Actueel

200 Myls-veteraan grijpt tóch naast de zege

10:10

We schreven eerder een artikel over dat Harris Visser, schipper van de Black Magic Woman, de 200 Myls SOLO hoogstwaarschijnlijk zou hebben gewonnen. Dit was na zijn negende keer deelname. Toch bleek dat door een foutje in de opgetelde uren van zijn logboek, de eerste plaats aan een andere zeiler wordt toegekend. De schipper van Xtra Hod mag zich de winnaar noemen van de 26ste editie van de solorace.

Visser liet weten dat hij geen enkel risico heeft willen nemen en gebruik heeft gemaakt van een spreadsheet die ter beschikking wordt gesteld om de tijden te berekenen. Naar eigen zeggen heeft hij helaas een overschrijffout gemaakt in het laatste getal. De Black Magic Woman-schipper is nu geen tweede, maar derde in het eindklassement. Dit komt doordat de organisatie 2 plaats-straffen hanteert, als je een fout maakt in het rusttijdentabel.

Visser was niet de enige die een foutje had gemaakt in zijn logboek. Naast hem gingen nog zeventien andere deelnemers de mist in. Benieuwd naar het eindklassement? Klik hier voor de uiteindelijke uitslagenlijst.

 

En hier nog een gave video die de schipper van Accelerate, nummer 8 in het klassement, online heeft gezet.

Tags: Last modified: 26 oktober 2021
Sluiten