Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand september

De populairste berichten op Zeilen.nl

11:11

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand september op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Zeilers redden vijf drenkelingen en hebben belangrijke boodschap
06-09-2022

Nietsvermoedend varen Koos Meijer, zijn vriendin Hale, en vrienden Saskia en Michel op zaterdagmiddag 27 augustus van Lemmer naar Enkhuizen. Op een gegeven moment zegt Koos gekscherend tegen zijn vriend: “Ik wist niet dat ze orka’s hadden op het IJsselmeer”. Op datzelfde moment weet Koos al dat er iets niet pluis is en pakt Michel de verrekijker. Wat hij dan ziet is een omgeslagen open zeilboot met vijf drenkelingen. Koos vertelt aan Zeilen was er gebeurd is en heeft daarbij ook een serieuze boodschap.
Klik hier om het hele artikel te lezen

corsica
© Monique Klompé en Jan Speur

2. De Witte Walvis: een update vanuit gehavend Corsica
06-09-2022

Tijdens de storm op 18 augustus (met windsnelheden tot wel 225 kilometer per uur) leden Monique Klompé (60) en Jan Speur (64) met hun Contest 46 Witte Walvis schipbreuk. Het uitgebreide verhaal en een zelfgemaakte video verschenen eerder op onze website en Facebook. Nu belt Zeilen – bijna drie weken na de natuurramp – voor een status-update.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Annebeth van Hall

3. Orka-interacties met zeilboten steeds onvoorspelbaarder
29-08-2022

Plots draait het stuurwiel van Annebeth van Hall (50) woest in de rondte. Ze hoort een doffe dreun. Dan schiet het roer opnieuw uit haar handen, maar deze keer draait het de tegengestelde richting op. “Zijn we ergens tegenaan gevaren?”, vraagt ze zich geschrokken af. Maar nee, haar zoon Douwe (17) ziet het als eerste: orka’s!
Klik hier om het hele artikel te lezen

schipbreuk
© Dick Zuiderhoek en Karlijn Kwint

4. Abandon ship: met kinderen je zinkende schip verlaten
21-09-2022

Het onstuimige verhaal van de schipbreukelingen van Suyderwint beschreven we uitgebreid in het maandoverzicht in Zeilen 10-2022. Tijdens de storm op Corsica (18 augustus), waar wind tot 225 kilometer per uur was gemeten, moesten Dick Zuiderhoek (72), Karlijn Kwint (41) en haar kinderen Bram en Lotte hun zinkende Oyster 68 verlaten. Schip op de rotsen, een kind overboord en een reddingsvest dat niet opblies… Hier volgen het perspectief van Bram (12) en de lessen die het gezin aan de traumatische gebeurtenissen heeft overgehouden.
Klik hier om het hele artikel te lezen

storm Corsica
© Monique Klompé en Jan Speur

5. Daverende storm op Corsica leidt tot legio schipbreuken
25-08-2022

Zeven doden, tientallen schipbreuken en een black-out over grote delen van het Franse eiland had de plotse storm op 18 augustus ten gevolge. Monique Klompé (60) en Jan Speur (64) vallen onder de gedupeerden. Met hun Contest 46 Witte Walviswerden ze door wind en golven op het strand gesmeten. Monique en Jan: “We waren op het verkeerde moment op de verkeerde plek.”
Klik hier om het hele artikel te lezen

Zie ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand augustus

Last modified: 3 oktober 2022
Sluiten