Nieuws, Zeilen nieuws

Top8 beste Facebook-pagina’s over zeilen

14:19

zeilen-facebookVeel mensen gebruiken Facebook, waarbij ze niet alleen vrienden toevoegen, maar ook nieuws over een hobby bijhouden. Daarom heeft zeilen een rijtje gemaakt met de beste zeilpagina’s op Facebook. Suggesties zijn overigens welkom en mogen in een privébericht aan zeilen worden gestuurd op FB.

1. Zeilen

Ja, wel heel gemakkelijk om ons op nummer 1 te zetten, maar via de Facebook pagina van Zeilen wordt je iedere dag op de hoogte gehouden van het laatste zeilnieuws. Daarnaast plaatsen we af en toe een grappige foto, een discussiepunt of een technische vraag afkomstig van ons forum. Voor iedere zeiler dus een must.

2. Delta Lloyd Zeilen

Delta Lloyd is de meest prominente sponsor van de zeilsport in Nederland. Zo sponsoren ze diverse Olympische kampioenen. Nieuws over hen publiceren ze vaak op hun Facebookpagina. Zo komen er foto’s van de nieuwste bootjes voorbij, sponsornieuws, maar ook grappige foto’s en filmpjes worden geregeld op de pagina geplaatst.

3. Watersportverbond Wedstrijdzeilen

Alle topzeilers zijn aangesloten bij het Watersportverbond. Op de Facebookpagina worden updates van wedstrijden geplaatst. Vaak met een foto die ter plekke met een smartphone is gemaakt. Daarnaast plaatsen ze vacatures in de zeilwereld.

4. Topzeilen TV

Topzeilen is onderdeel van de Delta Lloyd kern en talentploeg. Ze houden je met foto’s en video’s via op de hoogte van de belevenissen van de zeilers tijdens grote zeilwedstrijden.

5. Jens Aft

De Duitser Jens Aft plaatst elke dag foto’s van historische zeilschepen. Er is niet veel bekend over deze fanatieke Facebooker, maar we vermoeden dat hij een oud schipper is. In ieder geval is de halve zeilwereld met hem bevriend, vanwege de prachtige foto’s die hij iedere dag plaatst.

6. Tall Ships op Facebook

Bijna ieder Tallship heeft tegenwoordig een eigen Facebookpagina. Denk aan Eendracht, Flying Dutchman, Gulden Leeuw, Barkentijn, Wylde Swan, Minerva, Morgenster en Hollands Glorie. Ze plaatsen ieder niet alleen foto’s van hun eigen schip, maar ook van wat ze tegenkomen onderweg. Ontzettend leuk om te volgen.

7. Werk in de Chartervaart

In deze besloten groep zitten meer dan 1000 mensen uit de charterwereld. Regelmatig worden er vacatures voor matrozen, dekhanden en schippers geplaatst. Voor wie aan boord van een charterzeilboot wil werken, is deze pagina een must-have.

8. Scheepvaart groep

In deze groep komt algemeen nieuws voorbij uit de scheepvaart. Het is een platform waar mensen vragen kunnen stellen, ideeën uitwisselen en elkaar tips geven. De groep is vrij algemeen, maar het onderwerp zeilen komt ook geregeld aan bod.

Tags: Last modified: 29 mei 2013
Sluiten