Wedstrijden

Marit Bouwmeester terug aan de top

Bouwmeester verovert Europese titel in Andora

09:20

Met een fikse voorsprong wint Marit Bouwmeester het Europees Kampioenschap in de olympische ILCA6 klasse. Op de laatste dag, vrijdag 17 maart, van het EK komen ruim 100 deelnemende vrouwen in de Laser drie keer in actie in het Italiaanse Andora. Bouwmeester eindigt uiteindelijk met 18 punten voorsprong op de nummer twee, de Portugese Vasileia Karachaliou.

“Het gaat supergoed met me,” laat Marit aan Zeilen weten. “Ik ben nu weer thuis; fysiek aan het trainen en weer op kleine Jessie aan het passen. Ik ben blij dat ik zo vroeg in het seizoen al dit niveau kan leveren. Over tien dagen gaan we naar Palma voor het volgende toernooi die ook mee telt voor kwalificatie voor de Spelen.”

Op naar Parijs

Bouwmeester is vorig jaar mei bevallen van dochtertje Jessie. De afgelopen maanden heeft ze, door middel van kleine stappen weer progressie gemaakt om bij de top binnen haar klasse te komen. “Ik mocht mijn lichaam steeds meer gaan belasten,” vertelde Marit eerder aan Zeilen. “Ik heb een heel uitgestippeld programma gevolgd dat door experts is samengesteld en hierin ben ik volledig begeleid. Nu is de handrem ervan af en mag ik mezelf weer flink pushen.”
En met succes, want op het EK in Italië heeft ze het goud gepakt. Haar uiteindelijke doel is het winnen van een vierde olympische medaille in Parijs 2024.

Maxime Jonker eindigt op een vierde plaats op het EK ILCA en Mirthe Akkerman op een 13e plaats. Bij de mannen wordt Duko Bos negende en Niels Broekhuizen 18e. Klik hier om alle uitslagen te bekijken.

© Thom Touw Photography – Eurilca

Tags: Last modified: 21 maart 2023
Sluiten