The Ocean Race

11th Hour Racing Team wint veelbewogen vierde etappe

Team Malizia finisht halfuur later

09:42

11th Hour Racing Team won gisteravond (UTC) de veelbewogen vierde etappe van The Ocean Race naar hun thuishaven Newport. “Dit betekent zoveel voor ons allemaal”, vertelt een stralende Charlie Enright, schipper van 11th Hour. “Timing is alles en om dit resultaat te kunnen behalen, op deze etappe, naar onze thuisbasis in Newport, voelt ongelooflijk.” Wie deze etappe zou winnen, was tot vlak voor de finish erg spannend.

In de 17-daagse oversteek vanuit Itajaí verloor eerst Holcim-PRB en vervolgens Guyot Environnement – Team Europe de mast. De overige drie teams kwamen vervolgens vlak voor de finish in een heftige storm terecht, die met windstoten van meer dan 50 knopen door ervaren onboard reporter Amory Ross omschreven werd als ‘angstaanjagend’.

Team Malizia, dat slechts een half uur later finishte dan 11th Hour, wisselde tijdens de etappe ook nog eens wel tien keer van koppositie met de nummer één. “Dit was een geweldige race”, vertelt team Malizia-schipper Will Harris. “Het was close racing, iets wat we altijd leuk vinden, en het bereidt ons goed voor op de etappes die voor ons liggen.”

wint vierde etappe ocean race

De strijd is nog lang niet gestreden. De beste teams zullen nu namelijk met slechts één punt verschil tussen Malizia en 11th Hour (allebei 18 punten) en Holcim-PRB (19) aan de race over de Atlantische Oceaan beginnen. Biotherm is op dit moment nog onderweg naar Newport, lees voor de nieuwste updates ons liveblog. In de tracker van The Ocean Race vind je hun huidige positie.

Afbeeldingen: (c) Sailing Energy / The Ocean Race

Tags: Last modified: 11 mei 2023
Sluiten