Nederlandse wedstrijden

Allianz Regatta: wereldtop olympische klassen op Markermeer

Zie topzeilers in actie

18:17

Volgende week verschijnen er 300 topzeilers aan de start van de Allianz Regatta World Cup. De Regatta wordt voor het tweede jaar op rij vanuit Almere gehouden en is onderdeel van de Dutch Water Week. Wie tijdens dit watersportfestival liever naar zeilers kijkt dan zelf in een bootje stapt, kan van 30 mei tot en met 4 juni zijn hart ophalen bij de Allianz Regatta.

Spectaculaire klassen

Honderden zeilers uit 47 verschillende landen zullen namelijk in de tien olympische klassen varen, waaronder de nieuwe IQFoil-windsurfklasse en de Formula Kite. Verder varen de zeilers in de ILCA 7, ILCA 6, 470 Mixed, Nacra 17, 49er, 49erFX. Genoeg spectaculaire boten om naar te kijken, dus! Ook veel Nederlandse topzeilers van Team Allianz strijden mee om de titels op het Markermeer. Het wedstrijdschema met alle verschillende klassen vind je hier. De regatta vormt daarnaast een belangrijke opstap naar het WK zeilen, dat deze zomer voor het eerst in Nederland wordt gehouden.

Allianz Regatta

Wierprobleem?

Zeilend Nederland was in eerste instantie niet erg te spreken over de verhuizing van de belangrijke regatta van Medemblik naar Almere, omdat in het zuidelijke deel van het Markermeer het fonteinkruid zomers een groot probleem is. Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond, denkt echter dat de Allianz Regatta en de Dutch Water Week juist kunnen helpen bij het versneld oplossingen zoeken naar het probleem van de waterplanten.

Foto’s: (c) Allianz Regatta

Tags: , , Last modified: 11 april 2024
Sluiten