Actueel

WK Laser Radial: Marit Bouwmeester wint goud en Maxime Jonker pakt zilver

09:25

Marit Bouwmeester en Maxime Jonker hebben beiden fantastisch gepresteerd tijdens het WK Laser Radial in Melbourne. Bouwmeester wint goud en Jonker verovert het zilver. Line Flem Høst (NOR) maakt het podium compleet met haar bronzen plak. De andere twee Nederlandse zeilsters, Daphne van der Vaart (7) en Mirthe Akkerman (10), zijn ook in de top 10 geëindigd!

We kunnen dus stellen dat de vier Nederlandse Laser Radial-zeilsters heel goede zaken hebben gedaan in Australië. Recent zijn de dames gaan samenwerken en dat pakt nu al positief uit.

Maxime Jonker. (c) Jesus Renedo/Sailing Energy/World Sailing

“Voelt als winnen”

“Vandaag was er wederom weinig wind, grote drukverschillen en dat maakte het heel moeilijk”, zegt Bouwmeester na de wedstrijd. “Ik kwam het eerste kruisrak niet helemaal lekker uit en dan wordt het een gevecht van start tot finish. Ik zette het slechtste resultaat van de week neer. Daarna was de wind helemaal op en hebben we niet meer kunnen varen. Maar we hebben gewonnen! Supergaaf!” In 2018 en 2019 eindige Bouwmeester als tweede.

Ook Jonker, slechts twee punten verschil met Bouwmeester in het eindklassement, is blij. “Dit is wel heel bijzonder. Dit voelt echt als winnen. Ik heb er zo hard voor gewerkt en voel al een paar jaar dat het erin zit. Ik heb ook wel al mooie dingen laten zien, maar heel vaak ook net niet. Nu komt het er eindelijk uit. Voor mij is het echt een bevestiging voor al die jaren hard werken.” En ze voegt daar nog aan toe: “En supervet dat Marit heeft gewonnen en dat we met z’n vieren in de top tien staan. Dat voelt wel heel bijzonder. Ondanks dat we individuele sporters zijn, gun ik het de anderen ook en ben ik trots op wat we samen neer hebben gezet.”

Nederlandse meiden

Coach Roelof Bouwmeester is ook heel trots. “Nog even zo doorgaan en dan hebben we vier Nederlandse meiden die strijden om 3 medailles!”

Klik hier om alle resultaten te bekijken.

Omslagfoto: Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing

Tags: , , , , , Last modified: 28 februari 2020
Sluiten