Actueel

Boek van Laura Dekker herdrukt

11:15

Het boek Een meisje, een droom van (solo)zeilster Laura Dekker is herdrukt. Hieruit valt te concluderen dat de pennenvrucht nog steeds populair is bij het publiek. Het verhaal over het veertienjarige meisje, dat in haar eentje op zeilboot Guppy meer dan 27.000 mijl aflegt, is geschreven naar aanleiding van haar dagboek. Aan de hand daarvan maakte ze een verslag waarin je alles leest over haar waargebeurde expeditie die ze met lef en doorzettingsvermogen heeft volbracht.

‘Als je graag de andere kant van de wereld wilt zien, kun je twee dingen doen. Je kunt de wereld op zijn kop zetten of zelf naar de andere kant gaan’, zo luiden de eerste woorden van Dekkers boek. In Een meisje, een droom lees je over haar ongelofelijke tocht vol met verrassende en bijzondere ontmoetingen. Niet alleen met dieren zoals dolfijnen die haar vaak uit haar isolement verlossen, maar ook met kleurrijke mensen, variërend van oorspronkelijke eilandbewoners tot stoere zeelui die haar tot haar eigen verbazing als een van hen beschouwen. Hoe zal ze reageren op de eenzaamheid, op hevige stormen of ongelukken? Geeft de overheid zich gewonnen na Laura’s vrijspraak?

Klik op de afbeelding om naar het boek te gaan. (c) Hollandia/Gottmer

Nieuw nawoord

In 2020 is het precies tien jaar geleden dat Dekker begon aan haar zeilavontuur rond de wereld. Daarom is deze herdruk van een nieuw nawoord van de (solo)zeilster voorzien. Klik hier voor de nieuwste druk.

Omslagfoto: Laurens Morel

Tags: , , , , , , Last modified: 31 oktober 2019
Sluiten