Nieuws, Zeilen nieuws

Brons voor gebroeders Coster in Hyères

HYERES - De gebroeders Sven en Kalle Coster hebben een succesvolle zeilweek in Hyères in stijl afgesloten.

11:56

HYERES – De gebroeders Sven en Kalle Coster hebben een succesvolle zeilweek in Hyères in stijl afgesloten.HYERES – De gebroeders Sven en Kalle Coster hebben een succesvolle zeilweek in Hyères in stijl afgesloten.
Het ervaren 470-duo stelde vrijdag in de afsluitende medalrace, met tien finalisten en dubbele punten, de derde plaats veilig. Ze eindigden in de elfde en laatste wedstrijd op de vijfde plaats. Dat was ruim voldoende voor brons. De Costers bleven acht punten verwijderd van zilver, dat naar het Kroatische koppel Fantela/Marenic ging. Het Australische tweetal Belcher/Page won met een royale voorsprong goud.

Coster/Coster verzekerde zich donderdag al van een volle nominatie voor Londen 2012. Formeel is de Nederlandse selectiestrijd pas na de WK komende maand in Barcelona helemaal afgerond.

Steven LeFevre en Steven Krol (71e in Hyères) staan evenwel op een kansloze achterstand. Ze werden eerder dit jaar al uit de olympische kernploeg gezet.

Bouwmeester

Marit Bouwmeester kon haar leidende positie in de Laser Radial niet vasthouden. De wereldkampioene eindigde op de zevende plaats in de medalrace en zakte daardoor naar de derde positie in het eindklassement. De titel was voor de Chinese Lijia Xu .

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout verzekerden zich donderdag al van de eindzege bij de 470-vrouwen.

De tweevoudige wereldkampioenen gaven de titel vrijdag extra glans door de medalrace winnend af te sluiten. © ANP/NUsport

Tags: , , , , , Last modified: 27 april 2012
Sluiten