Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand augustus

De populairste berichten op Zeilen.nl

10:10

storm Corsica

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand augustus op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Daverende storm op Corsica leidt tot legio schipbreuken
25-08-2022

Zeven doden, tientallen schipbreuken en een black-out over grote delen van het Franse eiland had de plotse storm op 18 augustus ten gevolge. Monique Klompé (60) en Jan Speur (64) vallen onder de gedupeerden. Met hun Contest 46 Witte Walvis werden ze door wind en golven op het strand gesmeten. Monique en Jan: “We waren op het verkeerde moment op de verkeerde plek.”
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Rijkswaterstaa

2. Waterpeil zakt in IJssel- en Markermeer
03-08-2022

Door aanhoudende droogte daalt het waterpeil op veel plekken in Nederland. Wat betekent dat voor zeilers en hoe blijf je op de hoogte van de actuele gegevens?
Klik hier om het hele artikel te lezen

cape 40 Jeanne
© Cape Racing Yachts

3. Zestien uur overleven in een luchtbel: een reconstructie
08-08-2022

Naarmate de uren verstreken werd de luchtbel in zijn kajuit steeds kleiner. Zijn lichaamstemperatuur daalde en de zee bleef te ruig voor een reddingsactie. Toch heeft Laurent Camprubi (62) het overleefd in een luchtbel in zijn gekapseisde Cape 40. Wat is er gebeurd?
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Willem Plet

4. Zeeziekte voorkomen: geen koffie, wel droge crackers en gember
20-07-2022

De meesten van ons kennen het gevoel wel, maar verzwijgen het. Wedstrijdzeilers hebben het er liever helemaal niet over: zeeziekte. Toch is het een heel normale reactie van ons lichaam. Hopelijk kun je met deze tips wat betere zeebenen kweken.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Klaar Wiersma

5. Langere wachttijden bij sluizen door droogte
19-08-2022

Wegens de verminderde zoetwatertoevoer van de rivieren, wordt het IJsselmeer te zout. Sluizen aan de Afsluitdijk dienen minder vaak te schutten om de instroom van zoutwater te beperken. Zeilen belt met de sluismeester van de Lorentzsluizen, Jan Schot, die ons onder werktijd te woord kan staan. Op de achtergrond is de marifoon constant te horen. Jan: “Zoals je merkt is het hier onwijs druk.”
Klik hier om het hele artikel te lezen

Omslagfoto: © Monique Klompé en Jan Speur

Last modified: 2 september 2022
Sluiten