Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Vendée Globe: nog 150 dagen, 19 gegadigden

14:51

Tot 1 juli kan er ingeschreven worden voor de enige single-handed, non-stop, round the world race; de Vendée Globe. Gisteren werden in Parijs de eerste negentien deelnemers al aan de pers gepresenteerd. Hoewel er nog twee weken te gaan zijn, verwacht de organisatie dat andere potentiele deelnemers hun budgeten niet meer sluitend zullen krijgen voor de deadline.Tot 1 juli kan er ingeschreven worden voor de enige single-handed, non-stop, round the world race; de Vendée Globe. Gisteren werden in Parijs de eerste negentien deelnemers al aan de pers gepresenteerd. Hoewel er nog twee weken te gaan zijn, verwacht de organisatie dat andere potentiele deelnemers hun budgeten niet meer sluitend zullen krijgen voor de deadline.

Fransen, Engelsen en Spanjaarden
De race wordt sinds 1989 elke vier jaar gevaren en start dit jaar op 10 november vanuit Les Sables d’Olonne in het departement Vendée. In 2008 verschenen er dertig, voornamelijk Franse deelnemers aan de start. Dit jaar zijn dat dertien Fransen, drie Britten, twee Zwitsers en een Spanjaard. Niets nieuws onder de horizon. Onder de deelnemers bevinden zich drie vrouwelijke zeilers.

Multimediaal, ook in het Engels
De organisatie heeft aangekondigd dat alle documentatie op het internet en televisie nu standaard in drie talen geproduceerd zal worden, namelijk Frans, Engels en Spaans. Dit moet het Franse feestje een stuk toegankelijker maken voor de internationale pers en het publiek. Daarnaast komt er via de website en mobiele apps met het Vendée Globe spel en geeft de organisatie alle videobeelden en producties vrij voor internationale televisiestations. Bedrijven uit reeds honderd landen hebben hier tot dusver voor getekend. (WP)

Tags: , , Last modified: 13 juni 2012
Sluiten