Actueel

WK Laser Radial: twee Nederlandse dames staan in de top 10

20:15

Het is de beurt aan de Laser Radial-zeilsters om in Melbourne het WK te zeilen. Op zondag 23 februari ging de eerste wedstrijd van start. Marit Bouwmeester, Mirthe Akkerman, Daphne van der Vaart en Maxime Jonker zijn de Nederlandse deelnemers aan dit wereldkampioenschap. Op de een-na-laatste dag van deze maand, vrijdag 28 februari, wordt het evenement afgesloten.

Op wedstrijddag twee, maandag 24 februari, kregen de zeilsters net als op dag één te maken met lichte, maar uitdagende omstandigheden. Hierdoor kon er maar één race per fleet worden gevaren. Bouwmeester, die deze zomer haar opwachting in Tokio maakt, eindigde op beide dagen als nummer drie. Dit zorgt ervoor dat zij momenteel als derde in het overall klassement staat. Akkerman staat als achtste. Maud Jayet (SUI) en Anne-Marie Rindom (DEN) staan op plaats één en twee.

‘Tricky’

Na afloop vertelt Bouwmeester dat het heel tricky was op het water. Ze kregen te maken met verschillende winden die tegen elkaar in vechten en er hingen veel buien in de lucht. Ze hoopt dat er op de volgende wedstrijddagen meer races gezeild kunnen worden. Akkerman sluit zich daarbij aan en hoopt eveneens dat er meerdere potjes kunnen worden gevaren voor ze aan de finals beginnen. Verder is ze blij dat ze in de top 10 staat.

Bekijk hieronder het interview met Bouwmeester en Akkerman:

Hopen op meer wind

Van der Vaart kwam als 21e over de finish en zakte naar een 30e plaats. Jonker voegde een 20e plek aan haar scorebord toe. Mede door een diskwalificatie, vanwege een te vroege start op de eerste dag, staat zij op dit moment op nummer 72 in het overall klassement. “Het plan voor de komende dagen blijft hetzelfde: uitvoeren wat we kunnen en het beste eruit halen. Hopelijk komt er wat wind,” zegt Jonker.

Dinsdag 25 februari is de laatste dag van de Qualifying Series. Vanaf woensdag 26 februari worden de Final Series gezeild. Klik hier om alle resultaten te bekijken.

(c) Jesus Renedo/Sailing Energy/World Sailing

Omslagfoto: Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing

Tags: , , , , , Last modified: 27 februari 2020
Sluiten