Olympische Spelen

Goed herstel Nederlandse zeilploeg in Weymouth

WEYMOUTH - De olympische zeilploeg van Nederland heeft zich dinsdag in Weymouth bij de Sail for Gold Regatta goed hersteld van de zwakke openingsdag.

21:45

WEYMOUTH – De olympische zeilploeg van Nederland heeft zich dinsdag in Weymouth bij de Sail for Gold Regatta goed hersteld van de zwakke openingsdag. WEYMOUTH – De olympische zeilploeg van Nederland heeft zich dinsdag in Weymouth bij de Sail for Gold Regatta goed hersteld van de zwakke openingsdag. In stromende regen, slecht zicht en koude wind liet Oranje zich op de olympische wedstrijdlocatie veelvuldig voorin zien.

Lobke Berkhout kwam in de 470-klasse niet meer in actie. De vijfvoudige wereldkampioene neemt rust om haar duimblessure goed te laten genezen. Europees jeugdkampioene Anneloes van Veen maakt het wereldbekertoernooi in Engeland met stuurvrouw Lisa Westerhof af.
Marit Bouwmeester (vijfde in Laser Radial), Pieter-Jan Postma (vierde in Finn) en Dorian van Rijsselberghe (vijfde in RS:X) staan na de tweede dag in de buurt van het podium.

De matchraceploeg van Renee Groeneveld plaatste zich voor de ‘gouden’ groep. © ANP

Tags: , , , , , Last modified: 27 juli 2021
Sluiten