Olympische Spelen

Gouden Dorian: ‘Veel bewondering voor Marit Bouwmeester’

WEYMOUTH - Met een grote oranjepruik op zijn hoofd stond de kale Dorian van Rijsselberghe maandag collega-zeilster Marit Bouwmeester aan te moedigen. De windsurfer, die morgen alleen nog maar het goud hoeft op te halen, had veel respect voor haar zilveren race.

18:17

WEYMOUTH – Met een grote oranjepruik op zijn hoofd stond de kale Dorian van Rijsselberghe maandag collega-zeilster Marit Bouwmeester aan te moedigen. De windsurfer, die morgen alleen nog maar het goud hoeft op te halen, had veel respect voor haar zilveren race.Met een grote oranjepruik op zijn hoofd stond de kale Dorian van Rijsselberhe maandag collega-zeilster Marit Bouwmeester aan te moedigen. De windsurfer, die morgen alleen nog maar het goud hoeft op te halen, had veel respect voor haar zilveren race.”Ik heb de medal race echt intens beleefd”, liet Van Rijsselberge in het finishgebied weten. “Ik heb super veel bewondering voor Marit. Zij gaat altijd volle bak voor de medailles, voor het goud.”

De Texelaar vond het vooral knap hoe ze vasthield aan het zilver. “Je ziet dat die Chinese een perfecte medal race vaart. Dan moet je begrijpen dat het misschien niet gaat lukken. Ze heeft de tweede plaats keurig verdedigd. Dat vind ik echt knap.”

De windsurfer moest na het veiligstellen van de overwinning in de RS:X-klasse nog aan de slag om collega Pieter-Jan Postma, die net buiten de medailles viel, bij te staan. “Ja, ik heb hem even getroost. Pracht van een vent, wat een beer.” (© NUsport/Anne Joldersma)

Tags: , Last modified: 27 juli 2021
Sluiten