Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Jelmer Zittema wint Bouwmeester trofee

11:44

Marit Bouwmeester en de moeder van Jelmer Zittema

Marit Bouwmeester en de moeder van Jelmer Zittema

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Koninklijke Watersportvereniging Frisia is voor de eerste keer de Marit Bouwmeester Trofee uitgereikt aan Jelmer Zittema.Marit Bouwmeester en de moeder van Jelmer Zittema

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Koninklijke Watersportvereniging Frisia is voor de eerste keer de Marit Bouwmeester Trofee uitgereikt aan Jelmer Zittema.

KWV Frisia heeft deze trofee ingesteld na het behalen van olympisch zilver van Marit Bouwmeester vorig jaar. De trofee zal jaarlijks worden uitgereikt aan een lid van KWV Frisia die in het voorafgaande  jaar een bijzondere prestatie heeft geleverd op of rond het water.

Wereldkampioen

Jelmer Zittema begon  zijn zeilcarrière relatief laat. In 2006 leerde hij zeilen in de Optimist bij KWV Frisia. Al heel snel ging hij deelnemen aan lokale en regionale wedstijden. In 2009 maakte hij vanwege zijn leeftijd al de overstap naar de Splashklasse. In deze boot werd Jelmer in 2012, naast Open Engels kampioen, ook wereldkampioen.

Marit Bouwmeester reikte zelf de trofee uit. Niet aan Jelmer, die door een trainingskamp verhinderd was, maar aan zijn moeder Gretha Wiersma.

Tags: Last modified: 4 maart 2013
Sluiten