The Ocean Race

Annemieke Bes vaart toch de Volvo Ocean Race

16:26

Foto: Ricardo Pinto

De Nederlandse Annemieke Bes gaat toch de Volvo Ocean Race varen! Team SHK/Scallywag maakte vandaag bekend dat ze haar hebben opgenomen in hun selectie. Afgelopen maand werd duidelijk dat ze uit Team AkzoNobel stapte. Als reden werd gegeven dat ze niet de garantie kreeg alle etappes mee te kunnen varen. Of ze nu wel alles mee zal varen is nog niet bekend.

Het is een verrassende aankondiging van het team uit Hongkong, schipper David Witt gaf eerder aan met een all-male crew de wereld rond te gaan. Het was de enige campagne die geen vrouwen aan boord nam. Met de toevoeging van Bes aan het team, hebben nu alle teams die in oktober starten aan de Volvo Ocean Race zeilsters aan boord.

Photo by Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Bes: “Ik heb enorm veel zin om met Team Sun Hung Kai Scallywag verder te gaan. Ik ken Witt van het zeilen in Sydney en het is altijd geweldig om met hem te racen. Het is een leuk team en we werken hard om de laatste puntjes op de i te zetten voor de start in oktober.”

 

Ook Clout en Fontes toegevoegd aan bemanning
Witt heeft zijn teamsamenstelling keuzes na Leg Zero nog eens beoordeeld en naast Bes ook de komst van Tom Clout (AUS) en Antonio Fontes (POR) bekend gemaakt. “We zijn heel blij dat deze drie ervaren zeilers zich bij Team Sun Hung Kai / Scallywag voegen. Annemieke en Tom hebben eerder met ons gezeild, dus we weten wat we van hen kunnen verwachten qua sterke en zwakke punten en hoe ze met hun talenten onze totale performance kunnen versterken.”

Tags: Last modified: 20 mei 2021
Sluiten