Actueel

Laura Dekker doneert Guppy aan goed doel

14:58

2012-01-21 00:00:00 SINT MAARTEN - Zeilster Laura Dekker komt zaterdag aan bij Sint Maarten na haar soloreis om de wereld. Laura vertrok een jaar geleden vanaf Sint Maarten en is de jongste solozeiler die rond de wereld heeft gevaren. ANP JERRY LAMPEN

Laura Dekker heeft haar boot Guppy, waarmee ze in 2012 als jongste ooit rond de wereld zeilde, aan de Amerikaanse stichting LifeSail geschonken. LifeSail probeert kinderen met een maatschappelijke achterstand al zeilend zelfvertrouwen bij te brengen.

In het najaar van 2015 liet Laura al weten aan de verkoop van Guppy te denken, haar Jeanneau Gin Fizz Ketch. Vorige week heeft ze dan eindelijk afstand gedaan van haar boot. Laura is er klaar voor om Guppy los te laten en aan een nieuw hoofdstuk van haar leven te beginnen.

De schenking van haar boot was onderdeel van een ‘deal’ met een Amerikaan. Laura had Guppy bij een bootmakelaar in de verkoop staan voor een bedrag van 67.500 euro. Er zou zich iemand hebben gemeld die vertelde de boot te willen kopen op voorwaarde dat Laura hem zou schenken aan een organisatie naar eigen voorkeur. Laura maakte haar keuze, maar de man kwam zijn afspraak niet na… Toch heeft Laura haar Guppy, ondanks het misgelopen geld, geschonken.

Laura zeilde binnen een jaar met haar Guppy rond de wereld. (c) Jerry Lampen.

Op dezelfde golflengte zitten

Volgens Laura sluit de visie van LifeSail perfect aan bij haar levensmotto. Zij wil namelijk ook samen met haar man Daniël iets betekenen voor jongeren. Het stel is van plan een 60-voets boot aan te schaffen, waarop ze jongeren mee willen nemen op expeditie. Zij hopen deze kinderen levenservaring op te laten doen en ze te leren dat je afhankelijk bent van jezelf, maar ook van elkaar.

Laura denkt dat ze de boot in september naar Los Angeles zeilt. Ze heeft met LifeSail de afspraak gemaakt dat ze Guppy weer komt halen, als de stichting er niks meer mee doet.

Lees ook: De nieuwe uitdaging van Laura Dekker
En: Laura Dekker groots onthaald na wereldreis

In de buurt van de haven van Sint Maarten in 2012. (c) Jerry Lampen.

Omslagfoto: Jerry Lampen

Tags: , Last modified: 13 december 2017
Sluiten