Nieuws

JAJO Team Dutchsail nieuwe naam voor afvaardiging America’s Cup

Jajo is een bekende naam in de zeilwereld

15:24

Team Dutchsail dat mee gaat doen aan de America’s Cup Youth en Womens gaat vanaf nu verder onder de naam JAJO Team Dutchsail. JAJO was al hoofdsponsor maar wordt nu ook in de naam van het team genoemd. Het betekent niet dat het sponsorpakket wordt uitgebreid. De verandering is volgens de organisatie niet puur symbolisch maar gaat meer om een uiting van waardering.

“We hebben een hele goede relatie met Jajo.” Vertelt Sander van der Borch tijdens de persupdate. Hij is samen met Simeon Tienpont verantwoordelijk voor alles op zakelijk niveau bij JAJO Team Dutchsail. De sponsor JAJO, voorheen Janssen de Jong, is een bouwbedrijf dat bestaat uit 1.117 medewerkers en bestaat sinds 1939. Eerder waren ze al sponsor van een team in de Ocean Race waardoor ze ook kennis en een netwerk bij het team naar binnen brengen.

Met deze versteviging van het hebben van een hoofdsponsor hoopt JAJO Team Dutchsail weer meer kennis en middelen binnen te halen voor de toekomst. Toen Dutchsail in 2019 een team mee wilde laten doen aan de America’s cup lukte dat niet door het ontbreken van een hoofdsponsor. Nu is er sowieso al genoeg geld om deel te nemen maar wordt er verder gezocht naar sponsors om bijvoorbeeld een AC40 te kunnen gaan huren. Door de benodigde verzekeringen en shore-crew gaat dat behoorlijk in de kosten zitten.

Lees ook: Welke bekende zeilers komen namens Dutchsail in actie in Barcelona?

Foto: Casper Chaudron

Tags: Last modified: 14 maart 2024
Sluiten