Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand oktober

17:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand oktober op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje.

1. Wat is een blinde ton?
24-10-2021

Veel schippers weten niet (meer) wat het is, een blinde ton. Toch ligt de Waddenzee er vol mee. Marianne van der Linden maakte er een wadvaartkundig vraagstuk over. Weet jij wat voor ton dit is en waar ze liggen?
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Sanne van Giel

2. Wat je moet weten voor de boot op de kant gaat
14-10-2021

Het winterseizoen komt dichterbij. Ongetwijfeld komen er nog mooie zeildagen aan, maar de afspraak ligt vast. De boot gaat eruit. Dat is voor de meeste booteigenaren een spannend moment. Gaat het hijsen wel goed? Vergeet je niets aan boord? We zetten alle aandachtspunten op een rijtje.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Column Anna

3. Column Anna: vast
06-10-201

In het vroege ochtendlicht klim ik naar beneden via de ladder. Ik grinnik half in mezelf omdat ik denk aan een gesprek gisteren met mijn moeder, waarin ze de boot op de kant een ‘hoogslaper’ noemt. Beneden, op het parkeerterrein van de jachthaven in Andijk, loopt een man met een hondje naar me toe. “Jij bent zeker Janneke?” Ik knik, verbaasd over zijn opgewonden houding. “Dat kun je toch niet maken?” zegt hij.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Pakt 200 Myls-veteraan na negen pogingen de overwinning?
30-09-2021

De 200 Myls ‘SOLO’ is een jaarlijks solozeilevenement voor enkelromps zeiljachten. Voor de 26e keer op de wedstrijdagenda in het najaar. De deelnemers moesten zo snel mogelijk 200 mijl afleggen. Dit jaar eindigt 200 Myls-veteraan Harris Visser aan boord van Waarschip 1010 Black Magic Woman waarschijnlijk als eerste in het overall klassement. Zeilen sprak met Visser, die voor de negende keer meedeed. (Zie ook: 200 Myls-veteraan grijpt tóch naast de zege.)
Klik hier om het hele artikel te lezen

© A. Champy-McLean

5. Onverschrokken 19-jarige schippert snelste productieboot Mini-Transat
07-10-2021

Terwijl de eerste vier zogenaamde Proto’s al zo’n drie dagen op La Palma zijn, kwam donderdag de eerste productieboot binnen. Melwin Fink, de 19 jaar jonge Duitse zeiler, wint daarmee de eerste etappe van de Mini-Transat EuroChef in de Serie-klasse.
Klik hier om het hele artikel te lezen

 

En zie hier de 5 best gelezen artikelen van september.

Omslagfoto: © Gouwenaar/CC BY-SA 4.0, 3.0

Last modified: 4 november 2021
Sluiten