Vendée Globe

Het Vendée Globe-feestje gaat verder

11:57

Overall-winnaar van de Vendée Globe Yannick Bestaven, schipper op de Maître-CoQ, kreeg zaterdag 22 mei zijn trofee in Les Sables-d’Olonne overhandigd. Dertig andere deelnemers waren hierbij aanwezig. Vanwege corona was het een ingetogen feestje. Dit ligt in lijn met het racedorp dat eind oktober werd afgesloten voor publiek. Maar er is goed nieuws want fans krijgen later dit jaar, om precies te zijn op 25 september, de kans om de Vendée Globe-sterren te ontmoeten tijdens een festival dat wordt georganiseerd.

De aankondiging van het evenement dat later dit jaar plaatsvindt, was niet het enige feit dat werd onthuld. De organisatie liet ook weten dat op 10 november 2024 het startschot van de tiende editie van de prestigieuze zeilrace in Les Sables-d’Olonne klinkt.

© Jean-Marie LIOT / Maître-CoQ #VG2020

Herinneringen delen

Door de coronasituatie in Frankrijk was de drukte tijdens de prijsuitreiking beperkt. Het was een relatief rustige aangelegenheid in vergelijking met voorgaande keren. Maar de pret was niet minder onder de schippers. Zij ontmoetten elkaar voor het eerst sinds de start van vorig jaar in november. Nu hadden ze de kans om eindelijk face-to-face herinneringen te delen. 31 van de 33 schippers die deelnamen aan de negende Vendée Globe waren aanwezig. Alleen Boris Hermann (Seaexplorer – Yacht Club de Monaco), de nummer vijf in de race, en Alex Thomson (HUGO BOSS), die de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten, konden niet komen. Klik hier om nog eens de uitslagen te bekijken.

Klik op de foto om hem groot te bekijken. © Olivier Blanchet/Alea

Bekijk de prijsuitreiking terug

Het programma van zaterdag 22 mei bestond uit een tv-show, die werd uitgezonden op vendeeglobe.org en social media. Schippers vertelden over hun herinneringen en hoogtepunten. Onder wie Jérémie Beyou, schipper op de Charal, hij vertelde over zijn veranderde kijk op racen over de hele wereld. Clément Giraud (Compagnie Du Lit/Juliti) vertelde meer over zijn reis van zelfontdekking, en ook de herbeleving van de redding van Kévin Escoffier (PRB) kwam aan bod. Bekijk hieronder de livestream terug.

Zie ook: Yannick Bestaven wint de Vendée Globe

Omslagfoto: © Olivier Blanchet/Alea

Tags: Last modified: 24 mei 2021
Sluiten