder van de KNRM.
Klik hier om het artikel te lezen

aangroei Golden Globe Race

© GGR2022 / DD&JJ

3. En toen waren er nog vijf
23-01-2023

De eendenmosselen hebben een nieuw slachtoffer gemaakt. Of misschien is de aangroei van de kleine kreeftachtigen niet de hoofdzakelijke oorzaak voor Jeremy Bagshaws beslissing om zijn Golden Globe Race te laten varen en in Hobart over te stappen op Chichester Class. Ook zijn tekort aan drinkwater veroorzaakt door een lek op de Atlantische Oceaan zal daar een grote rol in hebben gespeeld. Toch werd Bagshaws Olleanna dusdanig vertraagd door de hoeveelheid aangroei dat de Zuid-Afrikaan besloot haar op de kant te zetten en het onderwaterschip schoon te krabben.
Klik hier om het artikel te lezen

lithiumaccu

© Newcopy

4. De ene lithiumaccu is de andere niet
20-01-2023

Lithium-ion-accu’s winnen tegenwoordig enorm aan populariteit, ook onder zeilbooteigenaren. De voordelen hebben we eerder al uitgebreid beschreven in dit artikel. Een extreem laag gewicht, compacte afmetingen en een lange levensduur zijn daar slechts een paar voorbeelden van. Tegelijkertijd waarschuwen veel instanties over het brandgevaar van een lithiumaccu of batterij. In een recent artikel wijt Boat International zelfs het afbranden van meerdere schepen aan ontplofte lithiumaccu’s. Moeten zeilers zich ook zorgen maken?
Klik hier om het artikel te lezen

© The Ocean Race

5. Er is weer wind, op naar Kaapstad!

De 14e editie van The Ocean Race is in volle gang. De Imoca’s zijn bezig met de tweede etappe, vanaf Kaapverdië naar Zuid-Afrika. Volg alle actie en de laatste ontwikkelingen in dit liveblog over The Ocean Race!
Klik hier om het artikel te lezen

Omslagfoto (ter illustratie): © pexels.com

Tags: Last modified: 2 februari 2023
Sluiten