Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws, Zeilen TV

Exclusief: Geschorste Dirk de Ridder lucht zijn hart

09:00

Dirk de Ridder had als trimmer van het vleugelzeil van Team Oracle geschiedenis kunnen schrijven door voor de tweede maal de America’s Cup te winnen. De Fries werd met vijf teamgenoten vlak voor de finale geschorst omdat hij tijdens de eerder gezeilde World Series betrokken zou zijn geweest bij het toevoegen van gewicht aan de AC45, waarmee deze races werden gevaren.

“Ik wist tijdens mijn verhoor al na enkele minuten dat ik zwaar gestraft zou worden. Dat ik het pispaaltje was”, vertelt Dirk tijdens een exclusief interview aan maandblad Zeilen. Het is de eerste keer dat de broodzeiler zijn kant van het verhaal doet. Het niet kunnen meedoen aan de America’s Cup heeft hem emotioneel, maar ook als topsporter hard geraakt. “Het is heel zuur als je aan de zijlaan staat te kijken naar jouw boot.”
In deze video een korte vooruitblik op het gesprek dat Zeilen-redacteur Eric van Staten met Dirk had. Het uitgebreide interview met De Ridder, maar ook met Simeon Tienpont, die met Team Oracle de Cup wist te winnen, is te lezen in Zeilen nummer 11.

Productie Zeilen TV
Foto Yvonne Ransijn

Tags: , Last modified: 14 januari 2015
Sluiten