Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand september

10:30

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand september op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje.

1. In beeld: Boot op Sicilië slaat met de spiegel tegen de kade en zinkt
07-09-2021

Ongetwijfeld de nachtmerrie van iedere schipper: de boot slaat met de spiegel op de kade en raakt lek. Voor een stel dat met hun zeiljacht lag afgemeerd in Ustica (Sicilië) werd dit werkelijkheid. Harde wind zorgde ervoor dat het jacht meermaals met de kont op de kade klapte. Het schip maakte water en voorbijgangers konden de twee opvarenden van boord krijgen door middel van een houten loopplank. De heftige beelden zijn in de video’s te bekijken. Hoe zou jij een situatie als deze proberen te voorkomen? Net als ‘de buurman’ die je in de tweede video ziet wegvaren?
Klik hier om de video te bekijken

© Marcel Van Meer

2. Zo kan het ook: met een stip over de horizon
02-09-2021

Wanneer Jeroen van Weerde uit Amsterdam de kans ziet om een jarenlange vertrekkersdroom in vervulling te brengen, besluit hij om meteen te gaan. Hoe? Door het simpel te houden. Met zijn spartaans ingerichte 27-voets Halcyon uit 1975 maakte hij een volledig rondje Atlantic, solo. “Als je simpel vaart creëer je juist meer comfort, want er is veel minder om je zorgen over te maken.”
Klik hier om het hele artikel te lezen

© De Kustwacht

3. MOB: elke minuut telt
16-09-2021

Het was een opmerkelijk verhaal vorige week: zes mijl voor de kust van Wassenaar merkt een Belgisch zeiljacht een zwemmende vrouw op die om hulp vraagt. De zeilers alarmeren de Kustwacht, maar slagen er zelf niet in om de vrouw aan boord te hijsen. Even later wordt de vrouw met een helikopter uit het water gevist. Wat deed de vrouw zo ver uit de kust? En waarom lukte het de zeilers niet om de vrouw aan boord te krijgen?
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Laurens Morel

4. Gemak en toerplezier op ruime koersen
23-09-2021

Lekker sleuren achter een groot zeil op ruime koersen: sportieve zeilers krijgen hiervan een grijns op hun gezicht, toerzeilers zien op tegen het gedoe op het voordek. De Helix Furling Gennaker van North Sails is een alles-in-een voorzeil voor toerplezier op ruime koersen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Sluissteward Sanne: ‘We spelen Tetris’
30-08-2021

Stewards op de sluis helpen, letterlijk en figuurlijk, de scheepvaart een handje. Sanne Tinga (22) heeft de afgelopen drukke zomerperiode op de Prinses Margrietsluis bij Lemmer gestaan. Voor haar was dit keer het vierde jaar op rij.
Klik hier om het hele artikel te lezen

 

En zie hier de 5 best gelezen artikelen van augustus

Omslagfoto: © Patrick Nouhailler’s…/CC BY-SA 3.0

Last modified: 30 september 2021
Sluiten