Actueel

VO65 Team Brunel: vanaf nu een nieuwe naam en andere look

15:30

(c) Sailing Holland

De VO65 die twee edities in de Volvo Ocean Race heeft meegevaren onder de naam Team Brunel heet vanaf nu Childhood1. De boot is vernoemd naar de World Childhood Foundation. Deze Zweedse stichting zet zich in voor de rechten van kinderen. De herdoop is niet de enige verandering, want de raceboot heeft ook een metamorfose ondergaan. De romp is niet meer geel!

De samenwerking tussen Childhood en Sailing Holland (de eigenaar van de boot) wordt mogelijk gemaakt door externe donateurs die de stichting willen ondersteunen. Dit najaar start een nieuw Zweeds zeilraceproject in de VO65-klasse. Via deze weg krijgt Childhood de kans om wereldwijd te laten zie waar zij voor staan: kinderen beschermen tegen geweld en seksueel misbruik. Childhood1 zal over de Atlantische Oceaan varen, deelnemen aan regatta’s in het Caribisch gebied en participeren in de 2020-editie van de Round Gotland Race in Zweden. Op dinsdag 15 oktober zal de boot vertrekken uit Scheveningen voor een Caribische regatta tour. Externe donateurs, in grote of kleine vorm, kunnen zich verbinden aan dit initiatief. Ook Brunel blijft betrokken bij de campagne.

De VO65 vóór de metamorfose. (c) Yann Riou/Volvo Ocean Race

The Ocean Race 2021-22?

Sailing Holland zet zich in voor jong offshore talent. Het doel is om deel te nemen aan The Ocean Race 2021-22. Of dit onder de naam Childhood1 zal zijn, is nog niet bekend. Sailing Holland streeft ernaar streven om zoveel mogelijk Nederlandse partijen (partners, crew) betrokken te maken bij de campagne. Bouwe Bekking, schipper van Team Brunel in de afgelopen twee editie van de Volvo Ocean Race, is nauw betrokken en zal regelmatig aan boord komen tijdens de wedstrijden.

Wil je meer lezen over The Ocean Race? Klik dan hier.

Omslagfoto: Sailing Holland

Tags: , , , , , Last modified: 10 oktober 2019
Sluiten