Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand oktober

De populairste berichten op Zeilen.nl

15:20

Aftanken?

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand oktober op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. Aftanken voor het naseizoen?
03-10-2023

Ongeacht hoelang je seizoen nog duurt, is het praktisch om vast na te denken over wat je met de boot gaat doen. Blijft-ie in het water of zet je ’m op de kant? En nu je nog aan het varen bent: kies je voor aftanken, zo voor het einde van het seizoen? En welke brandstof gebruik je?
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Klaas Wiersma

2. Populaire tweedehands jachten
30-09-2023

De Victoire 28: een van de eerste seriegebouwde polyester jachten van Nederland. En ook het meestgenoemde model van 350 antwoorden op de vraag: wat voor boot heb jij? ‘Een echt groot jacht’, staat er in de brochure uit 1968.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Marinus van Sijdenborgh de Jong

3. Hoger aan de wind varen voor 8 euro
27-10-2023

“Hij gaat hoger en loopt van ons weg.” “Dat zie ik, maar Zoef wil niet hoger.” “Tuurlijk wel.” Tien minuten later loopt Zoef even hard, maar wel 5 graden hoger. Wie wil nou niet z’n concurrenten aftroeven?
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Sören Zopf

4. Tientallen jachten gezonken in Duitsland en Denemarken door storm Babet
23-10-2023

24 uur lang waren er windstoten tussen de 45 en 60 knopen met volgens Windfinder een enkele uitschieter naar 70 knopen. Bij Flensburg stond het water 2,3 meter hoger dan normaal en bij Kiel 1,9 meter. Dat laatste is de afgelopen 35 jaar niet meer gebeurd.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Petra Kroon

5. Wrak Lancaster bijna geborgen van bodem IJsselmeer
02-10-2023

Midden op het IJsselmeer, op zes kilometer van de Breezanddijk, stortte op 13 juni 1943 de Lancaster ED 603 neer. De zeven inzittenden van de Engelse bommenwerpen kwamen om het leven, maar slechts vier lichamen spoelden aan. Sindsdien lag het wrak op vier meter diepte op de bodem van het IJsselmeer – met misschien de andere drie vliegeniers nog aan boord. Maar niet voor lang meer: deze zomer begonnen de gemeente Súdwest-Fryslân en Defensie aan de berging van het vliegtuig en het einde van de operatie nadert.
Klik hier om het hele artikel te lezen

 

Last modified: 1 november 2023
Sluiten