Internationale wedstrijden

Succesvolle warming-up voor Team Childhood I

12:14

(c) Sailing Holland

Team Childhood I pakte maandag 17 mei met een tweede plaats in het derde deel van de proloog, die voorafgaat aan The Ocean Race Europe, de eindoverwinning. Dit is fijn vooruitzicht met het oog op 29 mei, als de eerste etappe van The Ocean Race Europe begint. Aan boord van VO65 Childhood I stappen zowel pro-zeilers als jonge talenten om mee te doen met de race die de deelnemers langs de Noord-Atlantische kust van Europa naar de Middellandse Zee voert.

Childhood I is momenteel onderweg naar de thuishaven in Den Haag. Vanuit Den Haag zal het team na een korte pitstop koers zetten richting het Franse Lorient, waar het startschot van The Ocean Race Europe klinkt. De race staat open voor VO65- en IMOCA 60-teams. In totaal zullen twaalf deelnemers aan de startlijn verschijnen. Welke dat zijn lees je hier.
Voorafgaand aan deze wedstrijd vond er een proloog in Noord-West-Europa plaats met drie stops. Deze heeft Team Childhood I dus gewonnen. Tijdens de proloog kon de bemanning ook bekijken welk jong talent een plaats zou bemachtigen voor The Ocean Race Europe.

Childhood 1

De VO65, met de naam Childhood I, heette hiervoor Team Brunel. De boot is in de herfst van 2019 vernoemd naar de World Childhood Foundation. Deze Zweedse stichting zet zich in voor de rechten van kinderen en hen te beschermen tegen geweld en seksueel misbruik. Door grote zeilevenementen krijgt de Zweedse stichting de kans om onder de aandacht te komen bij internationaal publiek. Sailing Holland is de eigenaar van Childhood 1 en een aantal zeilers is afkomstig van Team DutchSail – Janssen de Jong.

Crew

De jonge zeilers die bij het team horen, zijn voornamelijk afkomstig uit Nederland en Zweden. Negen zeilers hebben de Nederlandse nationaliteit: Jelmer van Beek, Rutger Vos, Max Deckers, Laura van Veen, Arianne van Loosdrecht, Lars van Stekelenborg, Robin Jacobs, Pieter Jan Postma en E.J. van Housselt.

Simeon Tienpont is de schipper die tijdens The Ocean Race Europe de scepter zwaait. Naast hem zullen ook Gerd Jan Poortman, Wouter Verbraak, Peter van Niekerk, Pieter Jan Postma en jong talent Jelmer van Beek meezeilen. Vijf andere crewleden worden nog nader bepaald.

Etappes van The Ocean Race Europe

De race die eind mei begin bestaat uit drie etappes. In Portugal, Spanje en Italië zullen de stop-overs zijn.

29 mei 2021 – Start etappe 1: Lorient, Frankrijk => Cascais, Portugal.
6 juni 2021 – Start etappe 2: Cascais, Portugal => Alicante, Spanje.
13 juni 2021 – Start etappe 3: Alicante, Spanje => Genua, Italië.

Omslagfoto: © Sailing Holland

Tags: , , Last modified: 26 mei 2021
Sluiten