Nieuws

Deze bruggen en sluizen werken vanaf nu ook op ‘bediening op afroep’

11:11

Een aantal bruggen en sluizen draait nu ook op afroep. Dit betekent dat je buiten de reguliere bedieningstijden ook een opening kunt aanvragen, ondanks dat het object niet wordt bemand. Als je aanvraag wordt goedgekeurd zal iemand van Rijkswaterstaat het betreffende object op het afgesproken tijdstip bedienen.

Deze nieuwe manier van aanvragen geldt momenteel voor de volgende bruggen en sluizen: Algerabrug, Brug in A9 Spaarndam over Zijkanaal C, Brug Oudeschouw, Brug Uitwellingerga, Buitenhuizerbrug, Eilandbrug Kampen, Haringvlietbrug, Kaagbrug (A44), Ketelbrug, Koninginnensluis, Muntbrug, Muntsluis, Noordersluis Utrecht, Ramspolbrug, Ringvaartspoorbrug, Spoorbrug Grou, Van Brienenoordbrug en Zuidersluis Nieuwegein.

Zo vraag je een brugopening of schutting aan

Door dit formulier in te vullen kun je een afroep doen. Ben je van plan om vaker buiten de reguliere bedientijden een opening of schutting aan te vragen? Vink dan onderaan aan dat je gegevens bewaard blijven.

Wil je weten of je voor een bepaald tijdstip een aanvraag voor bediening op afroep voor een van bovenstaande objecten kunt doen? Zoek het object dan op bij vaarweginformatie.nl en kijk naar de bedientijden.

Omslagfoto: © kees torn/CC BY-SA 2.0

Tags: , Last modified: 20 januari 2022
Sluiten